Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wieksza rozdzielczosc niz 1280x1024

koxiuu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem jak w temacie, mianowicie dzis zaopatrzylem sie w monitor wiekszy od mojego o 2 razy i ja jestem totalnie ciemny w tym temacie i czy ktos mi moze podpowidziec czy da sie zwiekszyc rozdzielczosc niz 1280x1024 lub co zrobic aby miec wszystko mniejsze na monitorze bo rozdzielczosc mi sie nie zmienila, wiekszej nie moge ustawic a np jak gram w lola to w sklepie widze 3 paski a jak widzialem na filmikach ludzie maja cala liste szeroką. dodam ze mam monitor kwadratowy praktycznie monitor to samsung 943n

Opublikowano

Jego maksymalna rozdzielczość to 1280x1024 i ta jest adekwatna dla niego. Jeśli zwiększysz na większą pogorszy się jakość (będzie bardziej płaskie) + nie będzie wgl. czytelne.

Sprawdź czy masz najnowsze sterowniki do karty graficznej + ustaw w grze max. rozdzielczość jaką twój monitor obsługuje.

graphic.png
Opublikowano

male ikony tez mam ustawione ;p wieczorkiem ogarne sterowniki i sie odezwe jezeli nie pomoze. ale dzieki za pomoc juz ;)

Opublikowano

nie istnieje żadna możliwość zwiększenia rozdzielczości natywnej monitora

na pulpicie można sobie zmniejszyć czcionki i ikony ale w grach to już kompletnie nic nie zrobisz i pozostaje grac na największej dostępnej rozdzielczości 1280x1024

tylko niektóre gry umożliwiają zmniejszenie gui i czcionek ale bez zmian rozdzielczości

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Jeśli pełna nazwa tego monitora to: Samsung SyncMaster SM 943N to z rozdzielczością nic nie zrobisz bo jego natywna rozdzielczość to właśnie 1280 x 1024. I nie da się tego zwiększyć, jedynie można ustawić niższą.

Jak chcesz mieć większą rozdzielczość musisz zmienić monitor na taki który ma ją wyższą, nic innego się nie da zrobić i żadne sterowniki nic nie zmienią.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...