Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobry zasilacz do tej karty ?

ShastaMan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dopłać te 70 zł a kup Deusa G1 600W która ma więcej złączy można nawet podłączyć 2 karty graficzne

Pomogłem? Daj LIKE

Ciebie to nic nie kosztuje! Ale mnie motywuje

Opublikowano

Jeśli mozna zofftopować.

Czym tu się podniecać? Jakoś zagrałem w BF3 na kompa i szału nie było. Nie zdziwił bym się gdybyś się rozczarował :).

Co daje CI modularność? To że ciepełko bedzie miało ujście a nie pierdzielenie się przez kable. Czym więcej rzeczy na drodze powietrza tym gorsze jego ujście a w ostateczności może doprowadzić do przegrzania się podzespołów.

Dla tego tak zwane 'składaki' nie są polecane bo te obudowy przeważnie nie mają podstawowych 2 wentyli..

Jak Ci PC przyjdzie to ogarnij jakoś kable za back-plata czy coś bo zawsze pare C mniej będzie. A znając życie oni Ci tego nie zrobią. (zależy na kogo się trafi przy składaniu)

graphic.png
Opublikowano

Czym sie podniecac ? Jakis gral ciagle w gry typu minecraft metin cs nic wiecej co wyglada jak pikselowate cos to bys zobaczyl co to znaczy ...

Modularnosc.Hmm nie sadze.Obudowa jest przewiewna.Beda z 3 wiatraki w obudowie.Tu w starym kompie mam niemodularny,tyle ze wszystkie kable spięte jakby takim plastikowym spinaczem co sie chleb przykrywa.

Skladac bede ja sam albo jakiegos znajomego zawolam co sie zna ;P

ie068n.jpg
Opublikowano

Składanie kompa to pikuś. Na yt jest sporo poradników, co najważniejsze niech zajmie Ci to ile musi ale nic na siłę.

Nie ważne ile masz zasilaczy wystarczy że pare kabli będzie stało na drodze takiego wiatraka i już może być różnica. Kable postaraj się wszystkie za tacke wepchnąć.

graphic.png
Opublikowano

Zadam jeszcze moze glupie pytanie.

Bo karte wklada sie do wejscia PCI-E na plycie glownej.I do niej tylko dopina sie zlacze zasilania ? w tym przypadku 6+2 ? 

Bo na karcie widze dwa wejscia na tym filmiku

.Jeden ma 6 pinow drugi ma 8 pinow  + wejscie DVI-D i DVI-I

ie068n.jpg
Opublikowano

Ile masz wejść na karcie w tyle wkładasz. Ostatnio do AMD wrzucili 4x8pin ^.^ Za prąd raczej idzie się domyślać ile będzie się płaciło.

W boxie od karty powinny się przejściówki znajdować. W GTX770 masz 2x8 pin i też takie przejściówki dostajesz.

graphic.png
Opublikowano

Uh.Uspokoiles mnie jak powiedziales ze beda przejsciowki ;P

Ym za prad xD Juz sobie wyobrazam.Teraz zasilacz mam niecale 300w. xD 200 cos chyba.

Pobór prądu nie jest tym większy, im więcej mocy ma zasilacz ;) PSU i tak bierze "narzucaną" przez podzespoły ilość, czyli pewnie jakieś 300-400W w Twoim przypadku. Chodzi tylko o to, żeby zasilacz nie chodził cały czas na 100%, poza tym dobry i mocny zasilacz może paradoksalnie zmniejszyć zużycie prądu.

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...