Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Come Back - Na wstępie kilka pytań

naruto393

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, a wiec robię mały Come Back do metka :D , na wstępie mam kilka pytań które Mnie nurtują :)

1. Jak Waszym zdaniem najlepiej w obecnych internetach się wypromować? Chodzi Mi tutaj np.: o wypromowanie kanału na yt, aukcji i tym podobnych rzeczy - ogólnie chodzi Mi o to ,aby zachęcić ludzi do wchodzenia na kanał bądź sklep (Np.:FanPage) ?

2. Mając taki sprzęt : AMD A4-3300 APU with Radeon HD Graphics 2.50 GHz,8 gb ram , Win 8 64bity, NVIDIA Geforce 210 (Karta dupna - musiałem przelozyc bo stara spalona)  - normalne jest to ,że po odpaleniu ok. 3-4 metinów (Przy 3 metinach zurzycie procesora osiaga 90%+... co Moim zdaniem musi być spowodowane jakimś wirusem) - postawieniu botów, po ok. + - godz bocenia (zazwyczaj odpalam Sb film) laguje Mi tak komputer, ze w 90% przypadków kończy się to restartarem bo nie moge ruszyc nawet myszka? Czy nie jest to ważne jaki mam sprzęt , a zależy to od tego ,że laguje Mi komputer od bocenia + film? Osobiscie wydaje Mi sie ,ze majac dobry sprzet nie powinienem mieć lagów - a czasami zdarza się nawet ,ze scina Mi film po 15 min bocenia...nie jest to dla Mnie przyjemnoscia ciagle resetowanie

3. Co Waszym zdaniem trzeba wymienić (Oprócz karty graficznej) ,aby komputer tak nie mulił? Może to wina jakiś wirków? Komputer był skanowany tylko antywirem - nic nie wykryło. Jeżeli chcieli byście pomóc - proszę napiszcie jakich programów mam użyć (z grubsza opisać co po kolei mam wykonywać - jeżeli mam udostepniac logi z programów, bo jestem w tym zielony)

4. Najlepszy program do nagrywania filmów? (Aby podczas nagrywania filmu nagrywało również mikrofon) I program do obróbki , bo nw czy jest już coś lepszego od vegasa - spora przerwa od takich rzeczy i człowiek się już gubi :P

To chyba na tyle :D gdyby Mi cos jeszcze wpadlo do glowy dopisze :)

sygna2.png

Opublikowano

2. Gdy bocisz nie uzywaj komputera do innych czynnosci . wlaczaj raczej w trybie okna a nie na pelny . aa praca procesora jest normalna przy tylu metinach i tylu botach

Opublikowano

@UP Wlasnie o to Mi chodzilo czy to wina sprzetu czy to standardowe lagi  - nie da się z tym nic zrobic? Bo ciezko jest puszczac boty 24/7 i nie korzystac z komputera (raczej niewykonalne) , a nie bd sprawiał Sb 2 sprzętu ,żeby tylko bocić :ninja: .

Edit : Wydaje Mi sie ,że 3 metiny to nie jest tak duzo ,aby zuzycie procka wyciagalo nawet po 98%

sygna2.png

Opublikowano

Up mi na 1gb ram z jeszcze słabszym prockiem ale intela odpalają się 3 metki, aczkolwiek zużycie pamięci fizycznej ~ 98% procek ~ 30-60 z ts.

Wyczyść komputer CCleaner

517981403547547309333.jpeg

Opublikowano

@UP No właśnie i to Mnie dziwi - bo np moge odpalic 10 metków bez lagów puki nie zaczna bić :> i o dziwo zurzycie procka nie dochodzi nawet do tych 90+ jak przy 3 metkach. Czyściłem i niestety 0 efektów

sygna2.png

Opublikowano

Jedyny problem - zmien karte graficzna . Ona jest za slaba jak na 3x metki + 3x boty . ja mam geforce gt430 i pyka mi naturalnie przy 4 metkach nawet ;)

Opublikowano

1.Reklamy, mailing, różnego typu partnerstwa, jakieś konkursy na kanale.Jeżeli kanał lub FanPage będzie ciekawy to już samą tematyką przyciągnie ludzi.

"Nie wystarczy odnieść sukces. Inni muszą ponieść porażkę." - Gore Vidal

Opublikowano

A jaki polecacie program do nagrywania :D? Bo nw czy w frapsie nagrywa odrazu obraz + dźwiek (Mikro) i program do obróbki - standardowo vegas?

sygna2.png

Opublikowano

Camtasia Studio, Fraps, Action.Do obróbki oczywiście tradycyjnie Vegas.

Opublikowano

2xUP xD nie bd nagrywał filmów z botów :P chodzi Mi głównie o zarobek - na głównej nie jestem odpalony, pozatym obecnie gram na serwerze małysza - tam nie banuja xD.

Edit : Mam problem jak chce pobrać vegasa 12 - to jedyną wersją na stronie producenta jest 13 , czy i tą wersje da sie scrackowac do pelnej?

sygna2.png

Opublikowano

2xUP xD nie bd nagrywał filmów z botów :P chodzi Mi głównie o zarobek - na głównej nie jestem odpalony, pozatym obecnie gram na serwerze małysza - tam nie banuja xD.

Na pl banują na powiązania, więc nie musisz bocić na głównym a ban będzie. Sam jestem ofiarom zakupu małża od bota i mam bana ;/

Graj normalnie, nagrywaj z pla. Ja sam 3 filmiki wstawiłem i 43 subskrybcje oraz 2k wyświetleń mam od niczego ;)

517981403547547309333.jpeg

Opublikowano

Tak na marginesie to już nie jest serwer małysza odszedł od teamu.

Opublikowano

@UP Wiem , ale nie wiesz jaka jest prawda ; ) moze pisac ,ze odszedl , a hajs hajsem goni.

sygna2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...