Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gry komputerowe a zycie doroslego czlowieka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc.Co sadzicie o tym ? Starzy ciagle mi mowia ze jak bede dorosly czyli tak jakos 20+ lat to nie bede mial czasu na nic [gry xD],bo bede chodzil do pracy ... Czy to prawda ? Rodziny nie mam zamiaru zakladac.Wiec jedynym obowiazkiem byla by praca.

A co sadzicie przykladowo o rock4alone ? Ma rodzine a jednak ma czas nagrywac filmiki itd 

ie068n.jpg
Opublikowano

A co sadzicie przykladowo o rock4alone ? Ma rodzine a jednak ma czas nagrywac filmiki itd 

Reflinki, koszulki, reklamy na stronę to i hajs jest na granie.

Ja tam będę grał nawet jak będę miał i 60 lat.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Każdy robi co chce, kiedyś gry i komputer nie były tak popularne dlatego też wielu ludzi w średnim wieku nie bawi się w gry tylko w inny sposób wypełnia swój wolny czas. A rock to pewnie z samego youtuba się utrzymuje i z jakichś akcji w internecie, nie sądze, żeby fizycznie gdzieś pracował i dojeżdżał codziennie do roboty więc nakurwia cały czas na kompie. Zawsze się znajdzie czas jak się tylko chce, tyle, że za kilka lat twoje podejście do życia może się zmienić i sam zauważysz, że gry to w dużej mierze tylko strata czasu ;x.

Admin Cienia
Opublikowano

Zależy ile czasu będziesz musiał poświęcić danej pracy, ja czasami pracowałem po 10-12 godzin dziennie, więc zmęczenie odbierało chęć na gry.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Czesc.Co sadzicie o tym ? Starzy ciagle mi mowia ze jak bede dorosly czyli tak jakos 20+ lat to nie bede mial czasu na nic [gry xD],bo bede chodzil do pracy ... Czy to prawda ? Rodziny nie mam zamiaru zakladac.Wiec jedynym obowiazkiem byla by praca.

Bo rock pracuje siedząc przy komputerze..

Opublikowano

Mi to osobiście przeminęło, nie mam ochoty grać w jakiekolwiek gry. Dodatkowo jeśli ktoś mi pieprzy o grach to mam ochotę strzelić w pysk. 

Ten rock zapewne zarabia na tym co robi :) - także połączył przyjemne dla niego i pożyteczne dla rodziny. 

Opublikowano

Bo rock pracuje siedząc przy komputerze..

Rock też ma pracę normalną... Po oglądaj sobie dawne vlogi.

A tak samo rojo, ma czas na gry ma żonę i córkę... Da się? Da!

amqou1.png

Azb3sT^

Opublikowano

Rock chyba pracuje tylko w internecie. Kiedyś tam coś w filmie Roja słyszałem.

A Rojo nagrywa dla gram.pl.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Rock chyba pracuje tylko w internecie. Kiedyś tam coś w filmie Roja słyszałem.

A Rojo nagrywa dla gram.pl.

Rock mówił że we vlogach że chodzi zawsze spacerem do pracy bo ma blisko..

amqou1.png

Azb3sT^

Opublikowano

Rock mówił że we vlogach że chodzi zawsze spacerem do pracy bo ma blisko..

Rock mówił, że ma własną firmę (wypożyczalnie filmów)

Granie to to samo co oglądanie TV, nie wierzę, że twoi rodzice nie oglądają telewizii w wolnym czasie...

Tak samo ty możesz grać w wolnym czasie zamiast oglądać np. Klan :)

nie reklamujemy kanałów yt. (ostatnie upomnienie).

Opublikowano

To zależy. Ja zrezygnowałem z gier jako młodzieniec więc nie muszę się martwić o czas jaki musiałbym ewentualnie na nie poświęcić. To czy będziesz miał na wszystko czas zależy od twojej pozycji, rodziny i tak dalej. :)

Opublikowano

Zwyczajnie od 24 odejmij czas na sen, pracę i inne pierdoły. Wtedy będziesz mógł określić, czy masz czas na granie, i czy chcesz go właśnie tak wykorzystać. 

Możesz również zostać pro graczem i grać po 10h dziennie, kto ci zabroni?

ㅈㅈ.

Opublikowano

Jak będziesz dorosły, to gry mogą już równie dobrze przypominać interaktywny film (w sumie niektóre już takie są) albo w ogóle być jakoś połączone z życiem realnym, więc podejście raczej się zmieni.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Jeśli umiesz pogodzić obie sprawy, to nie ma problemu. Gorzej jeśli nie umiesz tego pogodzić.

Swoją drogą, to na E-Sprocie też się zarabia może nie krocie, ale zawsze coś.

Opublikowano

Ja może i czas mam ale straciłem ochotę. 
Pogrywałem kiedyś z LoLa, ale to nie moje nerwy i zdrowie :)

Generalnie jeżeli lubisz grać, to wiek nie będzie miał raczej znaczenia. Rodzice mówią Ci tak, bo najwyraźniej spędzasz za dużo czasu przed komputerem i się o Ciebie martwią :) Pokaż im, że się mylą a skończą się docinki.

f.png

Opublikowano

Rock mówił, że ma własną firmę (wypożyczalnie filmów)

Granie to to samo co oglądanie TV, nie wierzę, że twoi rodzice nie oglądają telewizii w wolnym czasie...

Tak samo ty możesz grać w wolnym czasie zamiast oglądać np. Klan :)

Kto teraz wypozycza filmy ? Oo

ie068n.jpg
Opublikowano

Kto teraz wypozycza filmy ? Oo

Ja, czasem. Fajna odskocznia.

@topic

Zależy czy będziesz miał ochotę.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Jest to prawda, lecz w małym stopniu.

Aktualnie jestem w klanie w którym są osoby 30+, i od czasu do czasu grają, pytałem się ich czy mają czas na granie, czy nie wolą byc z rodziną, napisali mi, że grają tylko gdy mają okazje. Niektórzy mają po 2 dzieci jeszcze małych i dają rade, więc jest to prawda, lecz w małym stopniu.

Opublikowano

Czas na granie znajdzie się zawsze, chodź odechciewa mi się czasami grać po męczącym dniu w szkole.

Szczerze myślę, że gry Ci się znudzą a te pieniądze, które przeznaczasz na gry, może lepiej w dorosłym życiu będzie wydać na jakąś wycieczkę ?

u6pv.jpg

Opublikowano

Rock pracuje "grając" i opisując gry, przy czym to nagrywa i to jest jego praca.

To całe życie chcesz przed kompem spędzić, bez dziewczyny nawet? Pierdolnij się lepiej.

Nawet gdybyś miał rodzinę, pracę i dużo spraw do załatwienia to prawdziwy facet zawsze znajdzie czas na granie. 

Rodzice pewnie mówili Ci też o mikołaju co?

"prawdziwy facet zawsze znajdzie czas na granie" chyba czas na spędzanie go z rodziną -.- od kiedy to granie na zjebanym komputerze jest wyznacznikiem męskości ?

Czytaj wyżej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...