Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem

co tam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem zrobiłem serwer na hostingu xaa.pl client_cfg i index.php jest dobrze przerobiony tylko nie wiem jak jest z bazą mysql w pliku request.php mam taką linijkę:

$db = new PDO ( 'mysql:host=localhost;dbname=moja nazwa bazy danych;charset=utf8', 'login do bazy danych', 'haslo do bazy danych');

nazwę bazy danych hasło i login mam prawidłowo dodaną chodzi mi o nazwę hosta np. na ct8 jest mysql.ct8.pl ale na xaa jest to localhost i nie wiem czy to jest prawidłowo chodzi o to,że strona wczytuje się prawidłowo wybieram np. zwiadowcę tworze wygląd itd. ale gdy przechodzę do rejestracji wpisuje login hasło e-mail itd. i gdy klikam ok pojawia się taki błąd (screeny):

pierw wyskakuje coś takiego:

http://zapodaj.net/b3b0b0e549948.jpg.html

pózniej przenosi mnie do okna logowania i wyskakuje coś takiego:

http://zapodaj.net/70d17022cf5c1.jpg.html

Proszę o pomoc

Pozdrawiam

Opublikowano

już próbowałem na mysql.xaa.pl, xaa.pl itd. ale zmieniłem na localhost,ponieważ przeczytałem to na hostingu xaa:

Jaka jest nazwa hosta dla MySQL ?

Nazwa hosta to: localhost

lub powinno to wyglądać tak: localhost.xaa.pl zaraz sprawdzę

Pozdrawiam

Opublikowano

@Up próbowałem na mysql.xaa.pl też nic localhost.xaa.pl też nie działa :( nie wiem o co chodzi

@Edit:

czy jest możliwość założenia bazy danych gdzieś indziej np. inny hosting i dopisania jej do serwera na xaa? 

Proszę o pomoc

pozdrawiam

Opublikowano

karolkarol21621 teraz sprawdziłem nadal ten sam błąd :(

Pozdrawiam

@Edit:

chodzi o to,że tam jest cpanel i gdy kliknę na phpmyadmin automatycznie mnie loguje do mojej bazy danych i nie muszę nawet wpisywać swojego loginu i hasła

proszę o pomoc

pozdrawiam

@Edit:

temu kto poda prawidłową odpowiedz mogę zaoferować konto na  hostingu: blutu.pl - wykupiony pakiet gold 

Proszę o pomoc

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...