Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Taki PC do 6100Zł

GGoldRock2k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zmień zasilacz na Be Quiet 630W z serii modularny

//Argumentacja ?

Sweet. 

Pomogłem? Daj LIKE

Ciebie to nic nie kosztuje! Ale mnie motywuje

Opublikowano

Zmień zasilacz na Be Quiet 630W z serii modularny

Jak byś mógł powiedziedzieć więcej dlaczego mam na niego zmienić, i czym się różni od tego co ja wybrałem

Logo_IGracze.png

Opublikowano

Będzie lepsza cyrkulacja powietrza. A i nie wiem czego nie dałeś dysku SSD

Pomogłem? Daj LIKE

Opublikowano

Będzie lepsza cyrkulacja powietrza. A i nie wiem czego nie dałeś dysku SSD

Nie dałem SSD iż wydaje mi się ze to jest strata pieniędzy 

Logo_IGracze.png

Opublikowano

Nie dałem SSD iż wydaje mi się ze to jest strata pieniędzy 

Owszem drogie są ale nie do końca strata pieniędzy gdyż system będzie chodził szybciej. Radze zainwestować nawet na jakiś 60GB/120GB na system i podstawowe programy.

Pomogłem? Daj LIKE

Opublikowano

Owszem drogie są ale nie do końca strata pieniędzy gdyż system będzie chodził szybciej. Radze zainwestować nawet na jakiś 60GB/120GB na system i podstawowe programy.

Owszem może i szybciej ale i tak wydaje mi sie ze to jest strata pieniedzy iz wole poczekać wiec (s) niż kupować SSD za 500zł

Logo_IGracze.png

Opublikowano

Brak dysku ssd w komputerze za taką kwotę do duży błąd. Różnica na takim dysku jest duża, a po za tym nie wiem skąd ta cena. Dobry dysk można kupić za 250zł, na którym odczuje się dużą różnicę.

A proponuję taki zestaw. Dysk ssd, lepszy zasilacz, lepsza obudowa i reszta podobna lub taka sama.

http://www.morele.net/inventory/info/FD38iM/
Opublikowano

Brak dysku ssd w komputerze za taką kwotę do duży błąd. Różnica na takim dysku jest duża, a po za tym nie wiem skąd ta cena. Dobry dysk można kupić za 250zł, na którym odczuje się dużą różnicę.

A proponuję taki zestaw. Dysk ssd, lepszy zasilacz, lepsza obudowa i reszta podobna lub taka sama.

http://www.morele.net/inventory/info/FD38iM/

Hmm twoj zestaw nie jest zly aale chyba zrobie tak ze zostawie karte graficzna wstawie dysk ssd oraz zamienie zasilacz na ten wasz

Logo_IGracze.png

Opublikowano

Według mnie nie ma sensu przepłacać za pamięć która i tak nic nie da, a ta jest tańsza, do tego ta droższa pamięć będzie problemem przy montaży tego chłodzenia. Obudowa też trochę droższa a lepsza. Chłodzenie Macho może być odrobinę słabsze, ale i tak jest dobre. W przypadku obu kart graficznych również nie różnic w wydajności a w cenie już tak.

Opublikowano

A ja ciagle bym odradzał kupna macho na haswella, bo bez krojenia go to tempy będą żałosne na chłodzeniu za ~ 200zł.

Dorzuć kolejne 50 zł do chłodzenia i masz Raijintek Nemesis'a. Odwracasz wiatraki aby ten co jest od strony ramów był na tyle bo inaczej nie włożysz ani 1 kości pamięci ram (taki duży). Temp i wydajność na wysokim poziomie.

Ewentualnie za ~ 300zł masz ThermalTake Silver Arrow SB-E który jest także świetnym coolerem i jego gabaryty są nieco mniejsze ale wydajnościowo to prawie to samo co Raijintek. Ja bym się kierował w strone Nemesisa bo nie dość że jest nowy to jeszcze jest tanszy a wydajnością traci MAX. pare C do Silvera i przeważnie wina stoi po stronie procka (1 sztuka potrafi się mniej grzać od 2)

graphic.png
Opublikowano

Nadal tak sobie, pozmieniałeś części ale i tak nie do końca najlepiej.

Po pierwsze pamięć wysoki radiator czyli najprawdopodobniej nie założysz tego chłodzenia bo pamięć będzie przeszkadzała, po za tym przepłacasz za nic.

Zasilacz ja nie bez przyczyny dałem konkretnie tamten zasilacz, tamten corasir miał wyższy certyfikat, a ten nadal tylko bronze.

Dysk ssd różnica w wydajności nie duża więc można spokojnie wziąć dysk od samsunga.

Ale przekonywać nie będę, napisałem co się opłaca a co nie, a to co ty zdecydujesz to twój wybór. Najwyżej nie założysz tego chłodzenia.

Opublikowano

Nadal tak sobie, pozmieniałeś części ale i tak nie do końca najlepiej.

Po pierwsze pamięć wysoki radiator czyli najprawdopodobniej nie założysz tego chłodzenia bo pamięć będzie przeszkadzała, po za tym przepłacasz za nic.

Zasilacz ja nie bez przyczyny dałem konkretnie tamten zasilacz, tamten corasir miał wyższy certyfikat, a ten nadal tylko bronze.

Dysk ssd różnica w wydajności nie duża więc można spokojnie wziąć dysk od samsunga.

Ale przekonywać nie będę, napisałem co się opłaca a co nie, a to co ty zdecydujesz to twój wybór. Najwyżej nie założysz tego chłodzenia.

Oglądałem tego oraz tego corsair recenzje i powiem ci ze jak dla mnie ten wystarczy,tak samo jak z chłodzeniem tez patrzyłem recenzje tego i sie zmieszczą idealnie,dysk ssd wybrałem taki iz przeczytałem parę recenzji tego samsunga i piszą ze są wadliwe pisze ze jest 8% szansa ze dostane wadliwy SSD dlatego wybrałem tego

Logo_IGracze.png

Opublikowano

To wziąłeś to co mam teraz tylko zmieniles chłodzenie, co cb naszło zeby zmienić z tego obecnego na dark pro 3

Logo_IGracze.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...