Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ram

zFalse

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak przypisać więcej ramu do minecrafta? Szukałem na yt i próbowałem, ale zawsze coś było nie tak. ( Nwm czy to coś da, ale mam premium)

Opublikowano

MineCraft premium/nonpremium?

Jak Non-premium to jaki launcher?

Jak premium > edycja profil > arugument java > przypisz ile tam chcesz

Opublikowano

1. Windows Seven 64bit

2. Minimalnie 4gb ramu

3. Umiejętność używania mózgu

4. Java 64bit

5. Plik bat w którym przydzielasz mc 50/100 swojego ramu

Jeśli spełniasz wymagania a pomimo to nie działa

to sprawdź czy czasem nie używasz więcej niż połowa

w aktualnej chwili.

OYViJFL.png

Opublikowano

Czyli już na starcie gratulacje za wybór systemu :)

Z siódemką jest najmniej problemów.

Chciałeś taki system to masz.

Może podaj specyfikacje kompa ?

OYViJFL.png

Opublikowano

Procesor : Intel® Core™ i3-2365M CPU @ 1.40GHz 1.40GHz

Ram : 4GB

Karta graficzna: Intel® HD Graphics 3000

Opublikowano

Jak masz premium to włącz oryginalny launcher, kliknij przycisk "Edit profile", na samym dole zaznacz "JVM Arguments" i w polu obok zmodyfikuj "-Xmx1G" ustawiając tyle pamięci ile chcesz. (np. dla 2GB to wyglądałoby tak: "-Xmx2G", a dla 512MB to "-Xmx512M").

BTW. ustawianie więcej pamięci Minecraftowi nie zawsze pomaga. Jeśli nie masz modów lub masz tylko Optifine to 512MB w zupełności wystarcza. No, chyba że masz 8GB RAMu, to wtedy to nie ma znaczenia :P

Problemem może też być za słaby procesor. Spróbuj wyłączyć antywirusa i wszystkie niepotrzebne procesy, nawet explorator. Czasem to pomaga.

Opublikowano

Jak masz premium to włącz oryginalny launcher, kliknij przycisk "Edit profile", na samym dole zaznacz "JVM Arguments" i w polu obok zmodyfikuj "-Xmx1G" ustawiając tyle pamięci ile chcesz. (np. dla 2GB to wyglądałoby tak: "-Xmx2G", a dla 512MB to "-Xmx512M").

BTW. ustawianie więcej pamięci Minecraftowi nie zawsze pomaga. Jeśli nie masz modów lub masz tylko Optifine to 512MB w zupełności wystarcza. No, chyba że masz 8GB RAMu, to wtedy to nie ma znaczenia :P

Problemem może też być za słaby procesor. Spróbuj wyłączyć antywirusa i wszystkie niepotrzebne procesy, nawet explorator. Czasem to pomaga.

Nie staraj się tłumaczyć bo on tego nie pojmie.

Topic:

Powiem Ci tak. Nowy komputer i nie będziesz musiał narzekać na brak fps'ów bo to chyba jakaś maszyna z muzeum :)

OYViJFL.png

Opublikowano

Jeżeli komputer to zmień kartę graficzną i wywal tą zintegrowaną, jeżeli laptop to masz pograne. Przypisanie RAMu nie pomaga zmniejszeniu lagów tylko zmniejsza wywalanie gry gdy nie masz miejsca tzw. "Out of memory".

Opublikowano

Jakoś miesiąc, dwa miesiące temu miałem stałe 120 fpsów, a poza tym, to jakim cudem LoL na wysokich ustawieniach chodzi na 40-60 fpsach, a minecraft już gorzej?

Opublikowano

Nie staraj się tłumaczyć bo on tego nie pojmie.

Topic:

Powiem Ci tak. Nowy komputer i nie będziesz musiał narzekać na brak fps'ów bo to chyba jakaś maszyna z muzeum :)

Powiem tak. Nowy mózg i nie będziesz pisał głupich postów.

Jeżeli komputer to zmień kartę graficzną i wywal tą zintegrowaną, jeżeli laptop to masz pograne. Przypisanie RAMu nie pomaga zmniejszeniu lagów tylko zmniejsza wywalanie gry gdy nie masz miejsca tzw. "Out of memory".

Zrozumcie, że Minecraft bardziej obciąża CPU, a nie GPU. Karta graficzna w MC jest sprawą drugorzędną (chyba, że ktoś bawi się w tekstury 512x512). 

Włącz MC, wciśnij CTRL + ALT + DEL i sprawdź użycie CPU. Wywal wszystkie niepotrzebne programy (czyt. zabij proces), które obciążają w jakimś znaczącym stopniu procesor.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Powiem tak. Nowy mózg i nie będziesz pisał głupich postów.

Co Ci nie pasuje w tym co napisałem. Z kontekstu możesz się domyślić, że chodzi mi o to, aby zmienił sprzęt ? o.O

Mc obciąża procka więc nie rozumiem o co Ci chodzi.

Zmień sprzęt, najlepiej na jakiś komputer. Nie musisz wydawać wielkich sum. 1500zł i możesz złożyć coś w miarę przyzwoitego :)

OYViJFL.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...