Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie - Jak zdalnie wyłączyć komputer przez smartfona

djmati5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pewną... zagwozdkę, mianowicie komputer, który stoi w moim pokoju jest często używany przez innych członków rodziny (mama, 2 siostry, brat) i nie chcę, aby jedna z sióstr korzystała z komputera. Niby najprostszym wyjściem jest najzwyklejsze hasło, jednak znając życie druga siostra zaraz jej powie jakie to hasło :/  A że ja sam często jestem w domu, to widzę kiedy by siadała do komputera.

Dlatego pytam, czy jest obecnie jakaś opcja zdalnego wyłączenia komputera poprzez aplikację - czy coś w tym guście - w smartfonie? Może być przez Wi-Fi lub bluetooth. (Szukałem w google, póki co znalazłem jedynie wzmianki o tym, jak to mniej więcej mógłby napisać programista, coś poprzez www... lub żeby użyć programu typu Team Viewer, ale to odpada)

Wiem, trochę to dziwne, jednak proszę o niezadawanie głupich pytań, dlaczego chcę czegoś takiego, bo od tej sytuacji już mnie głowa boli.

Po prostu przyda się coś, żeby zdalnie uniemożliwić jej używania komputera.

Dzięki ;]

Opublikowano

Unified remote ma opcję wyłączania PC z poziomu smatrphone, tylko musisz zainstalować jedną apkę na PC, nawet się nie zorientuje, że jest załączona, bo działa ciągle w tle.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Dzieki za odpowiedz. Aplikacja jest swietna, sprawdza sie nie tylko w wylaczaniu komputera, wiec jeszcze raz dzieki.

Jak cos te like'i itp. wystawie jutro, bo pisze z telefonu.

Jeszcze raz dzieki ;)

Temat do zamkniecia ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...