Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ragnarok 2 online - Błąd : Can't connect to Patch Server.

Reviston

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. :3
Otóż pewnie nie którzy z was słyszeli o Jum Evencie w Ragnarok 2, nie jestem zwolennikiem tego typu event'ów jak i pewnie dużo z was, ale cóż, skoro jest to czemu by nie spróbować, prawda? :D 
Z patch'owałem Ragnarok'a do momentu kiedy strasznie kompa mi ścięło, już było 99% i doszło do 100%, klikam START i apokaliptyczny lag! :s 
Reset kompa guziczkiem i odpalam launcher'a i wyskakuje właśnie błąd o treści : Can't connect to Patch Server, nie znalazłem jakiegoś polskiego forum, który opisywał ten problem, lecz znalazłem angielskie, przetłumaczyłem i zrobiłem do momentu, w którym nie wiedziałem co mam dokładnie zrobić, zamieszczę link może wy ogarniecie o co dokładnie chodzi :

http://forums.warpportal.com/index.php?/topic/126744-how-to-fix-the-failed-to-connect-to-patch-server-error/

Jeśli ktoś miał podobny problem, to pomoc mile widziana. :)

Screen niżej. ;33

post-960047-0-83702100-1399564147_thumb.png

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Odpiszę na starość, bo może kiedyś ktoś zajrzy i rozwiąże swój problem:

Niestety, ale mi się nie udało pokonać tego błędu bezpośrednio. Można próbować na forum wapportalu rozwiązać go indywidualnie za pomocą odpowiedzi technical support (jest do tego przeznaczony specjalny temat).

Wykorzystałam możliwe obejście - ściągnięcie Steama i uruchomienie gry poprzez niego ;), a żeby uniknąć ponownego rejestrowania należy:

1. Zamknąć steama

2. W folderze "SteamLibrary\SteamApps\common\Ragnarok Online 2" usunąć plik "WPLauncher.exe"

3. Zmienić nazwę "RO2client.exe" na "WPLauncher.exe"
4. W folderze "SHIPPING" we właściwościach pliku "Rag2.exe" wejść w zakładkę "Zgodność" i przy "Poziom uprawnień" zaznaczyć "Uruchom ten program jako administrator"

Kiedyś także występował problem z połączeniem, ale obecnie jak reinstalowałam (z powodu błędu, który wyskakuje czasem w przypadku nowych patchów - trzeba go pokonać reinstalacją) to się z nim nie spotkałam (nawet nie widzę tego pliku teraz, który się usuwało by to naprawić)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...