Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ćwiczenia, brzuch i plecy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam 15 lat, 200cm wzrostu. Jakie polecacie ćwiczenia na wzmocnienie mięśni brzucha i pleców? 

1356027733523041.png

"Ashes to ashes and dust to dust"

Oto nowa historia zwykłego człowieka:

Members====>???====>???====>???

Opublikowano

Na plecy możesz wziąć 2 stabilne obiekty np. drążki czy ciężkie pudła, oprzeć się 2 rękoma i robić jakby "pompki" w powietrzu unosząc się i opuszczając, staraj się przy tym nie dotykać podłogi.

Pompki w podporze tyłem są bardziej na tricepsa niż plecy  :)

Przeczytałeś czy próbowałeś? Jak ja tak robię to czuję napięcie w plecach, wszystko zależy od techniki, powinno się trochę wychylić ręce w tył.

Opublikowano

Na plecy możesz wziąć 2 stabilne obiekty np. drążki czy ciężkie pudła, oprzeć się 2 rękoma i robić jakby "pompki" w powietrzu unosząc się i opuszczając, staraj się przy tym nie dotykać podłogi.

Pompki w podporze tyłem są bardziej na tricepsa niż plecy :)

805491408806070489277.png

Opublikowano

Poprawnie robione pompki w podporze tyłem powinny głównie działać na triceps , ale robiąc te pompki również czuć jak mięśnie pleców są zaangażowane w te ćwiczenie ;>

Na plecy wedłu mnie nie ma lepszego sposobu niż drążek .

Opublikowano

Wyżej podał ktoś ćwiczenia, jednak nie odwiedzaj często siłki lub nie rób każdego ćwiczenia na atlasie.-  Jak się ćwiczy na maszynach to tylko sobie szkody narobisz bo twoje ciało nie jest przystosowane do niektórych zgięć/pozycji. Nawet w starszym wieku przynosi szkody ale nie aż takie jak w młodym wieku - nic dziwnego, że ludzie z siłowni mają potem kontuzje, a ci co ćwiczą z masą własnego ciała mają siłę oraz kontuzje mają bardzo rzadko bo ich ciało jest przystosowane od urodzenia do takich pozycji. 

200cm i 15 lat, trochę bym się tym niepokoił, ale pewnie już byłeś u lekarza, bo to coś z tarczycą pewnie.

Jak ktoś chce zagrać w Metina na TBD - pisać.

Opublikowano

Nie polecam Ci nic, bo jesteś zbyt gówniarzem jeszcze i szybko urosłeś. Powykręca Cię, idź póki co na basen jak chcesz uprawiać jakiś sport i wyrobić sobie plecy. 

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Witam, mam 15 lat, 200cm wzrostu. Jakie polecacie ćwiczenia na wzmocnienie mięśni brzucha i pleców? 

Ile ważysz?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...