Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS3 a internet

ConorMcGregor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam zamiar kupic ps3 i moje pytanie jest jak sie podlacza internet do ps3? po prostu przez kabel czy moze ps3 wychwytuje WiFi? jestem zielony w tych sprawach wiec sorry ale wole sie upewnic jednak gdyz zalezy mi na tym by grac np w fife 14 przez internet ;)

Opublikowano

Ja także mam neta przez Wifi, mam je tuż obok komputera, który także jest na wifi (innej możliwości póki co nie mam) i w przypadku komputera sygnał jest pomiędzy 40% a 70%, a na PS3 mam zwykle 80%, najmniej miałem 65%. Ściąganie idzie praktycznie z pełną prędkością jeśli nikt w domu nie korzysta z internetu.

To czy wysyła pocztą czy kurierem nie ma wielkiego znaczenia, ważniejsze jest, jak sprzedający zapakuje wszystko. Ja miałem karton, w którym myślałem, że zamiast konsoli mam styropian i folię bąbelkową, a ona po prostu była upchana w każdą szczelinę, aby nic nie latało po kartonie podczas transportu ;]

Opublikowano

Ja także mam neta przez Wifi, mam je tuż obok komputera, który także jest na wifi (innej możliwości póki co nie mam) i w przypadku komputera sygnał jest pomiędzy 40% a 70%, a na PS3 mam zwykle 80%, najmniej miałem 65%. Ściąganie idzie praktycznie z pełną prędkością jeśli nikt w domu nie korzysta z internetu.

To czy wysyła pocztą czy kurierem nie ma wielkiego znaczenia, ważniejsze jest, jak sprzedający zapakuje wszystko. Ja miałem karton, w którym myślałem, że zamiast konsoli mam styropian i folię bąbelkową, a ona po prostu była upchana w każdą szczelinę, aby nic nie latało po kartonie podczas transportu ;]

To może być tak że konsola jest obok routera i ma 2 kreski zasięgu a w drugim pokoju komputer i ma 4 kreski.. na odwrót pewnie tak samo. To jest raczej nie ważne, najgorzej jest jak ktoś inny korzysta z tego samego WI-FI czy coś, bo mam akurat często połączone 3 urządzenia z internetem ( fon, komputer, konsola ) i trzeba któreś rozłączyć bo inaczej rozłącza czy coś.. :(

Opublikowano

Jak rozłącza przy 3 urządzeniach, to dziwne, bo u mnie przez cały dzień podłączone jest TV, PS, komp, laptop i z 3 telefony, wieczorem jak wszyscy są po pracy to jeszcze z 2-3 telefony. Może jakiś problem z routerem masz, że tak Ci się dzieje? 

A co do sygnału, to taki przykład. w linii prostej router mam jakieś 7-8 metrów od konsoli, do tego przechodzi przez ścianę i podłogę (router na parterze, mój pokój na 1 piętrze po drugiej stronie domu) i jest trochę dalej niż antenka od kompa, a i tak łapie lepiej. Tak jest u mnie ale u kogoś innego może być inaczej. Napisałem to ze względu, żeby nakreślić mniej więcej jak łapie sygnał wifi karta sieciowa w PS ;]

@co do tego rozłączania RoSSeeR, może napisz w dziale komputery, bo takie coś nie powinno mieć miejsca.

Opublikowano

Dokładnie to czasem nawet przy 2, czyli PS + komp/fon ale nie wiem czemu, może być to z netem właśnie bo jak był jeszcze ten niby słabszy internet wczytywało np. wszystkie obrazy na stronę jakie były a teraz rozłącza i nie wczytuje wszystkich. :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...