Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało FPS w Minecraft

xMati2003x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak wiem znów zakładam taki temat ale poprzedni mi nie pomógł

Gram w Minecraft ale mam straszne lagi.

Mam OptiFine,ustawienia mam dla najlepszej wydajności i nawet mam teksturke 8x8 a nadal mam 30 fps :(

Proszę o pomoc

Laptop mam taki:

Dell Inspiron N5050

Procesor Intel Pentium CPU B960 @ 2.20GHz

4,00GB RAM

64 bit

Karta graficzna: Intel HD Graphics

Zrobiłem wszystko co sie da żeby zwiększyć fps.

Ustawienia graficzne mam dla największej ilości fps czyli na fast,off i takie tam.

Mam najnowszą jave.

Zwiększam priorytet procesów javy.

Mam OptiFine ( to jest napisane na początku )

Zobaczyłem taki nowy tutorial i to było żeby pobrać DirectX taki jak trzeba mieć na komputerze to ja mam. (DirectX 10)

Mam CCleaner i Game Booster 3 i ich używam.

Komputer jest bezpieczny.Nie ma żadnych wirusów lub zagrożeń.

Przydzieliłem Minecraftowi połowe RAMu.(-Xmx2048m -Xms2048m).

Defragmentowałem dysk na którym jest Minecraft.

I nadal lagi ;( Proszę o pomoc...

Będę bardzo wdzięczny.

A tak przy okazji powiedzcie mi może czy ta karta Intel HD Graphics jest dobra do Minecrafta.

Opublikowano

Zintegrowane karty graficzne nie są dobre dla Minecrafta, szczególne dla gier, które cały czas są w akcji. 

Prawy Przycisk Myszy > Panel Sterowania graficzny. Przywróć domyślnie i zobacz czy problem nie ustaje.

8372383248.png
Opublikowano

Minecraft swoje potrzebuję spróbuj jeszcze grać full screen z rozdzielczością 800x600 takie opcje znajdują sie w grze ust. graficzne i other. Sam mam drewnianego kompa i mi to pomogło z 20-30 fps do 60. Możesz jeszcze ustawić w procesach priorytet na najwyższy ctrl + alt + delt -> procesy i szukasz java.exe po takim zabiegu mialem te 110 fps a procka mam 1.8 4 Gb ramu myślę że pomogłem ;d

Nie używaj gameboostera!

Opublikowano

1.Już tak zrobiłem

2.Game Boostera używam czasami ale nie ma różnicy.(Dobra już go nie będę używał :P)

3.Szkoda że będzie trudno ale nie poddam się będę szukał w internecie ;)

4.Zwiększanie priorytetu javy mi tak bardzo nie pomaga,gram z taką rozdzielczością (800x600) ale w grze zapomniałem ustawić w ustawieniach to spróbuje ;)

5.Używam 2GB RAMu.(Jest napisane)

6.Jak byś chciał wiedzieć to w zwykłym Minecrafcie da się też łatwo zmienić ilość ramu (Edit profile ->JVM Arguments -> -Xmx2048m -Xms2048m lub -Xmx2G w moim przypadku bo mam 4GB RAM)

No dobra jeszcze raz to wszystko spróbuje może pomoże a jak nie to se jakoś poradze ;)

Dzięki za wszystko daje wam Lubię to :D

Opublikowano

Chociaż i tak nic nie działa ;( ;(

Nie wiem co robić ... ;(

Edit: A jednak działa dzięki ! Troche pograłem i sie zwiększyły fpsy do 60 i nie spadają do np. 20  dzięki jeszcze raz

Opublikowano

czasami wystarczy też walnąć full screena czyli f11 naciskasz i to też daję parę fpsów. Tak btw. i ta karta którą masz to zintegrowana karta czyli nie nadaje się do gier bo jest słaba i jest tylko po to by laptop mniej kosztował a dało się na nim spokojnie przeglądać internet czy oglądać filmy ale do gier to nie jest to dobre rozwiązanie

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

czytając wypowiedzi co niektórych dotyczące cieńkiej karty i cieńkiego laptopa to chce mi się śmiać z waszej niewiedzy (żeby nie użyć słowa głupoty)

W Twoje informacje wkradł się błąd, którego inni nawet nie raczyli wspomnieć mianowicie:

procesor niema 2.2GHz tylko 2x2.2GHz co stanowczo poprawia wygląd komputera w oczach forumowiczów (ale po co sprawdzić jak jest lepiej napisać to co wszyscy wyżej i nabić posta)

Ale do rzeczy

Mianowicie ustawiając wszystko w grze na minimum + do tego usunąć kilka procesów zamknąć programy to sobie pograsz może i nawet komfortowo przy 40-60 fpsach

Wykonaj sobie kilka kroków:

1. Pobierz program adwcleaner i przeskanuj komputer a znalezione hooki i problem usuń przycieskiem "usuń"

2. Zdefragmentuj dysk na którym masz minecraft (domyślnie c: masz dysk 500 więc to troche będzie trwać )

3. Usuń zbędne programy

4. Usuń i przeinstaluj gre

5. Zainstaluj Javę w wersji x64

6. Sprawdź czy podczas usuchamiania systemu nie włączają siezbędne aplikacje (start>uruchom>msconfig>enter następnie zakładka uruchamianie i zbędne odznacz po czym zapisz stan

7 .Pobierz najnowsze sterowniki do komputera (zapewne masz win 7 i wszystko normalnie działa ale aktualne sterowniki to zawsze większa wydajnosć najważniejsza grafika)

8. Zrestartuj komputer  i po włączeniu odczekaj 5 minut poczym włącz gre

Potrzebujesz kompleksowej i darmowej  pomocy przy serwerze minecraft ?

A może Twój serwer nawiedzają lagi i crashe ?  Nie mogłeś trafić lepiej!     :)

>> Pisz GG:49491819 <<

Bo przecież pomaganie to przyjemność 

Opublikowano

@up

kolega chyba nie zauważył mojej uwagi i postąpił tak jak reszta

Potrzebujesz kompleksowej i darmowej  pomocy przy serwerze minecraft ?

A może Twój serwer nawiedzają lagi i crashe ?  Nie mogłeś trafić lepiej!     :)

>> Pisz GG:49491819 <<

Bo przecież pomaganie to przyjemność 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ludzie jak szybko luknąłem na komentarze to po pierwsze żadnych ustawień nie brałem na fancy itd. mam cały czas fast,off a na max fps mam mniej niż na max 50 fps więc używam max 50, minecraftowi dałem 2G przecież tak napisałem no i gram na optifine texturke mam 16x16 no i lagi 

O, i to co wcześniej napisałem że już nie ma lagów to jednak się pomyliłem bo nadal są ...

Resztę komentarzy dopiero będę czytał

+MineHelper sory z tym 2.20Ghz ale nie wiem o co z tym chodzi i właściwościach komputera mi tylko pisało 2.20GHz

Jave w wersji x64 też mam 

i wcześniej miałem cały czas

Usunąłem gre razem z folderem .minecraft i przeinstalowałem jeszcze raz jakoś tydzień temu więc nic 

EDIT: DZIEKI ZA WSZYSTKO JESTEM BARDZO WDZIECZNY I POMOGLO JAK WSZYSTKO ZROBILEM CO NAPISALISCIE DAJE KAZDEMU LUBIE TO A OSOBIE KTORA MI POMOGLA NAJWIECEJ TO NAJLEPSZA ODPOWIEDZ! MINEHELPER DZIEKI TEZ TOBIE :) 

Opublikowano

DZIAŁA!!! Wielkie dzięki każdemu !!! Daje like i dla MineHelper najlepsza odpowiedź !!! LUDZIE DZIEKI MAM TERAZ 60 FPS I NIE SPADAJA jeeeeeejjjj jeszcze raz wielkie dzieki :))))))) daliście mi najlepsze porady ever!!! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...