Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzenie serwera (newbie)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, zwykła gra w metina [5 lat z przerwami] mi się powoli nudzi [90+ lvle na globalu wbite samemu], więc pragnąłbym stworzyć serwer dla zabawy.

Nie chodzi mi tu o jakiegoś pro dedykta, zabezpieczenia itp...

Chcę tylko stworzyć jakiś serwer [Easy/Medium] i pograc sam lub z 2-3 kolegami ;P (hamachi?)

Wiem, ze jest mnóstwo Tutorialli, pomocy i innych tematów, aczkolwiek szukam czegoś w miare nowego 2013/2014.

Moze istnieje taki poradnik w którym jest wszystko dokładnie opisane + potrzebne pliki podane [pliki sewerowe] bez skomplikowanej instalacji ? Jeśli nie prosiłbym kogoś o zamieszczenie tematu/ów na których sam bez większych problemów stworzył serwer.

Ze stworzenią strony raczej problemu nie będzie [pod rejestracje]. DO tej pory bawiłem się czasami w php/html.

IP mam stałe [ale chyba niezewnętrzne :D] o ile ta informacja coś pomoże ;P.

Z góry dziękuje.

MOBO: Asus Pro Gamer z97

CPU: Intel CORE i5-4690K                                                             CPU cooling: Arctic 7 Pro Rev.2

RAM: Corsair Vengeance Pro Red DDR3, 2x4GB, 2400MHz, CL11  GPU: nVdia GeForce 980Ti Matrix Platinum 6GB

SSD: Kingston SSD Now 2,5'' 120GB                                               HDD: Samsung 1TB

PSU: Corsair CX750                                                                                                  TOWER: IN WIN GRone Full Tower (black)

Monitor: Acer 24' K242HLABID + LG L1918S

Opublikowano

Widze, ze zanim napisales temat to trochę o tym poczytales, i tak powinno sie robic zanim zalozy sie bezsensowny temat skoro jest wiele tutow.

Po pierwsze nie pisze sie "dedykta", a dedyka. Mozna zrobic hamachi, vps lub na na dedyku serwer. Dla 2-3 kumpli polecam hamachi lub najtańszego vps'a. Mozesz pobrac pliki by terenzo, ja nie uzywam, ale duzo ludzi sobie je chwali, moze dlatego, że wszystko jest gotowe pliki jak i client, ze ludzie sa tak leniwi. I tak, wiadomosc, ze masz wewnetrzne ip jest wazne, bo nie zrobisz no-hamachi. Pozostaje ci tylko hamachi na.swoim wlasnym komputerze.

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Hmm, dzięki za odpowiedzi i poprawkę w pisowni :P

Dzisiaj zacznę próbować coś zamontować, będę dobrej myśli :D, z hamachi problemu nie będzie. Korzystałem z tego programu na serwerze plemion.

Także dzięki panowie :).

MOBO: Asus Pro Gamer z97

CPU: Intel CORE i5-4690K                                                             CPU cooling: Arctic 7 Pro Rev.2

RAM: Corsair Vengeance Pro Red DDR3, 2x4GB, 2400MHz, CL11  GPU: nVdia GeForce 980Ti Matrix Platinum 6GB

SSD: Kingston SSD Now 2,5'' 120GB                                               HDD: Samsung 1TB

PSU: Corsair CX750                                                                                                  TOWER: IN WIN GRone Full Tower (black)

Monitor: Acer 24' K242HLABID + LG L1918S

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...