Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Lagi na serwerze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ExpZeStona - możliwość w OtherDropsie

ColoredSigns - możliwość w Essentials

Masz za dużo plg od Chatu - JoinMessage/NoPL/SuperCensor/Dchatcleaner

Opublikowano

Powiem tak 4gb jest w stanie udzwignac okolo 80lotow 40pl oraz full serwer jezeli masz dobry hosting oczywiscie na spigot jak bys mogl dac cala liste swoich pl w pisemnej formie to bym ci pomogl;) ktory wywalic

Liczba Postów wbijamy osiągniecie:

- 25, 50, 75100, 150, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000,1250, 1500, 2000.

Opublikowano

Usuń pluginy:

ExpZeStone, użyj otherdrops.

NoPL, odbierz uprawnienia/użyj skryptu.

EssentialsProtect - Po co to, tylko śmieci.

Zmień silnik na spigota. Ile masz światów w MultiVerse?

Opublikowano

Światy mam tylko 2 world oraz na warpy.

Dodalem wczoraj exp ze stone w otherdrops , ale cobbel nie leci.

Mój config z otherdrops znajdziesz na moim profilu.

Opublikowano

Jaki hosting?

Wyrzuć pluginy:

EssentialsProtect, ExpZeStone, ClearLag - to bardziej laguje niz usuwa lagi :/, SuperCensor, DChatCleaner, CustomCommands - możliwość bardzo łatwego ustawienia w pluginie skript.

Jak masz hosting OwnServer.pl to oni mają słaby uptime.

#teams4bal

Opublikowano

Usuń NoPl i ogarnij uprawnienia.

Spróbuj usunąć Essentials i zainstalować CommandBook.

Hmm... CommandBooka nie wszyscy ogarniają. Myślę, że Essentials jest łatwiejsze w obsłudze, konfiguracji itp. 

#teams4bal

Opublikowano

Łap skrypt:
http://pastebin.com/qQmCbpah
Tak wiem że można go dać trochę lepiej itp. ale ja mam tak i działa i mam pewność że będzie działał, a więc po co kombinować?

Choć pewnie i tak zaraz ktoś da skrypt prawie taki same ale zmieni 3 linijiki i będzie się chwalił... :P

Opublikowano

To jak zablokowac /pl /plugins /?  ?

Masz CustomCommands to napisz komende i daj tekst jaki chcesz np : gdy gracz wpisze /pl, /plugins, /? wyswietla mu sie Ta komenda nie jest dla cb 

Szukam ludzi na serwer:

Grafik

Budowniczy (3)

Moderator

O szczegoly prosze piasc na PW

Opublikowano

Usunelem DChatCleaner , ale jak ktos zareklamuje jakis serwer to lipa :/

Opublikowano

Witaj,polecam usunąć kilka pluginów np.na logowanie i wgrać na to skrypty.

LIcze na like:)

Opublikowano

Nie słuchaj tego co ten koleś pisze w poście 16...

Nie zna się na serwerach...

Pobierz skript(plugin). Wrzuć skrypt który jest poniżej. Blokuje on reklamy i komendy plugins itp. ;)

100% zabezpieczenie(nie licząc tabowania i mózgu kradnącego bo nie wbijając na serwer i tak zgaduje że masz PermissionSEX, essenatials, essentialschat, WE, WG, Authme/xAuth, choć bardziej chyba Authme itd... a wiem bo w zasadzie każdy serwer ma te pluginy, a żeby poszukać reszty trzeba użyć google(max 15 min roboty).

A teraz ten obiecany skrypt:

http://pastebin.com/9BXQTdAm

Skrypt jest ułożony z reszty pociętych moich skryptów, ale powinien działać, jak coś jest nie tak to pisz, bo problem na pewno jest banalny a  naprawa to kwestia 1 zmiennej :)

@up

Mi plugin na ranking się posypał(problem z danymi), więc nie ryzykowałbym wyrzucenia pluginu na logowanie. Jak dla mnie zbyt odważny krok, nie licząc prawdopodobnych bugów, o które musimy dbać my a nie autor pluginu, a logowanie jest bardzo ważne.

Opublikowano

Po prostu odejmij uprawnienie?

Witaj,polecam usunąć kilka pluginów np.na logowanie i wgrać na to skrypty.

LIcze na like:)

Nie ma skryptów na logowanie ponieważ Skript nie posiada możliwości kodowania ani w SHA ani MD5...

Poza tym Skript mocno serwer obciąża i nie opłaca się go instalować po jakiś jeden skrypt

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...