Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MTA: Więcej FPS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej!

Przedstawiam wam kolejną małą modyfikacje, a właściwie specjalnie zmodyfikowany plik klienta MTA.

Da on Wam możliwość zyskania większej ilości FPS (klatek na sekundę)

Wrzucamy do do folderu "MTA".

https://www.virustotal.com/pl/file/fbf2d58ab2bbb7c8b3e9603e25ab58ba59de9c87964715357c542283ae7388a7/analysis/1399301011/
http://www.speedyshare.com/qJeU2/coreconfig.xml

Opublikowano

A zmienia on cos? Typu pogarsza grafike, rendering, antyashling itp?

Zwiększa limit FPS i przypisuje więcej RAM'u.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Nic to nie zmieniło u mnie.

A ile masz pamięci RAM w komputerze? Jeżeli masz np 1GB to nic ci nie pomoże, ponieważ początkowo masz przypisane 1GB jeżeli tyle masz. Jeśli masz np. 4GB to powinno pomóc w 1oo%.

Opublikowano

Nic to nie zmieniło u mnie.

Ponadto modyfikacje możesz dowolnie konfigurować, najlepiej mieć więcej pamięci RAM niż 2 GB. :)

Opublikowano

Raczej to nie będzie działało na większości serwerów, gdzie jednak te fpsy są blokowane do 60 od strony serwera. 

Opublikowano

Raczej to nie będzie działało na większości serwerów, gdzie jednak te fpsy są blokowane do 60 od strony serwera. 

Niestety się mylisz, ponieważ tak było jakiś czas temu teraz większość WIĘKSZYCH serwerów nie używa już tego ograniczenia, ponieważ większość bugów, które wywoływała duża ilośc FPS'ów. Teraz bugi są ''usunięte'' i większość serwerów już tego nie używa także sposób działa i będzie działał.

Opublikowano

Niestety się mylisz, ponieważ tak było jakiś czas temu teraz większość WIĘKSZYCH serwerów nie używa już tego ograniczenia, ponieważ większość bugów, które wywoływała duża ilośc FPS'ów. Teraz bugi są ''usunięte'' i większość serwerów już tego nie używa także sposób działa i będzie działał.

Nadal mam 60 fps po zmianie tego configu, mi zmieniło tylko nick i bezsensowne sterowanie, gdzie na spacje się skacze. Na FFS Gaming nie działa, a raczej na serwerach rp te więcej niż 60 nie będzie potrzebne. Moim zdaniem mod przydatny, tylko jak widać - nie każdemu to działa/nie każdy serwer ma to przystosowane.

• 4 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Nic to u mnie nie zmieniło mam 8 GB Ram ..

A co chcesz zmienić? Przy takiej ilości RAM pozostałe podzespoły powinny być w miarę okej, przynajmniej na tyle, by uciągnąć grę. Plik można dowolnie konfigurować, więc pozmieniaj ustawienia i sprawdź. :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Z 27 do 40-45 fps. Chociaż i tak już kupiłem nowego kompa ale dodatkowe fpsy zawsze mile widziane :D 

• 8 miesięcy temu...
  • 5 tygodni później...
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

FPSy po takim zabiegu nie podskoczą zanadto. Poza tym chyba w opcjach jest możliwość ustawienia zużycia pamięci (jeżeli suwak jest na maximum, to gra pobiera całą dostępną pamięć, jak mniemam). Poza tym przy 2gb ramu i procesorze dwurdzeniowym o taktowaniu 2,60ghz nawet ze zintegrowaną grafiką gra powinna chodzić płynnie, więc te 5-10 fpsów do uzyskania jest niczym wielkim, bo dla ludzkiego oka wystarczy 23-26 fps'ów aby uzyskać wrażenie płynności (dlatego zawsze się zastanawiam po co w grach typu GTA czy RPG więcej fps niż 30).

1z67dxt.png

Opublikowano

FPSy po takim zabiegu nie podskoczą zanadto. Poza tym chyba w opcjach jest możliwość ustawienia zużycia pamięci (jeżeli suwak jest na maximum, to gra pobiera całą dostępną pamięć, jak mniemam). Poza tym przy 2gb ramu i procesorze dwurdzeniowym o taktowaniu 2,60ghz nawet ze zintegrowaną grafiką gra powinna chodzić płynnie, więc te 5-10 fpsów do uzyskania jest niczym wielkim, bo dla ludzkiego oka wystarczy 23-26 fps'ów aby uzyskać wrażenie płynności (dlatego zawsze się zastanawiam po co w grach typu GTA czy RPG więcej fps niż 30).

Dla mnie efekt płynności widzę dopiero przy stałych 35 fps, poniżej tej wartości czuję, że gra jest strasznie szybkim pokazem slajdów (30 fps), niżej coraz gorzej.

Ściągnę to i wrzucę, jutro sprawdzę i edytuję posta jeśli coś pomoże, bo jestem ciekaw czy coś to zrobi przy lapie z 2gb ramu.

Aktualnie nie narzekam, najbardziej hejtuje wszystkie liście/krzaki, bo gdy mam je na ekranie to FPSy lecą automatycznie w granice 20-30. 

@edit.

Z ciekawości pokombinowałem i zauważyłem, że opcja Streaming Memory po wyłączeniu MTA zmienia swoją wartość z 2048 do 255. Po zmianie uprawnień folderowi zawierającemu plik który podał wyżej autor tematu (plik wklejamy do folderu config znajdujący się w folderze "MTA") wszystko wygląda na to, że jest jak powinno być, bo wartość się nie zmienia po wł/wył gry oraz nie tworzą się "zastępcze"(?) pliki które pojawiały się po ustawieniu pliku "tylko do odczytu". 

518831445005751729602.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Z ciekawości wy testowałem to co udostępniłeś i powiem, że na laptopie, który jest starszy dużo pomogło. Na pewno komuś się sprzyda, aby nie zużywać nerwów na ciągłe lagi.

231_bez_nazw1y.png

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...