Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Mody na hostingu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .
Z góry przepraszam jesli gdzieś jest jakis teamt, nie odkopałem go i nie doszedłem do niego najwyzej.
Zakupiłem sobie serwer na hostingu pukawka.pl (maxcraft.pl) , i problem w tym ze nie wiem jestem kompletnie zielony jak zrobic jak wgrac mody na moj serwer.
Jesli ktos był by tak dobry i pomógl by mi w tym byłbym wdzięczny.Wiem ze jest to poprzez instalacje jakichs bukktiow itd itp, ale kompletnie nie jestem w stanie sam tego zrobic, wystarczy jeden błą i wszystko pojdize mi w powietrze , dlatego cche zwrocic sie z pomoca do jakiegos specjalisty. 

Z góry dziekuje za odpowiedzi.

Opublikowano

Kiedyś też miałem serwer na pukawce i to się wchodziło w zakładke gdzie były silniki i pluginu już nie pamiętam jak się ona nazywała ale ich jest max 10 to znajdziesz i w tamtej zakładce szukasz mcpc+(można wgrać pluginy) lub forge(nie da się wgrać pluginy) zależy teraz od ciebie czy chcesz mieć pluginy.

Opublikowano

Możesz też pobierać mody ze strony https://bukkit.org i ładować je do katalogu plugins przez ftp.

Dane do ftp instrukcję jak korzystać z ftp znajdziesz w zakładce FTP

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Tak mam od cholry tych modyfikacji na pukawce, czyli po koleji, instaluje sobie tego bukkita i potem wrzuca sobie juz na lajcie te modyfikacje czy cos do folderu plugins??

Opublikowano

Wgrałem sobie na serwer przez zakaldke modyfikacje to :mcpc  , forga , ale po wrzucieniu do folederu plugins prez ftp czy tez mods na serwerze nic nie dziala.
Probowałem dodac too meny items,voxemap,spawn. nic nie moze mi zadziałac ; (

Opublikowano

Byłbym wdzieczny jakby mi ktos wytłumacyzł jakie mody i skad moge sobie pobra i jak wgrac jak ustawic wersje minecrafta zeby to działało. 
Bo po wgrywaniu nic nie działa mi , wejde na serwer po wpisaniu /plugins wyskakuje ze mam (0).

Opublikowano

Wszystko pokręciłeś. MCPC+ nie będzie działać z pluginami.

Z pluginami bukkita działa tylko silnik bukkit.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Zainstalwalem tlyko MCPC+ i Forge po wrzuceniu jakichs tam modow do /plugins nie działa nic.
Na serwerze jako admin wpisauje /plugin i wyskakuje (0). Wiec?

Opublikowano

I nie będzie działać bo żeby w plugins coś działało, to serwer musi być na bukkit, a nie na mcpc+ i forge

Przecież to są pluginy do bukkit, a nie do mcpc+
Także nie dziwi się, że pluginy do bukkit nie działają na innym silniku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...