Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Teleporty przez Nether

danio1954

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam mały problem.

Widziałem gdzieś że przez nether się koleś przenosił pomiędzy "bazami" aby np. nie chodzić 1000 klocków to przez nether.

Ale jak to zrobić ??? Próbowałem ale jakoś to nie działa

Teleport "a" stworzył teleport "aN: w nether potem jak zrobiłem około 500 m dalej teleport "b" (abym nie musiał tyle chodzić) 

jak się przeniosłem "b" to się pojawiłem na "aN" potem jak przeniosłem się "aN" to pojawiłem się w "a" i tyle już w "b" się nie pojawię bo jak wejdę w "a" to pojawię się w "aN" już w "b" się nie pojawię i dlaczego tak jest może ktoś mi to wytłumaczy i myślę że dobrze wytłumaczyłem :D

Proszę o pomoc jak  to ma działać bo już nie mam pomysłu.

Opublikowano

Portale do Netheru działają swoimi drogami, jeżeli chodzi Ci o szybsze przemieszczanie, no cóż da się, lecz bardziej polecane jest to na serwerach z modyfikowanymi portalami. ;)

Opublikowano

tak ale np. u KingDaddyDMAC z YT on ma tak zrobione nawet fajnie i chciałbym zrozumieć jak to zrobić, nie widziałem żadnych poradników w tym temacie.

Bo teleporty do netheru powinny bić oddzielne a u mnie nie są pod 1 może być nawet 5 i pozostałe nie działają.

Dokładnie nwm jak to wytłumaczyć sprawdzicie sobie na creative jak to działa to zobaczycie o czym mi chodzi.

Opublikowano

Widzę niektórzy nie zrozumieli tematu...

Jeśli chodzi o teleporty przez Nether, mogę Ci tylko powiedzieć że jeden klocek w prawdziwym świecie to 16 8 klocków w Netherze! :)

1367996595-U582588.png

Opublikowano

teraz zrobiłem test i oto wynik: 

world (tworzone sa w tych kordach teleporty  |      Nether  (tworzone automatycznie teleporty)

x -169                                   |                        x -19

z  236                                   |                         z  27

-----------------------------------------------------Drugi Teleport-----------------------------------

x 3                                       |                         x -19

z 237                                   |                          z 27

Teraz widać że 2 teleporty zrobione w world działają na 1 teleport w netherze.   

Opublikowano

Widzę niektórzy nie zrozumieli tematu...

Jeśli chodzi o teleporty przez Nether, mogę Ci tylko powiedzieć że jeden klocek w prawdziwym świecie to 16 klocków w Netherze! :)

dokładnie to nie szukałem i znalazłem że 1 klocek w netherze to 8 w world ale jak to sprawdziłem też nie działa wiec chyba już sie tak nie da robić ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...