Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Vps Classic ile pociągnie slotów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Tak jak w temacie mam do was pytanie.

Chodzi mi tutaj o to ile pociągnie " Vps Classic 4" z oferty

http://www.ovh.pl/vps/vps-classic.xml

Chodzi mi tutaj o ten vps który posiada 8 gm ramu.

Chciałbym się dowiedzieć ile pociągnie slotów do :

Minecraft na Spigo'cie pod serwer pvp niewielka ilosc pluginów

I dodatkowo tak aby uciągneło z 40-50 slotów ts'a

Będę wdzięczny za pomoc oraz odwdzięczę się :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Jeśli dasz 100 mb na gracza to 75 slotów :D. Możesz tez sobie zainstalować teamspeaka3 (500mb ram wystarczy na cały ts3) i będziesz mógł gadać....

Pamiętaj też ze możesz tam mieć "swap"

http://pl.wikipedia.org/wiki/Partycja_wymiany

Czyli pamięć ram dla javy. Z tego co się orientuje ma ona 50% szybkości ramu. Na dedykach ma więcej, ponieważ przez coś na vpsie ona zwalnia (nie wiem dokładnie przez co)

Opublikowano

Hmm  czyli 75 slotów pociągnie spokojnie? Bez lagów konretnie mi chodzi bez lagów.

Jest to maszyna na start potem pewnie zwiększymy na coś większego :)

Na jakiej zasadzie jest ten "swap", możesz troszkę dokładnie opisać?:)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Rozumiem że przy instalacji wybieram ile ramu na co przeznaczone tak ? :)

I procesor również da rade? i udzwignie wszystko :)

Czy ten transfer miesięczny 10 000 Gb będzie wystarczający.

Oraz dotyczące IP a dokładniej : "1 IPv4 i 1 IPv6 zawarte w ofercie (wszystkie porty otwarte)"

Czy to ip będzie bez portu? Tak aby kolega który ma poblokowane porty w pracy będzie mógł wbić? :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Temat wałkowany cały czas i dalej sie nabieracie. Serwery są oparte o technologie OpenVZ i jest to wirtualna maszyna, nie dedykowana. Z tej oferty nie masz gwarantowanych zasobów sprzętowych, dzięki czemu równie dobrze mozesz miec w pewnej chwili do dyspozycjo 50% procesora, albo i mniej w zaleznosci od klientów na maszynie. Do serwerów minecraft jedyne co to polecam serwery dedykowane bądź dobry hosting, któremu sie ufa i zagwarantuje zasoby sprzętowe.

Opublikowano

Hm na początek na okolo 60 slotów nie mam zamiaru wydawać na dedyka który będzie użyty w 30% ? 

Koszt dobrego to około 400 zł, taki mniej więcej jest próg.

Co do firm hostingowych nie jeśli chciałbym zakupić przykładowo w firmie fiberhost 60 slotowy serwer zapłaciłbym 102 zł.

Jeśli chodzi o dodatkowe różnice to to żę na vps mogę sobie postawić ts'a a jeśli chciałbym kupić serwer na fiberhoscie + ts zapłaciłbym około 130-140 zł.

A tutaj mam vps'a za 73zł.

Jakieś sugestie?

Może polecicie mi coś lepszego około ceny 80zł tak abym mógł postawić tam 80 slotowy serwer + ts'a pod 40-50 os. 

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

80zł? Poszukaj sobie serwerów w http://kimsufi.pl, pewnie za pare dni dodadzą dodatkowe serwery :) Jak dopłacisz pare zł to wyciągnie więcej niż tylko 80 slotów, a co jak co 80 slotów potrzebuje dużej mocy obliczeniowej, w zaleznosci oczywiscie od serwera.

Druga sprawa maszyna maszynie nie równa, i czasami maszyny za 130-140zł miesięcznie są o wiele lepsze od takich za 400-500zł, trzeba tylko znać się na konfiguracji serwera, a można zdziałać cuda :)

Opublikowano

No tak ale z tego co patrze Kimsufi nie ma nic w tej cenie o podobnych parametrach.

A chodzi tutaj o serwer pvp czyli jakieś hmm po skonfigurowaniu około 27 max 30 pluginów.

Więc czy ovh ten vps sobie z tym poradzi ? 

Pomóżcie :))

Jeśli ktoś miał z tym doczynienia niech się w wypowie :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Tzn powiem tak pluginów jest na teraźniejszą chwilę 25 dojdą może jeszcze z 2,3 max.

Potem chcę wszystko skonfigurować z bazą danych i wtedy dopiero zakupię vps.

Tak jak mówie pliki są na Spigot mam nadzieję, że to naprawdę troche pomoże z tym wszystkim.

Dodatkowo wszystkie pluginy będę starał się robić na najnowszych wersjach.

Nie chodzi mi o 70 pustych slotów tylko mowa o tym gdy np serwer będzie pełny czy wtedy nie będzie lagów?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...