Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pajacerka z nowym komputerem

syfmaker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dzis otrzymalem nowy kumputer lecz jest maly problem. Pobralem okolo 8 driverow, wszystko jest fajnie tylko komputer mi sie zacina. Np, jestem na pulpicie, kiedy dostaje freeza, myszka normalnie moge ruszac ale na nic nie moge nacisnac. Odczuwam tez to podczas sluchania muzyki, slucham slucham, i takie ''zzzzz'' przez sekunde.

Opublikowano

GeForce GTX 760 2GB

Intel® Core i5-4670 CPU 3.4GHz

8GB RAM 1600MHz ( 1 kostka )

Microsoft Windows 7 Home Premium

Zasilacz 800W

Karta Główna : MSI H81M-E33 u ATX

Do karty graficznej : VGA Driver 335.23, 263.94 MB, Vista X64(64Bit) / Windows 7(64Bit) / Windows 8(64Bit), 2014-03-10

Główna Karta : Network Genie, 1.00.0000

Intel Extreme Tuning Utility, 4.0.6.305

MSI SUITE, 1.0.036

http://uk.msi.com/product/mb/H81MP33.html#/?div=Driver&os=Win7%2064
http://uk.msi.com/product/mb/H81MP33.html#/?div=BIOS

Dodam ze dzisiaj narazie freezow niema wiec mozliwe ze to było chwilowe.

Opublikowano

Może odbiegne lekko od tematu. Co to jest za zasilacz? jeśli czarna lista, to polecam go wymienić. Szkoda stracić tak dobry sprzęt przez zasilacz. Możliwe, że to było spowodowane temperaturami.

temperatury tutaj nie sa problemem, maks 55, sczegolnie ze sa 4 wiatraki w obudowie

+, weszlem na strone intela sprawdzic jakie updaty, i to mi pokazalo. jestem pewien ze sterowniki karty graficznej sa do daty.

http://imgur.com/IPM5Gy2

Pulse 850W 120mm Silent Red Fan SATA PFC PSU

http://www.dabs.com/products/best-value-pulse-850w-120mm-silent-red-fan-sata-pfc-psu-8V1F.html
Opublikowano

Zasilacz do wymiany na inny, markowy, chyba ze tak jak wyzej wspomniano chcesz stracic sprzet.

Sterowniki od plyty glownej pobierz u producenta na stronie, tak samo do grafiki (grafika jest z chipsetem geforce a nie intela). Najlepiej wywal wszystkie sterowniki i na nowo pobrane zainstaluj na czysto.

Opublikowano

Pierwsze pytanie - system legalny? Jak nie, to już masz odpowiedź.

Jak jednak masz legalny, to podaj nazwę dysku na którym masz zainstalowanego Windowsa i daj ss z dziennika zdarzeń Windows.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Pierwsze pytanie - system legalny? Jak nie, to już masz odpowiedź.

Jak jednak masz legalny, to podaj nazwę dysku na którym masz zainstalowanego Windowsa i daj ss z dziennika zdarzeń Windows.

Windows uzywam ten sam jak na moim starym komputerze, ale z tego co mi wiadomo to windows z taim samym kodem mozna uzywac na maks 2 komputerach, szczegolnie kiedy tylko uzywasz jeden.

Opublikowano

Jak masz wykupioną licencję na więcej komputerów, a jeśli załóżmy kupiłeś starego PC z systemem, to masz licencję OEM tylko na 1 PC, na którym jest zainstalowany.

Mniejsza z tym, zrób to co napisałem w drugiej części posta, czyli podaj dysk twardy i ss z dziennika zdarzeń.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Jak masz wykupioną licencję na więcej komputerów, a jeśli załóżmy kupiłeś starego PC z systemem, to masz licencję OEM tylko na 1 PC, na którym jest zainstalowany.

Mniejsza z tym, zrób to co napisałem w drugiej części posta, czyli podaj dysk twardy i ss z dziennika zdarzeń.

a jak ss z dziennika ?

1TB SATA Hard Drive

DVD-RW Dual Layer Optical Disc Drive

Opublikowano

Zasilacz do wymiany na inny, markowy, chyba ze tak jak wyzej wspomniano chcesz stracic sprzet.

Sterowniki od plyty glownej pobierz u producenta na stronie, tak samo do grafiki (grafika jest z chipsetem geforce a nie intela). Najlepiej wywal wszystkie sterowniki i na nowo pobrane zainstaluj na czysto.

Ogolnie to ja mam ocz z starego kompa, bo pamietam ze zasilacz i karte graficzna wymienialem. ale problem jest taki ze ja tego zasilacza niemoge wymienic, mam 4 wiatraki wbudowane z kompie i podlacze do nich ida od zasilacza, tam sam jakies male dziwne wejscia, a na zasilaczy od ocz ich niema. + ja sie na tym dobrze nieznam, umiem kable powsadzac itd ale wlasnie z tymi wiatrakami jest problem.

Opublikowano

Póki komp nowy proponuję walnąć jeszcze raz formata i na czysto zainstalować sterowniki labo porządnym programem do tego przeznaczony, albo ręcznie (proponuję zainstalować tylko do karty dźwiękowej oraz graficznej, nie narobisz tym syfu).

Zasilacz koniecznie zmieniaj.

Opublikowano

Póki komp nowy proponuję walnąć jeszcze raz formata i na czysto zainstalować sterowniki labo porządnym programem do tego przeznaczony, albo ręcznie (proponuję zainstalować tylko do karty dźwiękowej oraz graficznej, nie narobisz tym syfu).

Zasilacz koniecznie zmieniaj.

ale jak ten zasilacz zmienie, potrzebuje zasilacza zeby moje wiatraki dzialaly, niestety to wiatrakow sa inne wejscia na ktorym OCZ-StealthXStrem2-500W ich niema

+ile taki komp z tym zasilaczem wytrzyma ?

tutaj macie 8 ss z moim update i pobranych sterownikow itd.

http://imgur.com/9GS65oH,smDOZiy,PDKa7SI,gQqtm32,vFV7DEB,KlmcmIp,WEd2jAN,lhb595V#0
Opublikowano

W jaki sposob masz te wentylatory podlaczone? Z reguly wentylatory podlaczone sa do plyty glownej a nie do zasilacza, no chyba ze masz jakas chinszczyzne pod zlacze molex a te zlacza tez wychodza z tego ocz, z reszta ocz ma ich 4 a ten chinczyk tylko 3.

Nie wiadomo ile podziala ci ten zasilacz, moze byc ze na drugi dzien padnie a moze byc ze podziala jeszcze rok.

Systerm do sformatowania, bo masz kupe syfu zainstalowanego razem ze sterownikami. Jak sformatujesz system to po pobraniu sterownika wypakuj sobie go gdzies i w menadzerze urzadzen wybierz urzadzeniew do ktorego chcesz zainstalowac sterownik (np. grafika) i potem wybierz ten sterownik recznie z folderu, czesciowo ograniczy to instalacje dodatkowego, niepotrzebnego oprogramowania. Instaluj tylko te sterowniki ktore beda zaznaczone w menadzerze jako nieznan urzadzenia. Reszty nie ma potrzeby instalowac bo to sa wlasnie wodotryski od producenta ktore prawdopodobnie powoduja takie dzialanie systemu.

Opublikowano

W jaki sposob masz te wentylatory podlaczone? Z reguly wentylatory podlaczone sa do plyty glownej a nie do zasilacza, no chyba ze masz jakas chinszczyzne pod zlacze molex a te zlacza tez wychodza z tego ocz, z reszta ocz ma ich 4 a ten chinczyk tylko 3.

Nie wiadomo ile podziala ci ten zasilacz, moze byc ze na drugi dzien padnie a moze byc ze podziala jeszcze rok.

Systerm do sformatowania, bo masz kupe syfu zainstalowanego razem ze sterownikami. Jak sformatujesz system to po pobraniu sterownika wypakuj sobie go gdzies i w menadzerze urzadzen wybierz urzadzeniew do ktorego chcesz zainstalowac sterownik (np. grafika) i potem wybierz ten sterownik recznie z folderu, czesciowo ograniczy to instalacje dodatkowego, niepotrzebnego oprogramowania. Instaluj tylko te sterowniki ktore beda zaznaczone w menadzerze jako nieznan urzadzenia. Reszty nie ma potrzeby instalowac bo to sa wlasnie wodotryski od producenta ktore prawdopodobnie powoduja takie dzialanie systemu.

te zlacza do wiatrakow ida tylko od kabli ktore pochadza z zasilacza. Chcesz to ci bede mogl ss wyslac bo ja sie na tych malych gownach nie znam. Co do formatu, po usuwalem pare sterownikow i zostawilem tylko te z plyt. Narazie problemow niema wiec jest git, no ale jak wspomniales ja sie boje z tym zasilaczem.

Opublikowano

Mozesz podrzucic SS, bo nie wiadzialem zadnych innych wentolatorow niz ze zlaczem molex. Byc moze uda sie je podlaczyc do tego OCZa.

dobra, tak to 20 postaram sie zrobic ss.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...