Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór obudowy

Lexus.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam aktualnie taki sprzęt:

Procesor: Intel core i5 2500 

Karta graficzna: XFX R9 280X DD

Ram: Kingston HyperX 2 x 4GB

Płyta główna: Asrock P67 Pro3 B3

HDD: WD BLUE 500GB

SSD: Crucial M500 240GB

Zasilacz: OCZ ZS 550W

Obudowa: SilentiumPC Brutus 410 [5 wentylatorów, dwa standardowe oraz trzy zakupione SilentiumPC Zephyr 120 LED]

Planuję wymianę obudowy na lepszą, większą i lepiej wykonaną.

Moje główne wymagania to przede wszystkim cisza (najlepiej wyciszana matami) oraz wydajność. Budżet jakim dysponuje to 400.

Póki co na oku mam Corsair 330R oraz Fractal Define R4.

Z tego co wyczytałem w testach, Define R4 nie oferuje zbyt dobrego przepływu powietrza i powoduje wysokie temperatury podzespołów.  Z kolei Corsair jest gorzej wykonana, ale za to tańsza. Nie wiem jak z temperaturami.

To tylko moje propozycje, być może znajdą się lepsze obudowy w tej cenie. Liczę na waszą pomoc, pozdrawiam.

Opublikowano
http://www.morele.net/obudowa-aerocool-xpredator-x3-devil-red-edition-aeropgsxpred-x3-dr-527562/

Jak dla mnie super obudowa,

1. Wygląd, dla mnie naprawde super.

2. Bardzo dużo chłodzenie.

3.Dobre wykonanie

4. Dużo szufladek.

Opublikowano

Nie jestem na tyle głupi by nie potrafić znaleźć obudowy w podanym przedziale cenowym. Jak już podałeś linki to możesz chociaż uzasadnić.

Chodzi mu tutaj o jak najlepszy wybór i obudowa musi być cicha, więc raczej tylko wyciszane wchodzą w grę. Może jest ktoś w posiadaniu Define R4/Corsair 330R i może się na ich temat wypowiedzieć?

Opublikowano
Chodzi mu tutaj o jak najlepszy wybór i obudowa musi być cicha

Jeżeli obudowa ma być cicha to zdecydowanie Define R4. Świetny system mat wyciszających, a z temperaturami nie jest aż tak tragicznie.

Uważaj na obudowy w których większość powierzchni stanowi mesh. Sam miałem problem z wyciszeniem mojego HAF'a X, który jest goły i wesoły, ale zapewnia duży przewiew w obudowie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...