Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna a monitor ?

ShastaMan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Juz wszystko mi sie popierdzielilo.Montowalem komputer wiele razy na starym na lekcjach.

Ale nigdy nie montowalem karty graficznej.

Chodzi mi o to bo kupuje tą karte

http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-radeon-r9-280x-gaming-3gb-ddr5-pci-e-384bit-dvi-hdmi-2mdp-box-599404/

i jak sie ją podlacza ? Bo mam monitor 22 calowy z wejsciem D-SUB.Karte podlacza sie do monitora czy do plyty ? 

ie068n.jpg
Opublikowano

Gdy ja kupowałem kartę graficzną w zestawie dołączyli mi od razu przejściówkę zapewne u Ciebie też tak będzie. 

PS: Mimo, że w załączonym wyposażeniu na stronie było napisane, że dadzą tylko sterowniki i instrukcję. 

185241494535326637230.png

Opublikowano

Gdy ja kupowałem kartę graficzną w zestawie dołączyli mi od razu przejściówkę zapewne u Ciebie też tak będzie. 

PS: Mimo, że w załączonym wyposażeniu na stronie było napisane, że dadzą tylko sterowniki i instrukcję. 

ja musiałem sam kupić, z resztą to koszt 5-10zł więc tragedii nie ma :P

3JcjhIq.png
Pomogłem? Daj "Lubię to", to nic nie kosztuje...
MyAnimeList

Opublikowano

Jeśli masz monitor tylko z wyjściem VGA (D-Sub) to o wiele lepiej zaopatrzyć się w kabel dedykowany DVI-VGA, zamiast korzystać z przejściówek. Przy tak mocnych kartach jak R9 280X przy korzystaniu z przejściówki mogą występować widoczne zakłócenia w postaci widocznego odświeżania ekranu. Mając kabel bezpośredni w większości przypadków jest to w dużym stopniu zniwelowane i prawie nie przeszkadza.

Opublikowano

Zakłócenia przy tego typu przejściówkach wynika z analogowego przesyłania sygnału i braku filtrów przy wtyczkach. Najlepiej zmienić monitor na taki co ma wejście typowo cyfrowe hdmi albo DVI

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

nie mam żadnych problemów z przejściówkom

Za to masz ogromne ze słownikiem.

Zakłócenia przy tego typu przejściówkach wynika z analogowego przesyłania sygnału i braku filtrów przy wtyczkach. Najlepiej zmienić monitor na taki co ma wejście typowo cyfrowe hdmi albo DVI

Niekoniecznie z braku filtrów. Zmieniając jakiś czas temu kartę na 560 Ti miałem taki problem o jakim wspominam. Miałem kabel VGA-VGA z filtrami i korzystając z przejściówki ciężko się grało, zakłócenia były męczące. Zmieniłem kabel na dedykowany DVI-VGA i problem praktycznie zniknął. Wiadomo, że najlepiej zmienić monitor na taki z wejściem cyfrowym, ale jak stary nie ma małej rozdzielczości (typu 1680:1050 i więcej) to o wiele lepiej kupić kabel i wydać 30 złotych, zamiast zmieniać monitor i wydawać kilkaset.

Opublikowano

Za to masz ogromne ze słownikiem.

a Ty chyba masz problem ze sobą.... czepiasz się byle gówna

PRZEJŚCIÓWKĄ, lepiej?   -.-

co do kabla, po co wydawać 30zł skoro można 5zł i efekt będzie ten sam?  -.-

3JcjhIq.png
MyAnimeList

Opublikowano

a Ty chyba masz problem ze sobą.... czepiasz się byle gówna

PRZEJŚCIÓWKĄ, lepiej?   -.-

Ja nie mam problemów ze sobą, tylko jak widzę, że ktoś popełnia błędy ortograficzne w tak podstawowych słowach to brak mi słów po prostu. Jak każdy będzie miał takie podejście jak Ty, to za 20 lat nikt nie będzie potrafił napisać poprawnie jednego zdania, a to nie za dobrze świadczy o kierunku, w jakim obecna młodzież podąża.

co do kabla, po co wydawać 30zł skoro można 5zł i efekt będzie ten sam?  -.-

Powtarzam, że nie zawsze będzie taki sam. Zdarza się i to często, że przejściówki generują zakłócenia, choć nie jest to regułą, bo niektórym (co widać chociażby po Tobie) przejściówka działa bez problemów.

Opublikowano

Ja nie mam problemów ze sobą, tylko jak widzę, że ktoś popełnia błędy ortograficzne w tak podstawowych słowach to brak mi słów po prostu. Jak każdy będzie miał takie podejście jak Ty, to za 20 lat nikt nie będzie potrafił napisać poprawnie jednego zdania, a to nie za dobrze świadczy o kierunku, w jakim obecna młodzież podąża.

napisałem jeden błąd w zdaniu, przez pośpiech...

podstawowe słowo? przejściówką?  :O

nie spodziewałbym się tego

//jak się kupuje przejściówki na bazarze to tak jest  -.-

3JcjhIq.png
MyAnimeList

Opublikowano

Powtarzam, że nie zawsze będzie taki sam. Zdarza się i to często, że przejściówki generują zakłócenia, choć nie jest to regułą, bo niektórym (co widać chociażby po Tobie) przejściówka działa bez problemów.

Albo po prostu tego nie widzą, w większości przejściówek obraz jest podwojony, a nawet potrojony, ale widać to tylko jak się przypatrzysz na fHD.

@Topic.

Kartę wkładasz do slotu w płycie PCI-E, jest on pod procesorem po lewej stronie płyty.

436951440626370320491.png

Opublikowano
//jak się kupuje przejściówki na bazarze to tak jest  -.-

Ja miałem to na dodawanej od producenta, z logo MSI.

Zresztą wystarczy poszukać w sieci, tematów o takich przypadłościach jest mnóstwo.

Opublikowano

przejściówek VGA do DVI są tylko dwa rodzaje ala DVI-I i DVI-A typowo analogowe i takie powinny być kupione

przy zakupie należy sobie sprawdzić jakie gniazdo się posiada i dopasować do niego przejściówkę

używanie przejściówki w żaden sposób nie wpływa na jakość, chyba że brak filtrów albo brak właściwego ekranowania przewodów sygnałowych lub źle podpiętej masy

i w końcu gniazda DVI ( I i A )  w  karcie graficznej sa typowymi cyfrowo-analogowymi albo tylko analogowymi wyjściami gdzie analogowe wyjście to najnormalniejszy D-SUB tylko w innej wtyczce

najlepiej kupić gotowy kabel D-SUB -> DVI i jest pewność że wszystko będzie działało jak należy, wiadomo wyjątkiem jest karta z gniazdem DVI-D tylko cyfrowym

z reguły kable DVI są grubsze i lepiej ekranowane niż zwykłe VGA ( D-SUB )

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...