Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czemu mam stale 30 fps ?

Rippez

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

pzypis wiecej ram, dobrze skonfiguruj optifine, zmniejsz okienko gry.

pokaz screen shota z minecraft na f3

Tutaj załączam ss'a z f3 ;/

Przypisanie ramu nic nie daje 

post-727865-0-88544300-1407248672_thumb.png

Opublikowano

Niestety na tym komputerze daleko nie zajedziesz. Spróbuj w Video Settings dać odległość renderowania na najmniejszą i grafikę daj na Fast (Szybką) Poeksperymentuj też z ustawieniami optifine czyli wyłącz chmury, optifine ma instrukcje (najedź na dany kafelek z opcją, i zaznacz to, co daje "faster")

Jak chcesz grać w minecraft to nowy komputer, ewentualnie dokup RAM (choć to mało da), i wtedy dopiero przypisz, bo co z tego ile przepiszesz skoro prawie nic nie masz...

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Niestety na tym komputerze daleko nie zajedziesz. Spróbuj w Video Settings dać odległość renderowania na najmniejszą i grafikę daj na Fast (Szybką) Poeksperymentuj też z ustawieniami optifine czyli wyłącz chmury, optifine ma instrukcje (najedź na dany kafelek z opcją, i zaznacz to, co daje "faster")

Jak chcesz grać w minecraft to nowy komputer, ewentualnie dokup RAM (choć to mało da), i wtedy dopiero przypisz, bo co z tego ile przepiszesz skoro prawie nic nie masz...

A nowa karta graficzna pomoze ? Jezeli tak to jaka polecasz

Opublikowano

A nowa karta graficzna pomoze ? Jezeli tak to jaka polecasz

To zależy jaki masz komputer, ja mam stacjonarny i ja mam AMD Radeon 6670 i wyciągam 150 fps :) Ale to też zależy od procesora i w drobnym stopniu od ramu.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Procesor : Intel Core 2 Duo E7500

Karta graficzna: NVIDIA GeForce 9800 GT

RAM: 3GB DDR2

DYSK ; 500GB 

sluchaj byle osoby to daleko zajdziesz -,- pisze ze ma tak ale w minecrafcie szczegolnie to go denerwuje ... czyli ma to w kazdej grze !! po 2 co wy sie sprzetu czepiacie na pentiumie 4 gralem 4 gb ramu w jednej kosci karta gorsza od tej a dysk nie ma tu zadnego udzialu w sumie i wyciagalo mi 60-70 fps.. ja bym pokombinowal z sterami od grafiki 

@UP 

co ci da ram jak minecraft sam sobie przeznacza 1gb i nie wiecej -,- a i tak tego nie uzywa wiec nawet jak ma windowsa 8 to max 1,5 gb ramu zje a reszta zostaje wiec sprzet jest dobry !!!! jak nie wierzycie kliknijcie f3 i macie w gornym prawym rogu ile na ile ramu uzywa w standardowym launcherze jest 1gb i koniec kropka wiecej nie wezmie ..

@Edit

ewentualnie jak sie uprzesz na lepszy sprzet co jest bzdura bo na tym powinno isc spokojnie 60 fps to pobaw sie O/C

pisz priv ewentualnie cos wymyslimy

Opublikowano

Moje rady:

- wgranie na nowo systemu operacyjnego

- wgranie najnowszych sterowników

jeżeli to nie da oczekiwanych rezultatów:

- wymiana procesora, zakup pamięci RAM ddr3

Musisz jakoś zwiększyć ten twój ram. Ja ze słabym kompem z 4GB Ramu mam po 60-100 fps :)

Kolejny pseudo-znawca. Zwiększenie pamięci ram nic nie da, ja mam ustawione na 512MB i żadko kiedy przekraczam. :-)

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

V-Sync może Ci ograniczać liczbę FPSów w grze lub samo ograniczanie FPSów ale to już jak mniewam zrobiłeś, w panelu sterowania nvidia spróbuj się pobawić w ustawieniach, szczególnie przy vsync (synchronizacja pionowa) coś z tych rzeczy Ci blokduje fpsy na 30 max lub faktycznie komputer nie wyrabia w co wątpie :)

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...