Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ścigacz

Gość EvilBadDream

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od ilu lat można jeździć ścigaczem?

Jaki polecacie motor/skuter do 15 lat :)?

Opublikowano

Ścigaczem mozesz jezdzić jak na normalnym motorze tak mi się zdaje .

Poczekaj sobie do 16 lat bo wtedy będziesz mógł zrobić sobie karte na 125cc a nie na 90cc czy ileś tam :)

Jesli nie to za jaka max cene ma być ten motor ? 

Bywalec
Opublikowano

kup skuter/motorowej 70cc ale zarejestrowany na 50. 

.

Opublikowano

Ścigaczem mozesz jezdzić jak na normalnym motorze tak mi się zdaje .

Poczekaj sobie do 16 lat bo wtedy będziesz mógł zrobić sobie karte na 125cc a nie na 90cc czy ileś tam :)

Jesli nie to za jaka max cene ma być ten motor ? 

Najlepiej do 5 tysięcy ale max 7-8k.

Ja mam Zippa Xrace zobacz jak wygląda.

Nie podoba mi się ;/

Wole coś w podobie do ścigacza (wygląd) i, żeby najlepiej od 16 lat.

Coś w tym stylu mi się podoba:

https://www.google.pl/search?q=125cc&safe=off&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=Uk5tU-TANePoywP774LYAg&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1280&bih=933#facrc=_&imgdii=_&imgrc=vj5XF7tHJgt1ZM%253A%3Ba6LBdEXGCx7lDM%3Bhttp%253A%252F%252Fextrapower.files.wordpress.com%252F2008%252F02%252Fnormal_yamaha-yzf-r125_2008_07.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fextrapower.wordpress.com%252Fyamaha-r125%252F%3B432%3B324

Opublikowano

Po pierwsze, na 125 musisz mieć prawko a1. 

Po drugie masz do wyboru moc i spalanie albo brak mocy, ekonomiczność i normalny dźwięk.

Pierwszy wariant to 2suw tu masz do wyboru: honda nsr 125 (~26 km), aprilia rs 125 (~31 km) i cagiva mito 125 (~34 km).

Drugi wariant to 4suw do wyboru yamaha yzf 125, honda cbr 125 i możliwe, że coś jeszcze tylko zapomniałem.

I nie kupuj chinoli ;]

Opublikowano

Po pierwsze, na 125 musisz mieć prawko a1. 

Po drugie masz do wyboru moc i spalanie albo brak mocy, ekonomiczność i normalny dźwięk.

Pierwszy wariant to 2suw tu masz do wyboru: honda nsr 125 (~26 km), aprilia rs 125 (~31 km) i cagiva mito 125 (~34 km).

Drugi wariant to 4suw do wyboru yamaha yzf 125, honda cbr 125 i możliwe, że coś jeszcze tylko zapomniałem.

I nie kupuj chinoli ;]

Dobra coś takiego znalazłem:

https://www.google.pl/search?q=honda+nsr+125&safe=off&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=kwluU9eBEcOy7AaI44GYDQ&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1280&bih=933#facrc=_&imgdii=_&imgrc=tJi_kDipRQt3qM%253A%3BhI2DcT4vW51jTM%3Bhttp%253A%252F%252Fupload.wikimedia.org%252Fwikipedia%252Fcommons%252Ff%252Ffd%252FHonda_NSR125.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fit.wikipedia.org%252Fwiki%252FHonda_NSR_125%3B300%3B298

I mam pytanie czy od 15 lat mogę tym jeździć normalnie do szkoły/po ulicach (u mnie w szkole w tym samym wieku typ jeździ do szkoły) 

Opublikowano

Taka ciekawostka

"Osoby posiadające co najmniej od trzech lat prawo jazdy kat. B będą mogły jeździć motocyklami, z automatyczną skrzynią biegów, o pojemności do 125 centymetrów sześciennych - zakłada uchwalona przez Sejm nowelizacja ustawy o kierujących pojazdami."

Ustawa weszła w życie w bieżącym roku

Opublikowano

Nie, musisz miec albo kategorie A1 ktora mozna robic od 16 roku zycia albo B od 18tki

A gdybym sobie np. drogą za polami gdzie nikt nie jeździ to mogłaby mi policja mandat dać czy coś (na wsi)

Opublikowano

A gdybym sobie np. drogą za polami gdzie nikt nie jeździ to mogłaby mi policja mandat dać czy coś (na wsi)

Jak kiedyś miałem komarka czyt. romet 50 i szalałem po polu, to jakiś gościu na psy zadzwonił, policja przyjechała i spuścili mi powietrze z opon, nie sprawdzali nawet dok. których nie miałem. Także zależy na kogo trafisz, ale nic strasznego Ci nie grozi.

Ewentualnie zabiorą skuter czy co tam będziesz miał, zadzwonią po rodziców, zapłacisz jakiś mandat i tyle - i to tyle z najgorszych kwestii, chyba żebyś wypadek spowodował to zmienia postać rzeczy.

Opublikowano

To po co ty chcesz ścigacza kupować? 

Zrób sobie AM i kup 50'tke i tyle.

Opublikowano

Jeżeli nie jesteś pełnoletni i nie posiadasz uprawnień, to konsekwencje mogą być dużo gorsze, a problemy będą mieć Twoi rodzice. Z doświadczenia wiem, że jeżeli masz zamiar jeździć po polnych drogach itp. to "ścigacz" będzie najgorszą rzeczą, jaką mogłeś wybrać. On nie służy do takiej jazdy. Na wsi są zazwyczaj takie tereny, więc poleciłbym Ci Derbi Senda 50. Możesz nim jeździć od 14 lat (jeśli posiadasz prawo jazdy AM).

Opublikowano

Też mieszkam na wsi, mam 15 lat, i uwierz mi, na "ścigacza" jeszcze przyjdzie czas. Od 16 lat można mieć prawko kat. a1 na 125c3 więc jeżeli koniecznie chcesz ścigacza to poczekaj do tego wieku, zrób prawko i kup jakiś sprzęt polecany przez ludzi wyżej, choć myślę, że wystarczy zrobić AM i kupić dobrą 50c3. Pamiętaj nie kupuj chinoli !!!

PS. Ze skuterków mogę polecić peugeota speedfight 2. Po zdjęciu blokad pójdzie 75 km/h a po lekkim tuningu 85km/h spokojnie, a ty aż nadmiar jak dla mnie :D

A co do uprawnień to powiem Ci, że się tak bardzo nie czepiają, w wakacje się wyłożyłem, wylądowałem w szpitalu i z automatu miałem sprawę w sądzie o.O Podczas wypadku jechałem 88km/h bez uprawnień, a sprawa została umorzona i nikt nawet nie spytał i uprawnienia :D

Opublikowano

Jeżeli nie jesteś pełnoletni i nie posiadasz uprawnień, to konsekwencje mogą być dużo gorsze, a problemy będą mieć Twoi rodzice. Z doświadczenia wiem, że jeżeli masz zamiar jeździć po polnych drogach itp. to "ścigacz" będzie najgorszą rzeczą, jaką mogłeś wybrać. On nie służy do takiej jazdy. Na wsi są zazwyczaj takie tereny, więc poleciłbym Ci Derbi Senda 50. Możesz nim jeździć od 14 lat (jeśli posiadasz prawo jazdy AM).

Konsekwencje to tylko 500 zł, za 3 razem chyba dopiero odraczają. Ja 2 razy dostałem 5stówek i brak sprawy w sądzie a pełnoletni nie byłem.

Nie kupuj derbiaka bo w porównaniu do motorowerów na am6 to remonty wypadają blado. Tzn. Części do am6'tki jest więcej i nie które tańsze. 

Dwóch kumpli kupiło derbiaka i żałuje bo, żeby zmienić cylek na coś lepszego to ma koszta min. 300 zł za używanego airsala 70 sporta gdzie w am6

masz coś w ten deseń tylko żeliwo za 140 zł.

Nie kupuj skuterów bo to jakbyś na kiblu jeździł ;] tylko biegówka, przy okazji będziesz miał podstawy na większe motocykle.

Opublikowano

Konsekwencje to tylko 500 zł, za 3 razem chyba dopiero odraczają. Ja 2 razy dostałem 5stówek i brak sprawy w sądzie a pełnoletni nie byłem.

Nie kupuj derbiaka bo w porównaniu do motorowerów na am6 to remonty wypadają blado. Tzn. Części do am6'tki jest więcej i nie które tańsze. 

Dwóch kumpli kupiło derbiaka i żałuje bo, żeby zmienić cylek na coś lepszego to ma koszta min. 300 zł za używanego airsala 70 sporta gdzie w am6

masz coś w ten deseń tylko żeliwo za 140 zł.

Nie kupuj skuterów bo to jakbyś na kiblu jeździł ;] tylko biegówka, przy okazji będziesz miał podstawy na większe motocykle.

Skuter mam już i chujowo sie jeździ 

/Edit

Co do policji to u mnie policja na wsi jest raz na miesiąc a sąsiedzi nie kablują nawet dają jeździć mi sąsiad dał ścigaczem jeździć ale oczywiście pierwszym razem nie ogarniałem .

Opublikowano

Kup sobie rower, bo i tak żadna dupa z gimbazy nie poleci na twojego skuterka.

Aha według ciebie trzeba kupować jakieś rzeczy żeby mieć dziewczyne widze, że fajnie tam sie bawicie.

A chce jakiś motor kupić zeby sobie jeździć trudne do ogarnięcia co nie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...