Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Do każdego kto gra w minecraft!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zedytowalem Poscik :P

@Edit

Bedzie to sv + gildie + fb. Na spawnie beda stragany gdzie kupujesz rzeczy. Beda dzialki (Nie plotme ^_^) Za $. Komunikaty w factions beda spolszczone. Jak mi sie uda to trzeba np.1000$ za gildie zaplacic, nie bedzie zadnych nolagg bo one same powoduja lag. Drop z zwierzat bedzie troche inny. VIPy nie beda miec 100% przewagi z kit VIP co ma diamenty koxy itp, tylko np. mniej za dzialke placisz itp. Diamenty z rudy bedzie 50% a drugie 50% wegiel.50 slotow, 5/6gb ramu.

Ucze sie pisanie Pluginow!

:ninja:

Opublikowano

Nie powód:

-(x5)za dużo serwerów tego typu tylko survival i gildie nudyyyyy <_<

-drop naprawdę jak ma być to survival to bez dropów <--- nienawidzę tego dropa :P

-/+sklep jej znów sklep postawiasz tabliczki i "super" sklep czy raczej coś pomysłowego :huh:

-gildie za darmo (dupne jak nie wiem znów będzie 100xxxxx gildii ) <_<

-zwierzęta -.-  <-- a tak na serio jaja se robisz człeku czy co? zwierzęta są wszędzie -.-

-/+50 slotów (ja wole gdy ktoś poda ilość skryptów i pluginów i ram) możesz mieć 2939124 slotów a jak masz 1 GB ramu i gra full to dupa i lagi :huh:

+inne drop z potworów <-- w końcu coś odmiennego niż drop super przedmiotów  :)

-/+I inne dodatki? <-- to mnie ciekawi :huh:

Masz przewagę - lub -/+ a nie +

Wniosek: Zmień to bo inaczej to znów suchy survival z gildiami

Nie ma sygnaturki

Opublikowano

Jeżeli chodzi o mnie, to raczej bym zagrał. Jednak ważne, aby wgrany był Plugin Anty X-Ray, jeżeli drop ma być z rud. Tylko mam takie pytanie, w jakim sensie spolszczone factions? Komendy, itd. czy tylko wiadomości?

Według mnie 50 slotów starczy :-)

Opublikowano

no fakt takich serwerów jest od zatrzęsienia :/ ale większość oferuje bardzo znikome możliwości pluginy factions , no i niestety nie ma tez sensu szukać jakiegoś polskiego dobrego serwera z podobnym pluginem .

1. co ci da spolszczenie pluginu ?? nie jest to żaden wyczyn i tak naprawdę nie ma co tłumaczyć (4 komendy na krzyż , po prostu się nie opłaca)
  2. jeśli w postaci innych dodatków masz na myśli plugin stoplag i usuwanie co 5 min wszystkich obiektów z mapy to sobie daruj :/
  3. drop z rud- jest jak dla mnie czymś o wiele ciekawszym niż marny drop z kamienia <minecraft traci klimat a dzieci z botem po jednej nocce maja skrzynie diamentów>
  4. Nie jestem wielkim fanem serwerów 4Fun , bo co to za gra gdzie po 30min ma się już wszystkie dostępne itemy :?

już rzygam serwerami z factions ile można tak grać ,wszystkie polskie serwery z tym pluginem sa identyczne nosz ile można :L

dlatego chętniej bym zobaczył Ogarnięty serwer miasta+ekonomia (plugin towny+jakieś do ekonomi)nie bez powodu podkreśliłem ten wyraz

Opublikowano

no fakt takich serwerów jest od zatrzęsienia :/ ale większość oferuje bardzo znikome możliwości pluginy factions , no i niestety nie ma tez sensu szukać jakiegoś polskiego dobrego serwera z podobnym pluginem .

1. co ci da spolszczenie pluginu ?? nie jest to żaden wyczyn i tak naprawdę nie ma co tłumaczyć (4 komendy na krzyż , po prostu się nie opłaca)
  2. jeśli w postaci innych dodatków masz na myśli plugin stoplag i usuwanie co 5 min wszystkich obiektów z mapy to sobie daruj :/
  3. drop z rud- jest jak dla mnie czymś o wiele ciekawszym niż marny drop z kamienia <minecraft traci klimat a dzieci z botem po jednej nocce maja skrzynie diamentów>
  4. Nie jestem wielkim fanem serwerów 4Fun , bo co to za gra gdzie po 30min ma się już wszystkie dostępne itemy :?

już rzygam serwerami z factions ile można tak grać ,wszystkie polskie serwery z tym pluginem sa identyczne nosz ile można :L

dlatego chętniej bym zobaczył Ogarnięty serwer miasta+ekonomia (plugin towny+jakieś do ekonomi)nie bez powodu podkreśliłem ten wyraz

Dobrze gadasz serwer naprawdę dobry survival i gildie powinien jajca urwać tzn. ograniczona mapa do 1000x1000 i malutki spawn ban po śmierci na 5 min

Nie ma sygnaturki

Opublikowano

Dobra. Bardziej opowiem co by bylo na serwerze. Bedzie to sv + gildie + fb. Na spawnie beda stragany gdzie kupujesz rzeczy. Beda dzialki (Nie plotme ^_^) Za $. Komunikaty w factions beda spolszczone. Jak mi sie uda to trzeba np.1000$ za gildie zaplacic, nie bedzie zadnych nolagg bo one same powoduja lag. Drop z zwierzat bedzie troche inny. VIPy nie beda miec 100% przewagi z kit VIP co ma diamenty koxy itp, tylko np. mniej za dzialke placisz itp. Diamenty z rudy bedzie 50% a drugie 50% wegiel.

Opublikowano

Jak przeczytałem #1 to nic mnie nie poruszyło, każdy przeciętny serwer ma podobne pluginy.

Jeśli czymś się będziecie wyróżniać lub dodacie coś ciekawego to być może zagram ;).

Opublikowano

Tylko wiadomosci spolszczone. Beda. dzialki za $, taki survival+ factions + fb :)

fb to poco factions przyjdzie ci taki admin gildii kupi działkę i ucieszony chowa tam wszystkie diaxy

Zrozum jak taki serwer uruchomisz to tylko same dzieci będą grać na zasadzie grać żeby grać

Nie ma sygnaturki

Opublikowano

All servery survival + gildie takie same prawie jak to co wymieniłeś dodaj coś NOWEGO co zainteresuje na dluzej

Opublikowano

Teraz to tak 40% + a 50% - i -/+ 10%

Zostaw te działki człowieku będzie problem z gildiami

PS:Dodaj jakieś miecze/zbroje i łuki

PSS:Nie pisz REF jak nie minie 24h

http://www.mpcforum.pl/topic/892168-regulamin-lokalny-dzialu-minecraft-zarzadzanie-serwerem/

16. Tematy odświeżamy po upływie 24 godzin od poprzedniego posta, w innym przypadku jest to równoznaczne z double postem. Kara: 3 pkt.

Nie ma sygnaturki

Opublikowano

Może daj że działki 100 tys a gildie za itemki bo jakoś kasę na gildie jest łatwo zbierać a itemki jest trudniej przechować

PS:Nie rób enderchest na spawn <-- bez sensu można dla Vip

Nie ma sygnaturki

Opublikowano

Dobry pomysl :) Gildie za Itemki :P

@Edit

A jak pomysl że Diamenty z rudy bedzie 50% a

drugie 50% wegiel

@Edit2

A jak pomysl ze np. Sa 2 stoiska z jedzeniem, u jednego jest drogo a u drugiego tanio?

Opublikowano

Teraz to tak 40% + a 50% - i -/+ 10%

Zostaw te działki człowieku będzie problem z gildiami

PS:Dodaj jakieś miecze/zbroje i łuki

PSS:Nie pisz REF jak nie minie 24h

http://www.mpcforum.pl/topic/892168-regulamin-lokalny-dzialu-minecraft-zarzadzanie-serwerem/

16. Tematy odświeżamy po upływie 24 godzin od poprzedniego posta, w innym przypadku jest to równoznaczne z double postem. Kara: 3 pkt.

Wyszczegółniłem fragment którego się uczepię. :)

jakie ty masz doświadczenie w plikach? A zrobić 2 światy to problem? Wrzucasz 2 pluginy, w configu zmieniasz im parę rzeczy i tyle wystarczy. Masz 2 mapki:

srv i FB. Na FB można dać rozbudowany sklep a na srv taki ograniczony. Itemków nie będzie można przenieść, więc nikt nie schowa ich na działce(bo jak).

Skoro maszynka dobra to wieloświat jej bardzo nie obciąży.

Co do serwera. Nie będzie jakimś przełomem. Z drugiej strony jednak skoro jest mnóstwo tego typu serwerów, a niektóre nadal się utrzymują to znaczy, że jest popyt na nie. Oczywiście każdy serwer musi mieć coś niezwykłego, by się utrzymać, ale grunt, że jest popyt :)

Oprócz tego liczy się ogar administracja i w miare fajny spawn i budynki serwerowe.

Opublikowano

@up dość duże ale nie jestem za 2 światami na serwie

Wyszczegółniłem fragment którego się uczepię. 

jakie ty masz doświadczenie w plikach? A zrobić 2 światy to problem? Wrzucasz 2 pluginy, w configu zmieniasz im parę rzeczy i tyle wystarczy. Masz 2 mapki:

srv i FB. Na FB można dać rozbudowany sklep a na srv taki ograniczony. Itemków nie będzie można przenieść, więc nikt nie schowa ich na działce(bo jak).

Skoro maszynka dobra to wieloświat jej bardzo nie obciąży.

I będzie tak że 2 graczy gra na gildiach a reszta na działkach :P

Nie ma sygnaturki

Opublikowano

Takich serwerów jest multum!

Po 1. survival+frakcje+freebuild - Eeee, chyba coś nie halo. Sam plugin frakcje mnie odstrasza, na działkach będą robić gildie, co jest bez sensu...

Po 2. Kolejny taki serwer, na którym na 80% nie będzie nikt grał.

Po 3. Wymyśl coś nowego, czego jeszcze nie było (załatw sobie programistę i stwórz coś co by mnie kopnęło w dupę tak, żebym chciała u Ciebie grać)

Sumując: na takim serwerze bym nie zagrała, ale jak stworzysz coś NOWEGO to z miłą chęcią zagoszczę na twoim serwerze ;)

6770714055827651007269.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...