Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SS] CradosMt2.pl #1 - Czterech Wspaniałych, System Strzał, Przedmioty Wspaniałych

Vincent.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapowiada się super serwer, a skoro Zakr*a nie wypaliła to zaoszczędziłem i mam hajs na inny serwer :D #START #Z #POMPĄ

Czekam na kolejne filmiki i SS. Może by tak filmik z dropem z metinów?

Drop to ostatnia rzecz, która będzie do ustalenia na serwerze, dlaczego? Ponieważ najpierw lepiej dodać wszystkie przedmioty, aby później dodać je do dropu, niż później co chwilę zmieniać go.

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Serwer tworzony przez amatorów z poradników na MPC

NIE POLECAM padnie tak szybko jak poprzednie ich tanie serwery na tanich hostingach z dużą ilością bugow :D

I co z tego?

Niech sobie robią, ważne jest to by serwer jak najdłużej przetrwał i ktoś na nim grał :) ~ Wiele ludzi robi z gotowców lecz niestety i takie serwery padają.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Serwer Lourta nie musisz się ukrywać ,tylko szkoda ,że robisz serwer z takimi idiotami jak Sh4ke i Kirek banda gimbusow i Sh4ke nie musisz mi usuwac komentarzy na YouTube:)

Opublikowano

Serwer Lourta nie musisz się ukrywać ,tylko szkoda ,że robisz serwer z takimi idiotami jak Sh4ke i Kirek banda gimbusow i Sh4ke nie musisz mi usuwac komentarzy na YouTube:)

Podaj jeden powód dlaczego nas nazywasz gimbusami ;)

Opublikowano

Usuwałem coś? Wszystkie komentarze zostały Wasze typu : Serwer Lourta itp. Nie mam się czego bać, czego ukrywać.

Bzyku Ty jesteś bardziej rozgarnięty w tej 2giej czy 3ciej gimnazjum niż ja :)

Znowu się ukazuje natura Gimbusa, jedynie kogo trawię, z kim można podjąć normalną dyskusję to v1res / Noresta. Z tobą się nie da bo masz mózg 8 latka :(

Opublikowano

------ UWAGA  MAM PYTANIE -----

Otóż, po co dodajecie do działu "Media" coś, co jest do zrobienia w pare sekund? Prosze Was, co tutaj takiego? Edytowane Cube? WOW, może bym był zdziwiony pare lat temu, poza tym SS NPC z MPC.... WOW.... znowu też bym sie zdziwił pare lat temu. 

Lourt, powiem Ci jedno.... ja tam Cie szanuje, ale nie zauwazyleś, że każdy twój serwer marnie kończyć? Może zrób jak Santriel i przerzuć się na serwery tibii, wiecej zarobisz, mniej hejtu bo tam nie ma co hejtować i byś miał spokój.

I nie zasyfiajcie działu Media, bo to jest mierne.

----- UWAGA KONIEC PYTANIA ------

Opublikowano

------ UWAGA  MAM PYTANIE -----

Otóż, po co dodajecie do działu "Media" coś, co jest do zrobienia w pare sekund? Prosze Was, co tutaj takiego? Edytowane Cube? WOW, może bym był zdziwiony pare lat temu, poza tym SS NPC z MPC.... WOW.... znowu też bym sie zdziwił pare lat temu. 

Lourt, powiem Ci jedno.... ja tam Cie szanuje, ale nie zauwazyleś, że każdy twój serwer marnie kończyć? Może zrób jak Santriel i przerzuć się na serwery tibii, wiecej zarobisz, mniej hejtu bo tam nie ma co hejtować i byś miał spokój.

I nie zasyfiajcie działu Media, bo to jest mierne.

----- UWAGA KONIEC PYTANIA ------

Mówisz, że pare sekund jest do zrobienia ponad 50 misji fabularnuch, system strzał w source oraz przerabianie pierścieni? Może akurat te rzeczy nie są trudne i długotrwałe (prócz misji fabularnych), jednak ten temat jest początkowy i ma wprowadzać do kolejnych, które będą zawierać nowe autorskie systemy, dungeony, mapy, ułatwienia, usprawnienia. Nie wiem, czy czytałeś wszystkie komentarze (a zapewne nie), to na serwerze będzie znajdować się ok. 200 misji. Każdy quest (misje i nie tylko) został przeze mnie napisany od 0, nic nie zostało z podstawowych. To jednak coś świadczy patrząc przez pryzmat dzisiejszych serwerów, a w zasadzie ich większości.

Odnośnie "każdego mojego serwera" - odkąd odszedłem od ForGame zacząłem pracować samodzielnie odnośnie finansów. Nikt mi nie nakłada już ograniczeń i własnych wymogów odnośnie niektórych spraw np. www. Na projekt Helium2 wydałem przed startem 7000zł (a zaraz po kolejne 3000zł) - po to, abym już nigdy nie miał problemów z włamaniami, czy stabilnością. W swoim szeregu mam odpowiedzialne osoby i wiem, na co ich stać, w przeciwnym wypadku nie było by ich. Pierwszy mój samodzielny projekt wytrzymał 6 miesięcy; uznaję to za średni sukces mimo wszystko, a dlaczego? Po pierwsze myślałem, że z projektem, do którego włożyłem 5 miesięcy pracy (od Lipca do Listopada) będzie więcej graczy niż przeciętnie 500, a po drugie jestem niezadowolony z usług, jakie mi świadczyła firma Hosteam. Mimo, że przez ich problem musieliśmy raz obsłużyć w ciągu 2 dni 300 zgłoszeń, to to wykonaliśmy, jak prawie każdą inną sprawę, a na końcu żałuję jeszcze, że serwer wydałem na najnowszym wtedy game 34k, które sprawiało wiele kłopotów. Wiem, że nie wszystko było idealne, ale tak się po prostu nie da, zawsze gdzieś się błąd popełni mimo starać. Przyznaję, że gdy zostało tych 150 graczy online, to przestałem się prawie zajmować serwerem, ponieważ mimo moich dużych starań tj. update'y, reklama nie przyniosły one odpowiednich skutków.

Jeśli chodzi o przerzucenie się na inną grę - myślałem o jednej i to nie była tibia, w którą nigdy nie grałem. Nie zmienię gry, ponieważ Metin daje mi największą satysfakcję z rozwijania się w niej; szczególnie teraz, gdy mamy source, to pragnę uczynić serwer bardziej bezpiecznym - nowe logi, nowe sposoby zapobiegania, usprawnienia komunikacji gry z bazą. Zapewne przeciętny gracz nie dostrzeże takich zmian, ani jego nie będą interesować, jednak ja będę dumny z tego, co zrobię.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Dodajcie wybór czionki do clienta oraz dajcie podstawowy wygląd miast :( Bedzie jak za starych dobrych czasów <3

Opublikowano

Dodajcie wybór czionki do clienta oraz dajcie podstawowy wygląd miast :( Bedzie jak za starych dobrych czasów <3

Wybór czcionki jest już dodany :)

Miasta zostawiamy, ponieważ nie są to duże modyfikacje, a serwer ma swój klimat, bo tworzyliśmy to sami.

Opublikowano

Pomysł fajny, co do wykonania to nie mogę ocenić bo nie widziałem, a ze zdjęć dużo się dowiedzieć nie można.

Życzę powodzenia przy projekcie oby wypalił.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Żeby nie było jak z vixa na pewno wbiję

srednio.gif

[50]+ [100]+ [150]+ [200]+ [250]+ [300]+ [350] +[400]+ [450]+ [500]+ [550]+[600]+ [650]+ [700]- [750]- [800]- [850]-

Nie bądź luj daj LAJKA

Opublikowano

Serwer fajnie się zapowiada, powodzenia w rozwoju. 

Ja jednak nie zagram ze względu że wygląda mi to na Hard'a ale jesli Easy to napiszcie ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...