Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Otwierania zielonych skrzyń

rucek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka

Chciałem abyście wypisywali w tym temacie ile skrzyń otwarliście i ile wam wyleciało z nich lf4/desig i czy na evencie czy bez. Mam zamiar teraz cały czas inwestować w klucze i chciałem się upewnić czy się to opłaca :) Byłbym jeszcze wdzięczy jakby ktoś podał jakieś wskazówki gdzie otwierać itp. :) 

z góry dziękuję :) 

Opublikowano

Opłaca się, przecież w skrzyniach są LF-4. ;)

Najlepiej otwierać żółte skrzynie (można przy okazji złożyć Zeusa), podczas akcji z podwójną szansą na LF-4. 

To, gdzie zbierasz skrzynie nie ma znaczenia. 

Na oficjalnym forum DO znajdziesz wątek (ma co najmniej kilkadziesiąt stron) na temat zielonych skrzyń, gracze piszą tam ile skrzyń zebrali i co im wypadło. 

ㅈㅈ.

Opublikowano

Skrzynie opłaca się otwierać tylko i wyłącznie, gdy jest podwójna szansa na wypadnięcie LF-4, lub jakiś designów. Na zwykłym dniu nie rób tego, tylko stracisz klucze ;) Mi tylko raz się udało wydropić LF-4 z zielonej skrzyni.

534721413388468938793.jpeg

Opublikowano

Średnio na 100 kluczy wypada 1 LF-4. Jeżeli nie masz jeszcze kompletu LF-3/B02/napędów to ich nie kupuj, bo z zielonych skrzyń leci tego tyle, że masakra. Jeżeli zależy ci na zwiększeniu dmg'a to najlepiej zbierać skrzynie podczas eventu z Zeusem - zbieraj części aż będzie do kupienia za jakąś sensowną kwotę uridium. Potem przerzuć się na eventy z LF-4 - wtedy LF-4 wypadają średnio na 50-60 kluczy. Co do mapy to niektórzy twierdzą, że na bitewnych leci lepiej (ale zapewne to nieprawda), lecz mi na bitewnych się bardziej opłaca, bo przy okazji zbierania skrzyń pirackich zbieram sobie także skrzynki bonusowe z zawartością 150% :). Co do dropienia designów to różnie jest - mojemu koledze przy piątym kupionym kluczu od momentu wprowadzenia skrzyń wyleciał Lightning, ktoś ostatnio na forum DO się chwalił, że mu dropły 2 designy na 100 kluczy, a są i tacy co po 700 kluczach żadnego nie ujrzeli :P. Ale jeżeli masz plan zdobyć dużą ilość LF-4 to też kupisz ogromną ilość kluczy, więc prędzej czy później powinien się jakiś trafić.

Co do pytania czy się opłaca: jasne, że tak, bo to jedyny sposób by dalej rozwijać dmg statku :D.

Opublikowano

dzięki  :) a skąd 150% na skrzynkach ? 

Na mapach bitewnych ze skrzynek bonusowych leci 50% więcej niż na normalnych mapach, zbieranie ich z PETem jest nawet opłacalne :) 

Opublikowano

ja musiałem zrobić 42 zety + nabiłem się kubików żeby na skrzynki było i dopiero zrobiłem full lf4. średnio 1 lf4 na 100/120 skrzynek wpada a części do apisa średnio 30/40

Opublikowano

tyle co pamiętam z zbierania skrzyń to ostatnio miałem 67 kluczy po ok  . 50 było lf-4  ( podwójna szansa )

iii też pamiętam miałem 25 kluczy i lf 4 ;] ale to jakiś fart był i  to jeszcze bez szansy podwójnej 

Opublikowano

nagrody są losowe w skrzyniach,ale ja zawsze trzymałem się jednej zasady jak miałem sporo uri kupiłem klucze i wszystko na jednej mapie zbierałem,ale osobicie najlepiej mi wpadało 5-3 z początku jak wprowadzili skrzynie i zeusa 250 kluczy 10 lf-4 i cały zeus :), potem już mi tak nie trafiały,jeszcze za czasów pbdobota ustawiłem go na noc aby zbierał na 1-4 skrzynie bo nie miałem czasu szukać 1000 skrzyń bo tyle kupiłem kluczy,to na jakieś 600 kluczy wpadlo może z 2-3 lf-4 i spectrum,potem dałem go 1-3 i wpadło z tych 400 kluczy 8 lf-4 starcze czasy,teraz nie wiem jak jest bo nie gram,ale jedno powiem jednemu się trafi na te 100 kluczy 1 lf-4 a drugiemu 4 wszystko zależy od szczęscia.

tyle co pamiętam z zbierania skrzyń to ostatnio miałem 67 kluczy po ok  . 50 było lf-4  ( podwójna szansa )

iii też pamiętam miałem 25 kluczy i lf 4 ;] ale to jakiś fart był i  to jeszcze bez szansy podwójnej 

farta to ja miałem na usa2 zrobiłem misje co w nagrodzie był klucz i spectruma strzeliłem na 1-3 :P

b_560x95.png

Opublikowano

Średnio na 100 kluczy wypada 1 LF-4. Jeżeli nie masz jeszcze kompletu LF-3/B02/napędów to ich nie kupuj, bo z zielonych skrzyń leci tego tyle, że masakra. Jeżeli zależy ci na zwiększeniu dmg'a to najlepiej zbierać skrzynie podczas eventu z Zeusem - zbieraj części aż będzie do kupienia za jakąś sensowną kwotę uridium. Potem przerzuć się na eventy z LF-4 - wtedy LF-4 wypadają średnio na 50-60 kluczy. Co do mapy to niektórzy twierdzą, że na bitewnych leci lepiej (ale zapewne to nieprawda), lecz mi na bitewnych się bardziej opłaca, bo przy okazji zbierania skrzyń pirackich zbieram sobie także skrzynki bonusowe z zawartością 150% :). Co do dropienia designów to różnie jest - mojemu koledze przy piątym kupionym kluczu od momentu wprowadzenia skrzyń wyleciał Lightning, ktoś ostatnio na forum DO się chwalił, że mu dropły 2 designy na 100 kluczy, a są i tacy co po 700 kluczach żadnego nie ujrzeli :P. Ale jeżeli masz plan zdobyć dużą ilość LF-4 to też kupisz ogromną ilość kluczy, więc prędzej czy później powinien się jakiś trafić.

Co do pytania czy się opłaca: jasne, że tak, bo to jedyny sposób by dalej rozwijać dmg statku :D.

Ja miałem ostrego farta bo na max. 20 kluczy trafiłem Revenge (5% bicia do vegi) i Solace ;) Ale długo się nie nacieszyłem bo dostałem perma za Open'a xD

Z tego co wyczytałem to Solace się często trafia

1359705736-U799478.png
Opublikowano

Ja miałem ostrego farta bo na max. 20 kluczy trafiłem Revenge (5% bicia do vegi) i Solace ;) Ale długo się nie nacieszyłem bo dostałem perma za Open'a xD

Z tego co wyczytałem to Solace się często trafia

a  to ja takiego farta miałem po mojej 1 zecie (25 kluchy) dostałem venoma , spectruma i 1 lf4 :)

Opublikowano

ja osobiscie uzylem ponad 2 tysiacy kluczy i otwieralem te skrzynki na roznych eventach i bez eventow i zdobylem tylko 1 nedzna lf4 i zadnych designow .... dla mnie to lipa te klucze lepiej juz wrota skladac ....

Opublikowano

ja osobiscie uzylem ponad 2 tysiacy kluczy i otwieralem te skrzynki na roznych eventach i bez eventow i zdobylem tylko 1 nedzna lf4 i zadnych designow .... dla mnie to lipa te klucze lepiej juz wrota skladac ....

tak 2k kluczy i 1 lf4, albo (na pewno trollujesz) albo masz meeeega pecha. Średnio na 100 kluczy jest 1lf4.

1.jpg

Opublikowano

kurcze gosciu ja nie mam po co klamac .... jaki mam w tym cel ?

mowie ci otwieralem klucze na roznych eventach na evencie na APISA/ZEUSA/PODWOJNE lf4 i otwieralem normalnie ....

w tym czasie zlozylem full APISA potem zakupilem sobie ZEUSA naprawde odtworzylem bardzo duzo tych skrzynek i trafilem tylko 1 lf4 i zadnych designow nwm od czego to zalezy ....

jednego razu odtworzylem na evencie na APISA okolo 320kluczy i nic nie mialem ciekawego heh tylko kilka czesci do drona ;/ mozliwe ze ja mam pecha 

P.S dodam ze ta jedna lf4 trafilem w normalny dzien bez zadnego eventu ...

Opublikowano

Kiedy ogarne konto brakuje jeszcze 9-10PP Aegis 2 formacje i hajs na wyloty. Kupie z 300 kluczy i polece na evencie pootwierac i zdam relacje.

Opublikowano

no ja juz kiedys mialem pomysl taki by uzbierac sobie 1000 kluczy i pospisywac czego i ile dostalem ale nei dalem rady tyle uzbierac heh bo jak widze skrzynke zielona to az sie slinie na nia i w taki sposob nie udalo mi sie tyle uzbierac kluczy bo non stop otwieralem gdzie je widizalem heh  :)

ale odtworzylem cos okolo 320kluczy na evencie na Apisa no i wsumie oprocz kilku czesci i boosterka na 10godzin to nic ciekawego nei dropnelo mi ... 

Opublikowano

ja miałem 100 kluczy i wyleciał mi cały apis a reszta to kmioty co dropło

Intel Core i5 4570 , Asus GeForce GTX 760 OC , Kingston 8 GB 1600 Mhz

bf4-logo-retina_12.png?v=1405727469460rc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...