Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Samowolny restart komputera po aktualizjacji ster.graf Nvidi

kaziok

Pytanie

Opublikowano

Witam.
Jak w temacie. Pracuje sobie na komputerze (lub grałem, już dobrze nie pamiętam) i nagle pojawiają mi się dziwne wariacje graficzne na monitorze: jakieś dzikie odchylenia, inwersja kolorów i inne przyjemności. Czarny ekran na około 2-3 sekundy i znów powraca wszystko do normy z tym, że pojawia się kochany dymek z przesłodkim napisem "Sterownik nvidia (bodajże 335.coś tam coś tam) przestał działać, ale odzyskał sprawność". Mówie okej, może jakiś zajazd, spadek napięcia albo co... No i chwilę później to samo. Po resecie informacje o bsodzie 0x000016. Intenety powiedziały, że to sterownik Nvidii. Przed maturalne nerwy sprawiły, że postanowiłem zaktualizować sterownik i to by było na tyle, gdyż po usunięciu całej zawartości szlachetnej NVIDI z dysku i zainstalowaniu na CZYSTO najnowszej wersji W TRYBIE AWARYJNYM wszystko szlag trafił. Komputer, owszem włącza się, pojawia się jakże słodziutkie Windows 7 zapraszamy i restart. Mogę się tak bawić w to noce i dnie...
Dosyć ciekawe jest to, że obok sevena mam na dysku zainstalowanego Ubuntu 14.04 i ten śmiga bez jakichkolwiek zarzutów...

NIe wiem czy dacie radę jakoś to zdiagnozować

Na jakims innym forum czytałem, że to karta graficzna u schyłku śmierci, ale jak wytłumaczyć, że sterowniki z ubuntu pisane przez szwagrów dają rade, a te od Nvidii nie?

karta GF 560 GLH

płyta Asus Formula IV

RAM Hyper jakies limited edition (ale to raczej nie jest ważne)

Liczę na pomoc, bo chciałbym się odstresować po maturze, a na ubuntu mogę sobie conajwyżej pooglądać livestreamy...

Pozdrawiam W.... Zdenerowany Jakub

Dziwne uczucie być jednym z ostatnich pokoleń które spędzało swoje dzieciństwo na dworze, a nie przed kompem...

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nadal nic...

Dziwne uczucie być jednym z ostatnich pokoleń które spędzało swoje dzieciństwo na dworze, a nie przed kompem...

Opublikowano

@Up

Opublikowano

@Podbijam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...