Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft Nowy server PvP [chcieli byscie ] ?

BloodMomomilk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym Was się popytać czy Jest ktos za Stworzenie nowego Servera 1.7.2 . Servera Pvp

Początek:

10 Slot ( Przy większej iloscni graczy Powiększenie Slotów )

Gildie [by był ale na mapie bylo by Zablokowane f Claim]

Startowe rzeczy: Diamentowy Secik Prot II miecz Diamntowy Ostrosc: 3 Ogien: 2 32 złote jabłka ( 0 Koksow)

Ukryte Skrzynie

Duża mapa 

ItemShop i mozliwosc Kupna Vipa , EliteVipa , I Koks jabłek Expa ITP

Warpy typu Klatka ( Zamknięty mały teren )

Mapa ( Najprawdopodobniej 1 wielka ) Zbudowana ręcznie lub w kuli w Lesie czy górach

Wiadomo na Spawnie EnderChesty Craftingi , Enchant 20 lvl , Sklep , AdminiStracjaa ''

Kiedy jest Planowana '' Produkcja Servera '' ?      Odrazu gdy będą osoby ktore chcialby by grac na naszym serverze. 

Kiedy Zwiększenie Slotów? Aby sloty Zostały powiększone na Serverze muszi Grac Minimium 5-7 Os. Gdy ta ilosc nie spadnie Postanowimy Powiększyc Sloty do 20

Skrzynki: Duza Ilosc ukrytych skrzyn , Parkoury Eventy Itp.

Prosimy o zostawienie głosu ;)

SERVER JUZ JEST!  s52.mineserv.eu:22041

2171114618649131505868.png

KLIKNIJ W OBRAZEK, i ZAGRAJ!

Opublikowano

Ja napiszę tylko, że pomysł jest fajny, mógłby być lepszy ;) i zamiast tutaj pisać o serwer, którym będzie 10 slotów to powiedz kolegom, wstaw na fejsa posta itp. i tak szybciej znajdziesz osoby do grania, bo nie oszukujmy się, ale już nie jeden był taki pomysł, jak pisałem dopracuj to i najpierw powiedz o tym kolegom, a pomysł na pewno wypali

Ps. Najpierw zrób małą mapę i jak np. będzie gra 10 osób to dobudujesz/otworzysz kolejny kawałek mapy, bo granie w 5 osób pvp na np. mapie 500x500 to nie gra ;)

|----Jedyny serwis z darmowymi skinami!----|

|------------Darmowe-Skiny.PL---------------|

|----Skiny i przedmioty do CS:GO, TF2----|

|------------------------------------------------|

|DOTA2, WarFrame i innych gier ze Steama!|

|--------------Start: NIEDŁUGO!!!--------------|

Opublikowano

Hm... no czemu nie ... A co do mapy to nie wiem czy bdz spawn i Warpy. warpy w sęsie ze na mape np. Warp mapa ,warp mapa 2 ... ale chyba bedzie ze sapwnu wyjscie i Narazie racja Mapa bedzie mała. przy powiększeniu slotow Większa

Opublikowano

ijakciidc

Narazię nie będzie grało bo właśnie poto   Napisałem ten Temat. Więc .... Pomyśl zanim cos napiszesz ;)

P.s: Na dawnym moim serverze na 10 Slot było 7-8 co dziennie wiec ;)

Opublikowano

Autorskie pluginy, autorskie mapki, autorskie nazwy dla rang, autorski system liczenia np smierci i dedów oraz rankingu i to może wypalić i na początek może jeszcze ok.30 Slotow

TWOJA REKLAMA TUTAJ? PISZ NA PW!

Opublikowano

Co do mapy . Mapa na pvp będzie tworzona samodzielnie jak i spawn. Rangi ( Gracz , Vip , EliteVip ) 

Configuracje Rang tez będą Samodzielnie robione.

Server no własnie .... Chcemy wiecej Slotow ale nie wiemy .. bo np Odrazu damy 20 slot a nikt nie bedzie grał. a Tak jak bedzie 10 Slotow a bedzie ktos gral i moze kupi jakas Range to bedziemy mieli Kase na powiększenie slotów

P.s: Mapa Configi , Spawn i to Wszystko będa robioone na Serverze Hamachi ;) ja i moj kolega bedziemy robic. Gdy juz Bedzie Wszystko gotowe Postawiony będzie server na Hosting . :)

Opublikowano

Hmm pomysł jest ok, ale mogło by być lepiej jednakowosz nie polecał bym ci robić Serwera do Minecrafta bo jest tego pełno...

91155276886254836185.png

Opublikowano

Lepiej ... No własnie tez Mysle co by dac... moze MobAreny. Najbardziej mysle nad Mapka. Czy zrobic jakas Kule  czy Kwadrat w Gorahc np. czy ręcznie zrobic w sęsie ze Samemu jakies budowle dac samemu jakies Górki male Zbudowac...

Opublikowano

1. Zbyt łatwe itemy . 2. Yyy raczej nie wypali .

3. Propozycja ; startowe itemy : zelazna zbroja i miecz . Dla vip : ksiazki z enchant prot 1 (4szt) i sharpness 2 . Sip (super important person ) . Ma zamiast prot 1 to 3 a sharpness 2 na 3 . I ani 1 "koxa" na mapie . Warp co najmniej 6 sek . Vip i dalej 3 sek . I wgrać plugin że gdy ktoś cię bije i któraś osoba lognie ma bana . Obszar dla pvp nie mniejszy niż 2tysiące na 2tysiące . Jeżeli dużo graczy oczywiście będzie . Jeżeli podoba wam się taki pomysł jak jego to mi to tam bez różnicy ale jeżeli ktoś podziela moją perspektywę i chciałby zrobić serwer pvp a nie wie jak to z chęcią pomogę . Gg ; 5045900

Opublikowano

NO NARESZCIE JAKIŚ SERWER który jest orginalny (albo dopiero bedzie) ......

odpuść sobie w tym co napisałeś nie znalazłem niczego ciekawego i bedzie to najzwyklejsza kopia wielu aktualnych badziewnych serwerow

1. Startowe rzeczy: Diamentowy Secik Prot II miecz Diamntowy Ostrosc: 3 Ogien: 2 32 złote jabłka ( 0 Koksow) - eh jakie ty chcesz dawać te itemy miecz diamentowy ostrość 1000 :?:? , nie było by prościej dać skórzaną zbroje kamienny miecz na początek ?? czy po prostu diamentowe to od razu :O (pss nie piernicz mi tu o wytrzymałości itemów bo można ja modyfikować )
  2. Mapa ( Najprawdopodobniej 1 wielka ) Zbudowana ręcznie lub w kuli w Lesie czy górach- do tego jeden spawn i oczywiście wybitni budowniczy (znajacy 2 komendy z WE) budujący ogromne i niepowtarzalne monumenty... ale sądząc po prezentacji nie mam na co liczyć
Opublikowano

Sporo tych serwerów pvp ale dołożyłbyś łuk z zaklętym ogniem + stack strzał.

Opublikowano

Łuk .... hm no nie wiem....   Powiem wam jak będzie na 89%   Na spawnie beda 2-4 Skrzynie . w Kazdej bedzie to samo i tam Bedzie luk Nieskonczonosc I i płomien I ( na 15% bedzie w nim płomien ) 

Opublikowano

Jak stworzysz coś WOW, takiego genialnego, że aż głupio będzie nie wejść.

To tak, może powstać nowy serwer pvp.

Opublikowano

Jest dużo dużych serwerów PVP więc jest to według mnie nieopłacalne ..

Osobiście na Twoim miejscu stworzył bym serwer RPG z dodatkami magi [dużo slotów] bądź malutki server Survival , po czym rozbudował bym go ;)

1391501805-U179206.gif

1 kliknięcie to spalenie 1.42 kalorii, ale klikając Lubię to magicznym sposobem nie spalasz nicspróbuj na moim poście !

Opublikowano

Moim zdaniem to jest dobry pomysł :D.
Tylko że zrób więcej slotów i jakieś ciekawe pluginy pod PvP np. RPG items :D

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli chcesz robić serwer PvP, to tylko na autorskich pluginach. Dlaczego? Ponieważ autorskie wtyczki przyciągają bardzo graczy. Co do ilości slot, to serwer PvP nie może istnieć z 10 slotami, minimum 50. Dobra maszyna to również podstawa (najlepiej VPS). Ogólnie przydałby się taki typowy serwer player vs player. Powodzenia! 

534721413388468938793.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...