Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kto rozwali Jaxa?

Przemo244

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy istnieje postać która jest w stanie rozwalić Jaxa w solo 1v1 bez udziału żadnej innej osoby?

Mam tu na myśli Late Game gdzie KAŻDY ma full builda.

Co do Jaxa to dajmy na to że ma standardowy build (BoTRK, Trinity, Gunblade, Butki i jakieś 2 itemy pod tanka)

Wykluczmy takie rzeczy jak harass czy coś, mam na myśli "na chama".

A jeśli już ktoś ma z nim szanse to napiszcie czemu i z jakim buildem.

Jestem ciekaw :)

Opublikowano

No wiesz sam jax bez osoby nic nie zrobi tak samo ten co kontruje jaxa nic nie zrobi bez gracza no ale wiesz, że ja mam mozg to napisze ci ze na jaxa dobry jest renekton. (oczywiscie wyobrazam sobie ze obydwoma champami gra jakis czlowiek z rownym poziomem)

Opublikowano

Na pewno Master, Darius oraz Riven (Mowa o Late Game z Full Buildem).

Nie wiem jak z resztą np. Gangplank, Fiora.

PS: Jak potrafisz grać to bez problemu nimi zabijesz.

jp8p35.png
Opublikowano

fizz, annie, vayne, lb, soraka

No wiesz sam jax bez osoby nic nie zrobi tak samo ten co kontruje jaxa nic nie zrobi bez gracza no ale wiesz, że ja mam mozg to napisze ci ze na jaxa dobry jest renekton. (oczywiscie wyobrazam sobie ze obydwoma champami gra jakis czlowiek z rownym poziomem)

z full buildem? jax zje, przetrawi z cztery razy i wydali renektona.

Zelltar_eune_45_7_logo.png

Opublikowano

No to hmm. Przede wszystkim zależy trochę od lucka i ułożenia minionów. Np. Może jakoś hard wyplejsowana Irelia ze stunem dałaby radę chociaż zależy. Yasuo też może być ok, akali na 90% raczej nie, Darius idk, LB tylko jeżeli zdążyła by go zberscić zanim on by ją zdążył zabić, Vayne jak przyszpili do ściany czy do czegoś, veigar jak włoży full combo i jax padnie, podobnie jak z lb jak nie padnie to przegra veigar. I nie wiem może ale może Warwick i tutaj zależy jak Jax użyje E to też może Zed w sensie na pewno by padł ale potem deathmark może dobić. W sumie to zależy po prostu od tego jak kto zagra w danym momencie, outplay i te sprawy. A i jeszcze Poppy też całkiem możliwe :D I to chyba tyle,

Edit. + championy, które jakby oneshotują, ale to taka sama zalezność jak przy lb praktycznie.

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Master? Naprawde?

Jax jest mega OP w late i bez problemu ciśnie takich co bazują na Auto-attacku, jak np. Master czy Fiora.

Owszem, Master Yi może ominąć jego stuna kiedy w dobrym momencie puści Q, ale to mu dużo nie da.

Renekton nie ma szans z Jaxem w late game, Rene wygrywa early, ale late ma beznadziejne.

Poczekam jeszcze na kilka odpowiedzi, może jakaś platyna albo diament sie wypowie heheh.

Opublikowano

Jakiś apc typu veigar, le blanc jak mu wyskoczy z nikąd, nidalee jak trafi dzidami dwoma też powinna go odjebać.Z postaci ad to wydaje mi się ze dobra mechanicznie vayne nie dałaby się zabić.

Opublikowano

Moze olaf, lb, kayle. Adc nie ma szans z jaxem, bo wystarczy ze uzyje botrka na tobie i potem latwo zdychasz. Wiekszy ms i dmg i tankowatosc.

Opublikowano

Randuin's Omen i papa AS Jax, Ale tak jak wyżej pisali, Vayne chyba jest najlepsza dzięki true DMG, aczkolwiek musisz umieć trzymać się na taki dystans by Jax miał problemy z dojściem do ciebie. Ogółem najlepsze postacie vs Jax to te, które posiadają debuff AS na którym Jax zwykł bazować.

Opublikowano

Doradzają Ci właśnie picki co Jax kontruje : P

Według mnie ,gdy ten Jax ma taki build  ( bez thormaila i randuina ) to ja bym wybrał Vayne dzięki jej E może skontrować jego Q ,a dzięki jej Q może skontrować jego E.

Ma true dmg ,co jest przydatne ,bo jax jest dosyć tankowaty.

Ma też R ,dzięki czemu po użyciu Q jest niewidoczna.

Według mnie dałbym radę z Jaxem grając Vayne ( bo grałem już na topie Vayne z Jaxem i go rozwalałem ,tylko lipa gdy się nie skontruje jego Q ).

Jeszcze jest Udyr,Aatrox,Warwick,Sion,Trundle

Reszta z nim nie ma szans.

Jeśli chcesz full build do danej postaci to napisz na PW.

Dałeś trudne pytanie bo Jax to top 1-3 champion na 1vs1

47990292595971448862.png

Opublikowano

Malph w early mid game latwo rozwalic nim Jaxa przez co ten w late game jest gownem ;) zawsze biorę malpha do 6 sobie farmie a na 6 wbijam i Jax nie ma szans pamiętaj aby ulti zawsze użyć po jego odskoku a nie od razu

Opublikowano

Udyr, składasz ostrze zniszczonego króla a potem pod tanka i można szczęścia próbować w late ale w early będzie ciężko:)

"...przeważnie zachowuje się rozważnie ... "

Opublikowano

Udyr, składasz ostrze zniszczonego króla a potem pod tanka i można szczęścia próbować w late ale w early będzie ciężko:)

na udyra nigdy nie składa się Botrka... tylko trinity

Opublikowano

Jax to jedna z najsilniejszych postaci 1v1.Jak chcesz wygrac linie to popros junglera o babysit.Kontruje go na 1 lvlach combo (riven) i sustain (mundo,garen)

Ja ci polecam na niego garena ale tak jak mówię bez junglera nie wygrasz.Spushujesz mu wieze w 10 minucie on ci spushuje w 11.Jak już złożył botrka albo kordelas to nawet do niego nie podchodź :P

joduska.me

botoflegends.com

RITO I HATE U!

Opublikowano

na udyra nigdy nie składa się Botrka... tylko trinity

Taa chyba u Ciebie. Botrk dobrze działa u Udyra jak w enemy jest jakiś Mundo czy inny tank z dużą ilością HP.

Jaxa rozwali najzwyklejszy nuker ale to nie znaczy, że ma na to 100% szans.  LeBlanc z DFG na pewno dałaby radę jakby nie dała się wylifestealować Jaxowi.

Opublikowano

Na pewno Master, Darius oraz Riven (Mowa o Late Game z Full Buildem).

Nie wiem jak z resztą np. Gangplank, Fiora.

PS: Jak potrafisz grać to bez problemu nimi zabijesz.

no to cie chyba cos piecze jak master w late zajebie jaxa, przeciez jax to najgorsza kontra na mastera jest i kazdy to wie.

Opublikowano

no to cie chyba cos piecze jak master w late zajebie jaxa, przeciez jax to najgorsza kontra na mastera jest i kazdy to wie.

Jeżeli ktoś ma mózg to wie, że Mastera Q omija Jaxa stun. A Jax bez stuna chuja zrobi.

jp8p35.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...