Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sklonowanie dysku z PS3/Dysk na dysk

Gość kamil40013

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kamil40013
Opublikowano

Czy istnieje jakaś możliwość sklonowania dysku z PS3 ? Bo mam zamiar wymienić dysk 320gb na 500gb i nie chciał bym trafić zapisanych danych na nim. Czy tradycyjne programy do klonowania (Acronis, HDDClone) dadzą radę ? Czy to jest raczej niemożliwe ?

Gość kamil40013
Opublikowano

Cała zawartość dysku zostanie skopiowana ?

Jak to wykonać ?

Gość kamil40013
Opublikowano

Ale gry też zostaną skopiowane ?

Informacje o kontach też ?

Gość kamil40013
Opublikowano

Nośnik na które wykonuję kopię nie zostanie skasowany ?

Opublikowano

Ale gry też zostaną skopiowane ?

Informacje o kontach też ?

Nie, zainstalowane gry będziesz musiał sobie pobrać jeszcze raz. Co do kont, to +1 OneDaro

Nośnik na które wykonuję kopię nie zostanie skasowany ?

Nie

819531478353821175209.gif

Gość kamil40013
Opublikowano

I kolejny problem się pojawił.

Nośnik na który chcę wykonać kopię (WD MyPassport 500gb) nie jest widoczny przez PS3. Po sformatowaniu nośnika na FAT32 pod XP dalej to samo. Pendrive 8gb jest widoczny

Mam na dyski 2-3 gry w wersji demo + save z gier i potrzebuję 44gb na wykonanie kopii. Trochę duża będzie ta kopia.

Opublikowano

Nie wykrywa z prostej przyczyny, dysk jest na USB 3.0, którego konsola nie wspiera.

Rozwiązaniem jest podłączenie dysku do Hub USB :)

2148165.jpg

819531478353821175209.gif

Gość kamil40013
Opublikowano

Akurat, to jest dysk z USB 2.0. Ten starszy MyPasssport. Ale z kopii nici. Podłączyłem drugi dysk Segate Free Agent 500gb (FAT32). W prawym górnym rogu chwilę zakręci kółeczko i nic. Nie widzi nośnika na którym może utworzyć kopię.

@Edit

Problem rozwiązany. Sformatowałem dysk z innymi opcjami formatowania. Kopia zapasowa zrobiła się bez problemu, ale strasznie długo to trwało jak na 49gb.

Po włożeniu nowego dysku, było trochę inaczej jak na poradnikach udostępnionych w internecie. Zostałem poproszony o podanie oprogramowania 4.55 na nośniku USB. A powinno się pojawić zapytanie o to czy chcę sformatować dysk. Później wszystko już szło z automatu. Dysk został zainstalowany, oprogramowanie zainstalowane.

Gdyby ktoś chciał wiedzieć to w konsoli pracuje teraz WD5000LPVX, a był Toshiba MK3276GSX

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...