Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Launcherem - przycisk PLAY nie działa

Reviston

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. :3
Otóż chciałem się z wami podzielić problemem z Tera online, a dokładnie z oknem logowania.
Czytałem i widziałem różne tematy, lecz nie znalazłem tego prawdziwego, być może nie potrafię szukać. Okay, przejdźmy do szczegółów.
Wchodzę w folder z grą i odpalam TERA-Launcher, wszystko okay, lecz włącza się bez pojawienia okna logowania, wcześniej grałem i nie było żadnych problemów,
pewnego razu włączyłem grę (wtedy jeszcze było okno logowania) i załadowało się wszystko, klikam ''PLAY'' ...
hm.. i nic.. czekam i czekam, lecz na daremno.
Kombinowałem różne rzeczy i znalazłem pomoc, otóż podano link do pliku o nazwie : pgc_v2.version, koleś pisał, aby go pobrać i podmienić z tym, który jest, wtedy zacznie się patch'owanie i będzie działać, dodał, że 100% ._.
No i z patch'owało się i od tego momentu, gdy uruchamiam grę za każdym razem się coś patch'uje  a okno logowania znikło na dobre tak jak na widocznym screen'ie, a gdy dojdzie do końca to nic się nie dzieje, również widoczne na screen'ie. Czasami przy próbie uruchomieniu launcher'a nie reaguje i się nie włącza w ogóle, ale gdy się uda to dzieje się tak jak opisałem powyżej.
Mam nadzieje, że problem opisałem dość jasno i znajdzie się ktoś, kto miał taki sam, bądź podobny problem i wyszedł z niego szczęśliwie. ;)

post-960047-0-05377400-1399478142_thumb.png

post-960047-0-54390000-1399478174_thumb.png

Opublikowano

Kurde, mogłeś nie grzebać w plikach, osobiście nie polecam tego robić, jak nie ma się pewności swoich działań =x

Problemu z TERĄ nigdy żadnego nie miałem, mogę jedynie zaproponować Ci kilka pomysłów. Skuteczności nie gwarantuje ;)

Na początek spróbuj "Repair'a" z opcji launcher'a.

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano

Reapir próbowalem nie jedno krotnie, a zapomniałem dodać, że ten plik co go podmieniłem ten orginalny plik to go mam. ;)

Opublikowano

Pewnie temat zamknięty zostanie z powódu piractwa, ale no cóż, zgrałem ją od kumpla na dysk przeniośny i razem pykaliśmy bez problemów... do czasu, lecz u kumpla do tej pory wszysto śmiga. 

Opublikowano

Skoro masz na dysku przenosnym to usun tere z kompa i wrzuc jeszcze raz. Jak nie podziala to raczej zostaje pobrac ze strony :/

Opublikowano

Skoro masz na dysku przenosnym to usun tere z kompa i wrzuc jeszcze raz. Jak nie podziala to raczej zostaje pobrac ze strony :/

Tak, tak... też już to próbowałem i było z tym, że logowałem się i wszystko okay, lecz ten PLAY nie reagował, by czerwony, lecz gdy kilknąłem to nic się nie działo, no cóż to pobiorę z nadzieją, że będzie działać, dziękuję za chęć pomocy. ;))

Opublikowano

No jeśli masz możliwość pobrania jej bez zbyt długiego czekania, to pewnie, najlepsze rozwiązanie :D

Ale myślę, że bez ściągania można by też coś pokombinować i jakoś to ogarnąć.

Ale przy dobrym necie, prędzej pobierzesz na nowo, niż byśmy doszli do tego, jak to naprawić xD

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano

No jeśli masz możliwość pobrania jej bez zbyt długiego czekania, to pewnie, najlepsze rozwiązanie :D

Ale myślę, że bez ściągania można by też coś pokombinować i jakoś to ogarnąć.

Ale przy dobrym necie, prędzej pobierzesz na nowo, niż byśmy doszli do tego, jak to naprawić xD

Dokładnie masz racje, gdybym miał szybkiego neta to bym się nie bawił i bym pobrał. :D 

Ale nie narzekam na neta, leczy do szybkich nie należy, lecz myślę, że 2-3 noce wystawie Sobie i pobierze, bo w dzień nie będę transferu marnował. :3

To raz jeszcze dziękuję wszystkim za pomoc. ;)

Opublikowano

1399566316-U1080994.png

Ja mam tak za każdym razem.

Ściągałem Tere od samego początku i tak zawsze jest. Applying patch a potem Retriving manifest i zatrzymuje się na 69/70%....

Opublikowano

1399566316-U1080994.png

Ja mam tak za każdym razem.

Ściągałem Tere od samego początku i tak zawsze jest. Applying patch a potem Retriving manifest i zatrzymuje się na 69/70%....

Użytkownik Wreav wysłał mi filmik, w którym być może rozwiąże ten problem, na mnie niestety za późno, gdyż już usunąłem Tere, lecz będę pobierał od nowa z nadzieją, że zadziała.

Tu masz filmik : 

Jeśli pomogło dziękuj Wreav. :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...