Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie Do Doświadczonych.

moro128p

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ALL.

Dziś nie proszę o żadna pomoc:) Piszę ten temat ponieważ mam do was parę pytań... Otóż tworzę Clijenta i serwer od ponad roku by pewnego dnia otworzyć jeden z lepszych polskich prywatnych serwerów metina2. Moje pierwsze pytanie będzie odnośnie plików serwerowych. Czy firma GF może mi coś narzucić gdy otworze własny serwer? Moje 2 pytanie chciał bym otworzyć serwer puki co na własnym kompie by zobaczyć rezultaty swojej pracy tylko mam problem mam Neostradę jak wiadomo Neostrada posiada zmienne IP. Kupiłem sobie router EDIMAX adsl 2+ Posiada ono wewnętrzne ip:/ Jak wiemy na stworzenie serwera bez hamachi potrzebne jest ip zewnętrzne i o to pytanie czy można zmienić ip z wewnętrznego na zewnętrzne biorąc pod uwagę że z tego routera ściąga mój jeden rodzić neta ale rzadko ponieważ nie pracuje w PL. Myślę że mam dosyć dobrego kompa na przetestowanie serwera. Pewnie zastanawiacie się czemu od razu nie zainwestuje w dedyka otóż nie jestem osobą która wyrzuci pieniądze na serwer a z niego nic nie będzie... Będę miał pewność że będą gracze to zainwestuję. Z góry dzięki^^ Pozdrawiam.

PS. Jeśli masz negatywnie komentować temat nie wypowiadaj się!!!

Opublikowano

Ufff nie myślałem że to takie skomplikowane:/ Tyle pracy... Ale chyba będę musiał zrezygnować z stawiania serwera... Tylko po wiec mi jeszcze jedno ci l99.pl maja własne is serwer nawet ładnie rozpowszechniony o się ich GF nie czepiają a z tego co widzę nie maja żadnego logo GF. Dzięki za wytłumaczenie wszystkiego +masz u mnie:D

Opublikowano

Oni mają środki i warunki zanim ty się ogarniesz to ho ho no i masz sporą konkurencję z takim samym powodem. Tylko że czy mają na to kasę i czy mają odpowiedni sprzęt i czy wiedzą że jeśli ciągną jakie kol-wiek korzyści z tego serwera w pewnym momencie trzeba zarejestrować ten serwer i wtedy dochodzą inne pierdoły serwer nie ofcjalny tylko dla ograniczonej liczby osób to omija ale to oznacza że płacisz za neta i za prąd poświęcasz czas i G... z tego masz . Sporo osób Chce ale wpierw trzeba mieć i coś na tet temat wiedzieć. Po roku pobierania korzyści i dalszego rozbudowywania serwera i tak trzeba go zarejestrować i mieć biznes plan. Myślisz że dlaczego te reswery tak szybko padają. ludzie zdają sobie sprawę że było fajnie ale to nie wszystko sam nic nie zdziałasz i bez $ i sponsora. A Oficjal będzie coś miał jak zaczniesz z serwera ciągnąć korzyści. a dala czego ten kto pamięta to us jest już drugim serwerem jak się tam zarejestrowałem pierwszy raz miałem nawet flagę państwową w okolicach nazwy gildii. Ale serwer wygryzła inna firam i wykupiła bazę danych. Był to priv z dobrym zapleczem finansowym i to u nich zaczęła się rewolucja z pseudo Atlantydą i nowymi itemami. Poza tym zobacz na ranking w metin2.pl myślisz że oni tak to zostawią na bank odblokują dalsze poziomy i jak nie wiesz jak to zrobić już padłeś.

Mogłem coś zile napisać ale jestem po 8 piwie więc mi wolno i jak coś po prostu to zignorujcie zamiast drążyć . Pozdrawiam

Opublikowano

Po 1 jak bym miał stawiać serwer to nie dla zysku... Takie moje hobby. Po 2 przeczytaj uważnie co napisałem... Kolega na górze mówi iż AvalonPL i inne serwery są online ponieważ takie śledztwo w Niemczech trwa lata. Wiec dla czego do serwera Insomnia tak szybko się doczepiło GF?

Opublikowano

No Jak wykupisz dedyka w chinach to nic Ci nie zrobia bo tam nie ma czegos takiegos jak prawa autorski wiec nic Ci nie zrobia ;p bo serwer bedzie sie znajdowa na terenie kraju China a nie np. u nas gdzie za wszystko wsadzaja. Pozdrawiam

xfz40l.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...