Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mi ostatnio wszystkie tekstury sie zbugowaly i teraz w dodatkowych jest inny opitifine wystarczy zainstalowac kolejny raz

Kiedy serwer włączycie? Nie macie kontaktu ze sponsorem?

• Odpowiedzi 94
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Sponsorem vps jest harden lecz nie ma sensu go meczyc jak do poniedzialku raczej vps juz bd dzialal

Weekend bez serwa ?

Widać jak wam zależy na graczach...

Opublikowano

Działa serwer?

Nie, wczoraj usunięto starą mapę i wgrano nową.

Zawsze jak coś stwarza problem na tym serwie to uznaje się że crashuje serwer i to coś się blokuje. A jak się nie chce naprawiać to nowa mapa.

Gdyby nie opcja automatycznego wznawiania to ten serwer byłby on-line może 2 godziny w ciągu dnia.

Serwer fajny, dobra maszyna, fajne mody ale administracja musiałaby się bardziej przyłożyć.

Starą mapę dałoby się uratować mceditem.

A lagi możecie ograniczyć zamieniając quarry na enderquarry, pumpe na ender thermic-pumpe, bo każdy przy pumpie/quarry stawia chunk loadera( osobista kotwica) a enderquarry/pumpa mają wbudowane, dodatkowo enderpumpa stawia w miejsce ubytku kamień dzięki czemu nie ma plynącej lawy, kwestia postawienia portalu do endu na spawnie czyli swobodnego dostępu do perełek.

Dodajcie coś w stylu płotków czy coś na granicy działek bo miałem 10 najlepszych wiatraków z iridium rotorami poza moją działką:D i nawet nie widziałem o tym.

A najważniejsze to administracja powinna siedzieć na TS3 żeby był z nią normalny kontakt a nie pisanie na czacie na skypie! Jedynie ClipcioPL stara się ogarniać coś ale mało zdziała bez GPU.

Opublikowano

Opłaca się zaczynać przygodę na tym serwerze ? bo po przeczytaniu opinii innych średnio mi się widzi ten serwer 

Opublikowano

Opłaca się zaczynać przygodę na tym serwerze ? bo po przeczytaniu opinii innych średnio mi się widzi ten serwer 

Dziś powinna być naprawiona stara mapa, mam telefon do Clipcia który ma dostęp do FTP więc ogarniemy ten serwer! :) A eq będzie przeniesione.

Opublikowano

Jak chcesz moge usunac crafting quarry a zamiast tego pod taki crafting dac ender quarry i tak samo z pompa

Co do plotkow to trzeba by plugin przerabiać :/

Opublikowano

Jak chcesz moge usunac crafting quarry a zamiast tego pod taki crafting dac ender quarry i tak samo z pompa

Co do plotkow to trzeba by plugin przerabiać :/

tylko musisz wytłumaczyć ludziom jak połączyć wodę itp z nimi :D najlepiej jakiś krótki filmik na yt

Opublikowano

Dziś powinna być naprawiona stara mapa, mam telefon do Clipcia który ma dostęp do FTP więc ogarniemy ten serwer! :) A eq będzie przeniesione.

A skrzynie, maszyny ktore juz mamy ?? Ja już tam wolę zostać z tą mapą byle by się nie popsuła :D

tylko musisz wytłumaczyć ludziom jak połączyć wodę itp z nimi :D najlepiej jakiś krótki filmik na yt

Wodę do ender quarry i ender pump ?? Co ty ćpiesz ;x

Tobie by się przydał tutorial co do tych dwóch maszyn xD

Opublikowano

Wodę do ender quarry i ender pump ?? Co ty ćpiesz ;x

Tobie by się przydał tutorial co do tych dwóch maszyn xD

Masz racje :D Mapa zostanie, ale trzeba ograniczyć ilośc personal anachorów czy ja to tam sie pisało.

Opublikowano

Masz racje :D Mapa zostanie, ale trzeba ograniczyć ilośc personal anachorów czy ja to tam sie pisało.

Ogólnie personal anchory nie stanowią dużego zagrożenia, ponieważ one działają tylko jak gracz jest online stąd nazwa personal czyli osobisty :D

One nie są Chunk Loaderami tylko podtrzymują chunki gdy gracz jest ;d

Opublikowano

Ogólnie personal anchory nie stanowią dużego zagrożenia, ponieważ one działają tylko jak gracz jest online stąd nazwa personal czyli osobisty :D

One nie są Chunk Loaderami tylko podtrzymują chunki gdy gracz jest ;d

Najgorzej jak dasz dimensionala do quarry :D to crash 100% :D

Ale wyobraź sobie że moge zrobić 50 personali i postawiam je wszędzie :)

Opublikowano

Kurde a myślałem, że sobie pogram a tu 1GB ramu nie styknie ;( ach te systemy 32bitowe

zobacz ram 700-800mb a permgen 256mb
Opublikowano

moglibyście grega dodac

z nim mc odpala sie 5 minut dluzej bo teksty laduje ;) a teraz duzo osob ma digital minery itp wiec juz sie nie oplaca wgrywac bo surki juz maja :p
Opublikowano

Jak chcecie korzystać ze skinów na non prenium należy ponownie zainstalować optifine w launcherze gdyż z poprzednim były problemy potem był opti bez skinów a teraz już nie buguje wszystkich tekstur i działaja skiny  :D

Opublikowano

Ehhh. Nie mogę wgl włączyć MC. Ładuje się do końca laucnher, wyłącza i potem nic sie nie dzieje ;//// Widze że na 3GB Ramu nie pogram :C

666/666/666/666/666/666/666/666/666

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...