Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS3 problem z grą

Cookill

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nabyłem dziś PS3 + 2gry(Fifa14 i Uncharted 2).

Mój problem niestety polega na tym, że jedna z gier działa bez zarzutów, a druga niestety nie działa i po wprowadzeniu jej do ps3 wyskakują takie błędy jak :
"Podczas operacji uruchomienia wystąpił błąd :
- "80010017"

- "8001002b"

- " 80010006"

Proszę o pomoc za którą z góry dziękuje !

beznazwy2k.jpg

Opublikowano

Błąd SSD ?

Fifa14 jest w 100% sprawna, sprawdziłem na konsoli u kumpla i śmiga, więc w czym tkwi problem i jak go rozwiązać ?

beznazwy2k.jpg

Opublikowano

Ładne combo błędów....praktycznie każdy z nich to co innego.

Z posta wyżej wynika, że problem jest z Fifą, jeśli była ona wcześniej instalowana na konsoli to wejdź w "Gra" --> "Narzędzia danych gier" i wykasuj wszystkie pliki związane z Fifą to samo zrób w zakładce "Narzędzia zapisanych danych PS3" czyli save z gry.

Jeśli błąd nadal występuje to odpal Recovery Menu i wybierz "Restore File System" oraz "Rebuild Database" odpowiednio opcja 3 i 4 ;)

Nie wiem czy konbsola nowa czy używana bo tego nie napisałeś, ale skoro dopiero co ją kupiłeś to najlepiej przywrócić ustawienia fabryczne konsoli. Włączasz Recovery Menu i wybierasz opcję nr 5 czyli "Restore PS3 System" zostaną usunięte wszystkie dane w konsoli i będziesz na nowo wszystko konfigurował.

819531478353821175209.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...