Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Temperatury podczas grania

Tarize

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takie pytanie mam, grałem na takim sprzęcie w CS:GO i takie wielkie temperatury są a wymieniałem tak z pół roku temu paste termo. i podpiąłem szybszy i większy wentylator do grafy

Nie są na pewno za duże ^.- ?.

Te 78C na grafie było gdy grałem w CS a 58C w trakcie robienia ss 2 minuty po wyłączeniu cs'a

post-1122794-0-02755300-1399819409.png

Opublikowano

Ściągnij program furmark do obciążenia karty graficznej i program prime95/occt/intel burn test do obciążenia procesora. 

Potem włącz oba programy i po kilkunastu minutach w trakcie testów zrób screana temperatur.

Napisz też jaką masz obudowę.

Opublikowano
Opublikowano

Moim zdaniem pierwsze, co powinieneś zrobić, to wymienić pastę. 

Ewentualnie, jeżeli PC jest mocno zakurzony, przedmuchać go sprężonym powietrzem.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Smiszne hehe.

Silikonem smarowac uklad gpu. Az strach myslec jak to teraz wyglada.

Wymien to badziewie na tania mx2 i zobaczymy czy to poprawi tempki. Proca przy okazji tez nasmaruj.

graphic.png
Opublikowano

Bez obciążenia karty i procesora nie będziesz wiedział jaką masz temperaturę i NIE da się inaczej sprawdzić czy temperatury są w normie czy nie.

Jak już używać jakiejś pasty to przynajmniej arctic ceramique lub arctic mx-2.

Po za tym mając taką obudowę nie dziw się że masz wysokie temperatury, to ze zdjęcia to zwykły "piekarnik".

Opublikowano

Pasta nie była silikonowa tylko zwykła PC jest czysty bo go regularnie czyszcze a jak smarowalem to wszystko odrazu

i jakim cudem może być piekarnik jak nie mam przedniego panelu i bocznej blachy

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Teraz po ustawieniu wszystkich ustawień na minimalne temperatura sięga max 70C na karcie i na procku po 20 minutowej grze....

Opublikowano

A taki to piekarnik bo to że zdjąłeś przód i bok nie daje dużego efektu.

Liczą się wiatraki a także ilość wydmuchiwanego powietrza przez nie. Zwane FCM (poprawcie mnie jak sie myle).

graphic.png
Opublikowano

(...) Zwane FCM (poprawcie mnie jak sie myle).

Mylisz się, albo popełniłeś literówkę. CFM, nie FCM. ;)

A ja się dalej nie dowiedziałem co mogę zrobić by te temperatury zmniejszyć.

Dowiedziałeś się, ale nie przyjmujesz tego do wiadomości. Zmień pastę termoprzewodzącą. 

ㅈㅈ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...