Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie z radiówką.

rapiess

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mieszkam tak jakby nie na wsi ale bardzo daleko od miasta czyli jednak mozna nazwać to wsią. Szukam radiowego internetu i nie wiem jaki wybrać np lasnet.pl druga oferta mnie ciekawi, bo jest 8mb/ s a w nocy 10 mb/ s ale jak jest napisane 8mb/s to jaka to dokladnie predkosc? 8000kb/s czy 800kb/s? chodzi mi o takiego ze bym mogl pobierac rozne gry np metin2 i zeby sie pobieralo szybko

Opublikowano

Właśnie ogólnie mam 8mb a od 22:00 10 mb, tzn. jeszcze nie mam ale będę właśnie musiał zmienić, ale jak np. mieszkam bardzo daleko od miasta, praktycznie na wsi to bedzie ta predkosc 800kb/s a w nocy 1mb/s? Czy to, że na wsi mieszkam to będzie spowolnione?

Z tego co obliczyłem to 1mb internet do 128 kb/s, a internet 8mb to 8*128? 1024 a 10mb *8 to 1250 czyli  ogolnie internet by byl 1mb/s w nocy 1.2 mb/s  tylko wlasnie niewiem czy jak na wsi mieszkam czy bedzie mi tak dzialac ;/

Opublikowano

Na wsi zawsze jest roznie . Moj kumpel potrafi miec w dzien 4mb a w nocy 2mb co sie wgl "kupy" nie trzyma . 

8mb/s to 800kb/s . przy 8-10mb mozna naprawde szybko sciagac .

Opublikowano

z radiowka masz ten problem ze jak sbyt duzo ludzi siadze to nadajniki nie wyrabiaja.. duzo jest zalezne tez od pogody ;) ja mam interkar

Opublikowano

Na wsi zawsze jest roznie . Moj kumpel potrafi miec w dzien 4mb a w nocy 2mb co sie wgl "kupy" nie trzyma . 

8mb/s to 800kb/s . przy 8-10mb mozna naprawde szybko sciagac .

1mb to 128 kb/s wiec 8x128= 1024 czyli nie 800kb tylko 1024 czyli no 1mb/s bedzie sie pobieralo jak w nocy to 1.2 mb/s tylko wlasnie niewiem bo na wsi nie wiem to problem troche jest ale bede bral testowy na 30 dni pod koniec maja, akutalnie mam zwalony internet z iplusa na limit 100 kb/s jakos chodzi a limit to 8gb na miesiac.

Dobra temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...