Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poprawa sprzętu zwiększenie fps

adrian2211

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój sprzęt: 
Ram:DDR3 2GB 
Grafika:Intel® HD Graphics 763MB 
Procesor:Intel®Pentium® CPU P6100 2.00GHz 
Chodzi mi o to żeby zwiększyć fpsy w grach typu lol bo mam po 20-30 fps na minimalnych.Mam system windows 7 64bit. A chyba bym musiał mieć 32 bit czy to coś zmienia? I powiedzcie co zrobić, dokupić wiem że prawdopodobnie kartę graficzną ale nie wiem dokładnie jaką i jaki to da rezultat o ile tak zwiększy np fpsy mam laptopa nie chce komentarzy typu nie opłaca się bo to laptop itp chciałbym wiedzieć jaka karta jaki rezultat i czy coś jeszcze dokupić prześlijcie linki ale żeby nie były jakieś strasznie drogie chyba że tak którą się naprawdę opłaca to może być.

Opublikowano

Zebys sie nie ludzil do tego nie dokupisz karty graficznej. Tzn. Jest taka mozliwosc ale czy masz okolo 2000zl?

Dlaczego ma być to tak horrendalna suma za kartę graficzną?

Opublikowano

Bo to laptop i nie służy do modernizowania go. W laptopach wszystko jest droższe, a mniej wydajne (mniej więcej tak to działa).

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Bo to laptop i nie służy do modernizowania go. W laptopach wszystko jest droższe, a mniej wydajne (mniej więcej tak to działa)

Ok dziękuję. A czy dał byś radę wyszukać jakieś komputera stacjonarnego dla mnie na którym gry typu lol działały by dobrze.?

Opublikowano

Podaj przybliżony budżet, bo tak to ciężko. Masz może jakiś stary PC? Jeśli tak, podaj części.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

A co do lapka to możesz jedynie ram do niego dokupić, nic więcej.

btw. wyłącz cienie w lolu, da więcej fpsów ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...