Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ile slotów wystarczy przy 5GB ram?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak na początek, to 15 wystarczy. Ale jak na taki sprzęt to powinien i 50 jakoś uciągnąć.

Opublikowano

Na lvlup to da radę to 50 slotów bez problemu (no chyba że nawalisz masę pluginów). Jeśli pluginów będzie nie za dużo oraz będzie to dobrze skonfigurowane to może i 60 wyciągniesz.

Wszystko zależy od ilości pluginów oraz konfiguracji.

Opublikowano

50 slotów na bukkit, a na spigot to ok. 60 - 70. Popytaj tych co zajmują się takim czymś :)

TWOJA REKLAMA TUTAJ? PISZ NA PW!

Opublikowano

Hostingu , lvlup

Myślę, że pociągnie ci z 60 slotów, jeżeli tylko zainstalujesz spigota i nie będziesz miał kosmicznej ilości pluginów.

Opublikowano

Myślę, że pociągnie ci z 60 slotów, jeżeli tylko zainstalujesz spigota i nie będziesz miał kosmicznej ilości pluginów.

A własnie a dałbym rade według hostingu , bo na hostingu pisze ze 100slot = 5gb ram , a mi 100slotow to sie podoba a kasy tyle mam. posiadam 19 pluginów

Opublikowano

A własnie a dałbym rade według hostingu , bo na hostingu pisze ze 100slot = 5gb ram , a mi 100slotow to sie podoba a kasy tyle mam. posiadam 19 pluginów

A jaki to hosting ?

jp8p35.jpg

Opublikowano

wszystko zależy od silnika serwera stopnia z optymalizowania serwera i od pluginow oczywiscie

CampCraft.maxc.pl Zapraszam !

Opublikowano

Nie pociągnie ci to 100 slotów nie ma bata.

Przy 100 slotach miałbyś tylko 50mb ramu na gracza a jest to bardzo malutko.

Radziłbym dać100mb na gracza i zmniejszyć sloty do 50 osób.

Lepiej mniej ale bez lagów :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@Up

Hmmm.. A na pluginy? one tez lubia RAM.. I mapa tez lubi RAM.. Wiec bedziesz mogl miec 40 slotow. A na spigot 60 :)

Ucze sie pisanie Pluginow!

:ninja:

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...