Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z google plat i yt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,mam problem bo otoz moje konto google nie dziala ani na google play,ani na yt.Probowalem kilku kont i tez sie nie lacza.Co zrobic ?

NonekPL.png

Opublikowano

Jaki jest komunikat? Spróbuj usunąć i dodać konto jeszcze raz.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Jeśli andek 4.0 + w Samsungu to Ustawienia >> Konta i synchronizacja

Na innych pewnie będzie to samo lub podobnie.

@edit: również się dołączał do tematu, gdyż w tablecie mam ten problem, że gdy dodaje konto Google to wyskakuje komunikat "Wystąpił problem z połączeniem, spróbuj później.". Wydaje mi się że autor tematu będzie musiał przeinstalować andka, ja też chyba tak zrobie.

Kliknij tutaj aby otworzyć mój GitHub.

Prawie cały czas jestem na Discord𝗣𝗮𝗳𝗳𝗰𝗶𝗼#6330

Opublikowano

Pisałem wyżej co zrobić, albo przeinstalować android albo zgłosić się do supportu google z zapytaniem, czy były już zgłoszenia od osób z takimi modelami telefonów jak Twój. Ewidentnie jest to problem samego telefonu. Wgrywałeś może roota? Jeśli tak to coś mogło rozwalić google play np Lucky Pather.

Opublikowano

Znalazlem takie cos dariusz.wieckiewicz.org/2010/08/android-nie-mozna-ustanowic-z-serwerem-stabilnego-polaczenia-transmisji-danych/ ale nwm jak to wykonac pomoze ktos ?

NonekPL.png

Opublikowano

Więc tak, 

1. Pobierasz tą apke: 

https://play.google.com/store/apps/details?id=jackpal.androidterm&referrer=utm_source%3Dappbrain%26utm_medium%3Dappbrain_web%26utm_campaign%3Dappbrain_web

2. Wpisujesz komende "su" po wejściu do apki i dajesz uprawnienia roota.

3. Ponownie wpisujesz komende, tym razem "rm /data/data/com.android.providers.settings -r" i tak , spacje tez muszą być.

4. Restartujesz telefon wprowadzając komende "reboot".

No i to wszystko.

Minusy tej metody:

dźwięki w systemie ustawiają się na Ciche, i trzeba poustawiać na nowo

sieci Wifi zapamiętane trzeba „zapomnieć” i powiązać na nowo
w przypadku wgranych dodatkowych klawiatur, należy je uaktywnić na nowo
większość opcji w „Ustawienia” należy przejrzeć, tak, jakby się miało nowy telefon i poustawiać na nowo.
Opublikowano

Skasuj folder com.android.providers.settings poprzez manager np Solid Explorer'em. Wejdź do głównego folderu systemowego ROOT i znajdź folder "data" potem w tym folderze znów "data" i dopiero te "com.android.providers.settings"

Ścieżka wygląda mniej więcej tak:

.../data/data/com.android.providers.settings

Mi zadziałało ;D

Opublikowano

Chce przywrocic ustawienia fabryczne,ale najpierw chcialem zgrac na pc zdjecia z telefoni bo je potrzebuje.Lecz po podlaczeniu pokazuje go lecz jak sie wejdzie nie ma zadnych plikow ;-; co zrobic

NonekPL.png

Opublikowano

OK,przywróciłem ustawienia fabryczne.Naprawiłem przynajmniej guzik Home :D ale google play nadal nie działa.A możliwe jest by mój telefon został zbanowany za uzywanie apki Market Helper ? 

NonekPL.png

Opublikowano

Gdyby dali bana, to nie mógłbyś zalogować się wcale. Myśle że to wina samego ROMu. Wystarczy zrobić kopię poprzez Recovery i potem w razie coś przywrócić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...