Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zed - gówniana postać?

BuBusio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, kupiłem sobie zeda dawno temu, i postanowilem nim popykac rankedy i co? 5/2 last match, farma no jak to farma zedem, wiadomo. I co mogłem zrobić w tf'ach? Gowno. Ulti w Draven'a, q, e, botrk i nie zdążę wrocic do pierwszej pozycji ulta a juz jestem zajebany, ale oczywiscie adc stracil pol hp. Jedni mowia zed w late jest do split pushu. Tak, staralem robic sie to na poziomie platyny. Moze to dziala, ale dwie dywizje nizej. Wystarczy ze oddalisz sie od swojego teamu i gryziesz piach. I do czego niby sluzu ta postac, hm?

Opublikowano

Zed nie jest OP postacią, łatwo idzie go skontrować. Nigdy nim nie split pushuj, to nie przyniesie nic dobrego. Takim Mundo to już można to zrobić, Zed służy głównie do wygryzienia z team fightu ADC, sam nic nie zdziała. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Zeda można zrobić zbyt OP ale trzeba niestety umieć nim zagrać. Rzucić cień, walnąć ulti, zabić i wrócić do pozycji wyjściowej. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Racja, Zedem po prostu trzeba umieć zagrać, ale niestety nie zabijesz Nim większej liczby, niż 1/2 graczy. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Nie no Zed na pewno  nie jest słabą postacią, ale jest cholernie trudny. To nie jest typowy samograj, że wszyscy mówią że dobrze się nim gra i faktycznie tak wychodzi. Trzeba nad nim trochę popracować :)

Opublikowano

To jest zajebista postać, tylko trzeba umieć grać. Musisz naprawdę wiedzieć co chcesz nim zrobić bo nawalanie w klawiaturę nic nie da, to nie Riven ;)

Jego postać to wykluczenie adc, ucieczka i dobicie na koniec tanków.

Skillowy champ według mnie

Opublikowano

To jest zajebista postać, tylko trzeba umieć grać. Musisz naprawdę wiedzieć co chcesz nim zrobić bo nawalanie w klawiaturę nic nie da, to nie Riven ;)

ty to mozesz kutasa obessac skilowcu

IQpyWN8.png

Opublikowano

Jak jesteście kurwa debilami... Zed to jedna z trudniejszych postaci w grze wystarczy kurwa popatrzeć...

Ale zaraz od gimbusów będę miał tu hejty "Ty pierdolcu jebany kenłej wypierdalaj chuja się znasz!!11oneone"

amqou1.png

Azb3sT^

Opublikowano

Zed jest super, ale jezeli nie masz jakiegos teamu ktory lubi wspolpracowac to nie wygrasz.. Zedem poprostu nie da sie solo wycarrowac gry, musisz miec team...

Opublikowano

@up zgadzam się. Zed trochę się zakurzył bo wypchnela go LB. Po co nim grac jak możesz grac LB ktorej CD ulti to 15 SEC. Zedem aby kogoś zabić muszisz mieć ult, bez niego jest strasznie pasywny. W late zabijasz papierow na combo bez auto atakow, tak szybko jak zdolasz wykonać combo. Ogólnie to bardzo funowy champ, ale nie do grania samemu. Możesz teamowi pomoc wygrać gre ale nie na tyle by ja sam wygrać. Dobry na linii, w tfach musisz trafiać bo jak nie to jesteś useless. Farma jest łatwa jak twierdzenie Pitagorasa = ogarniesz jego mechanikę to jest łatwa nie ogarniesz to trochę trunda.

Opublikowano

Nie nazywaj czegokolwiek gównem, jeśli nie umiesz tym grać, pewnie to nie zed jest gówniany, a niestety ty, sądząc po twojej wypowiedzi nie mam nadziei że wyślesz mi replaya, żebym ocenił, czy  ten zed jest taki "gówniany", czy ty poprostu wbijasz się mając 25 energii i wszystko na cd, Pozdrawiam

Opublikowano

Zed nie jest tak bardzo mega trudną postacią idź pograj normale zagraj z 30 meczy nim i troche go ogarniesz 

Zed jest bardzo OP postacią tylko, że w ch*j trudną !

Nim można zrobić magiczne plejsy tylko to wymaga dużej w prawy.

wat de plejs LEL tylko mi sie zdaje ze on uzyl 2 razy W w ciagu 3 sekund?

Opublikowano

Zed nie jest tak bardzo mega trudną postacią idź pograj normale zagraj z 30 meczy nim i troche go ogarniesz 

wat de plejs LEL tylko mi sie zdaje ze on uzyl 2 razy W w ciagu 3 sekund?

Nie, nie użył 2 razy W w ciągu 3 sekund. Odlikując ulti po użyciu pojawiasz się w pozycji wyjściowej, a animacja jest podobna. ;)

Zed dobrą postacią, tylko trzeba umieć grać. Np. taki @Ĕryk

On dobrze gra

343731479829004887779.png

Opublikowano

A teraz ode mnie rada:
Nie radzę grać zedem przy pingu >60, a szczególnie skaczącym(ogólnie o słabego neta mi chodzi:D), bo jest to bardzo frustrujące, gdy nie możesz tepnąć się do klona i przez to padasz. Znam to z autopsji, jakiś czas starałem się mainować zeda, ale po około 30 meczach skończyłem z tym, gdyż neostrada to nie internet dla niego:D

Chcesz zacząć grać w LOL'a? Szukasz fajnej ekipy? Również zapraszam na PW:D

Opublikowano

Jak dla ciebie riven to klikanie tylko qwer to nie mamy o czym rozmawiac, co nie gamus.

Nie, nie użył 2 razy W w ciągu 3 sekund. Odlikując ulti po użyciu pojawiasz się w pozycji wyjściowej, a animacja jest podobna. ;)

Zed dobrą postacią, tylko trzeba umieć grać. Np. taki @Ĕryk

On dobrze gra

Bycie dobrym zedem w goldzie 5 nie czyni go dobrym zedem.

Zed jest op postacia wystarczy tylko operowac cieniami i tyle.

Opublikowano

Zed jest w uj mocną postacią, tylko w uj trudną. Zagrałeś nim 20 meczy i mówisz, że jest gównem - pozdrawiam, wróć do Mastera Yi. 

Mechanikę ma ciekawą, ale jest zależny od ulta. W late normalnie składasz przeciwnego carry na combo, oczywiście odpowiednio użyte.

2rp9q8l.jpg

Opublikowano

Jak dla ciebie riven to klikanie tylko qwer to nie mamy o czym rozmawiac, co nie gamus.

Bycie dobrym zedem w goldzie 5 nie czyni go dobrym zedem.

Zed jest op postacia wystarczy tylko operowac cieniami i tyle.

A kto mówi, że ja chcę z tobą rozmawiać. Gamus to samo uważa o Riven tylko dodaje między tym combo hity ;)

Szkoda, że z @Szymico w duo zamiatałem platyniaków I-II jak chciałem :P

Zed still strong po tych nerfach :P myśle, że jak zagrasz sobie nim z 400-500 gier to będziesz już wiedział co i jak

Ta, pamiętacie jaki on był przed pierwszym nerfem xDD ?

Opublikowano

Zed? Mega przeciętna postać. Na lini dobry a potem? Przeciętny assasyn. Bo co to za assasyn bez restów i który może zabić kogoś raz na 50 sec gdy ma ulta? I taki pro tip to że po 500 grach można kimś zabić dwie osoby i uciec nie znaczy że ta postać jest jakas niesamowita.

Opublikowano

Zed nie jest gówniany ,ale musisz się nauczyć grać tzw 3 cieniami - cień z ulta cień z W i   Zedem ( '' 3 cień '' ). Co oznacza ,że możesz zadać 3 razy większy dmg co jest pokazane w playsach faker'a.

Według mnie strasznie trudny do ogarnięcia ,przeciętny grasz do nawet Diamentu  nie umie się '' 3 '' cieniami posługiwać.

47990292595971448862.png

Opublikowano

A kto mówi, że ja chcę z tobą rozmawiać. Gamus to samo uważa o Riven tylko dodaje między tym combo hity ;)

Szkoda, że z @Szymico w duo zamiatałem platyniaków I-II jak chciałem :P

Ta, pamiętacie jaki on był przed pierwszym nerfem xDD ?

Ja się ciebie nie pytam czy chcemy porozmawiać gimbusie. To w takim razie dlaczego nikt nie kupi riven i nie wykeruje sobie łatwo gry? Pierdolnij baranka o parapet.

Szkoda, że jesteś goldem i dalej nie pójdziesz bo masz 1238213821381381 skinów i nie potrafisz grać, zgnij w goldzie albo najlepiej spadnij to brązu.

Zed? Mega przeciętna postać. Na lini dobry a potem? Przeciętny assasyn. Bo co to za assasyn bez restów i który może zabić kogoś raz na 50 sec gdy ma ulta? I taki pro tip to że po 500 grach można kimś zabić dwie osoby i uciec nie znaczy że ta postać jest jakas niesamowita.

Może i nie jest niesamowita, ale w teamfighcie albo przed nim ważne że wyeliminuje adc lub/i midera i gg wp już, ale jak dla ciebie ubicie adc i midera to nie jest jakiś dobry czyn, bo trzeba focusować tanków to nie mamy o czym rozmawiac.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...