Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Modernizacja staruszka

Szanjo?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jaką płytę główną i zasilacz do tych podzespołów mam do wydania 250zł

Asrock K8NF4G-VSTA

AMD SEMPRON 2600+

iBOX Cobra 107BS 350W

IBOX COBRA 107BS

COLORSIT 350W

GOODRAM DDR X2 512MB

WESTERNDIGITAL 320GB

GEFORCE 210 512GB

Zasilacz pewnie wezme corsair 350w a jaką płytę główną? I czy zasilacz Corsair wejdzie do tej obudowy?

44883245864358281345.png

Opublikowano

Nie opłaci Ci się go ulepszać już lepiej kupić nowy.

Intel Core i7-4770 l MSI B85-G43 l ASUS GTX TITAN BLACK 6GB l CORSAIR VENGEANCE 8GB l BeQuiet 650W l Zalman Z3 l

Opublikowano

Widzę, że posty nabijasz. Jak nie masz nic mądrego do napisania to nie męcz klawiatury,

44883245864358281345.png

Opublikowano

Niestety ale pan z 2 postu napisał Ci dokładnie to samo co usłyszysz od nas.

Tutaj inwestycja w tego PC jest totalnie nie opłacalna. Po zmianie części przyrost mocy będzie bardzo marny ~ w zasadzie nie opłacalny cenowo.

Na twoim miejscu zbierał bym od podstaw, corsair vs 450w oraz zalman Z1 żeby w przyszłości móc coś lepszego wsadzić. Jeśli chcesz zmienić procesor musisz zmienić płyt/ram/karte.

graphic.png
Opublikowano

Niestety ale pan z 2 postu napisał Ci dokładnie to samo co usłyszysz od nas.

Tutaj inwestycja w tego PC jest totalnie nie opłacalna. Po zmianie części przyrost mocy będzie bardzo marny ~ w zasadzie nie opłacalny cenowo.

Na twoim miejscu zbierał bym od podstaw, corsair vs 450w oraz zalman Z1 żeby w przyszłości móc coś lepszego wsadzić. Jeśli chcesz zmienić procesor musisz zmienić płyt/ram/karte.

Mi nie potrzebny jest przyrost mocy. Płyta główna padła przez zasilacz więc chcę oby dwa podzespoły wymienić. I tak będę na tym grał tylko w CS 1.6. Wyciskałem na tym 70fps.

44883245864358281345.png

Opublikowano

Jak masz coś brać to weź przynajmniej markowe 450W corsair'a vs oraz byle jaką mobo bo ten proc nie wyciągnie nic.

Tak na prawdę nie ma tych starszych podatnych na OC mobo na allegro nawet..

graphic.png
Opublikowano

Jak masz coś brać to weź przynajmniej markowe 450W corsair'a vs oraz byle jaką mobo bo ten proc nie wyciągnie nic.

Tak na prawdę nie ma tych starszych podatnych na OC mobo na allegro nawet..

No przecież napsisałem czy Corsair VS 350 wejdzie do mojej obudowy ... A o OC nawet nie ma mowy.

44883245864358281345.png

Opublikowano

To tylko Corsair 450W albo nawet 350W. I jak się nie mylę to ten procek jest na Socket 462 więc płyta główna to taka

http://allegro.pl/plyta-glowna-asrock-k7vt4a-pro-jak-nowa-gw-s-462-i4213638402.html

No niestety się mylisz :)http://www.asrock.com/mb/nvidia/k8nf4g-vsta/ Moja stara płyta główna. Socket 754.

http://www.asrock.com/mb/NVIDIA/K8NF4G-VSTA/?cat=CPU Tutaj masz liste CPU obsługiwanych przez moją płytę główną. Ostatni procek z listy to ten który ja mam :D I oczywiście ma mieć PCI-E a nie AGP

44883245864358281345.png

Opublikowano

To już szukam. Nie ma nigdzie nie masz tam nawet 100 zł na używanego Intel Penitum?

Pomogłem? Daj LIKE

Ciebie to nic nie kosztuje! Ale mnie motywuje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...