Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

"Wydajny laptop"

JodaH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam moim zdaniem ciężki problem z wybraniem dość wydajnego laptopa.

Ma on służyć przede wszystkim do nauki jak i rozrywki czyli optymalnego grania.

I tutaj kieruje do was pytanie ;p

Jaki będzie najlepszy model?

Budżet: 3000zł

Podam kilka przykładów jakie znalazłem i, na które zawiesiłem oko ^^ :

http://www.x-kom.pl/p/161469-notebook-laptop-15-6-lenovo-y510p-i7-4700mq-8gb-1000-dvd-rw-gt755m.html
http://allegro.pl/wyprzedaz-msi-ge70-0nd-i5-3210m-8gb-750gb-gtx660m-i4225049194.html

Od razu podkreślam, że nie patrzę na ilość cali (po prostu jest mi to obojętne) i potrzebuje laptopa ze względu na częste wyjazdy.

Z góry dziękuję za pomoc.

76561198053978450.png

Opublikowano

Lenovo IdeaPad Z510

740M? Żartujesz chyba.

Ten Y510P jest bardzo dobry, ma mocny procesor i kartę. Jeżeli jesteś w stanie dorzucić do tego za 3200 to możesz, ale do niego przydałaby Ci się także dobra podkładka chłodząca. Myślę, że ten Lenovo Ci wystarczy, szczególnie że ma i7. Powinien szybko pracować na co dzień.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

A co do MS'eka, którego podałem to jak będzie? Ujdzie procek i5 + ponoć wyśmienita karta 660gtx?

Co do GE60 to przemyślę sprawę, a jeżeli chodzi o lenovo to poczytałem trochę i ponoć są lipne ;d

Czekam na więcej komentarzy w tej sprawie ^^ 

@Edit

Ogółem nie śpieszy mi się z kupnem i mam dodatkowe pytanie ;D

Czy jest jakaś szansa na redukcje ceny (nie mysle o jakiejś tam dużej różnicy) w wakacje?

76561198053978450.png

Opublikowano

Źle przeczytałeś. Lenovo ma bardzo dobre laptopy w tym budżecie, nie gorsze od MSI. GTX 660 to ten sam poziom co 755M, w jednej grze będzie wygrywać ta, w drugiej tamta. Ale i5 a i7 robi różnicę.

W wakacje może być 100 zł taniej, może być 100 zł drożej - kursy walut. Zbyt krótki odstęp czasu, żeby powiedzieć na pewno, czy stanieje. No chyba, że trafisz na przecenę.

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...