Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam programu do nagrywania i obróbki wideo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Chcę zacząć nagrywać i nie wiem co wybrać:
Fraps czy Action. Laptopa mam 4GB ramu procesor Core2Duo 2.13GHz i grafike 1GB GT220M. Nie wiem też co wziąć do obróbki miałem już kiedyś styczność z Vegasem (piraconym) więc takie podstawowe rzeczy znam. Może wy polecicie mi coś dobrego? Będzie to program piracony.

Opublikowano

A który program do obróbki polecasz najbardziej ?

Sony Veagas lub łatwa w obsłudze Camtasia Studio.

Zdecydowanie najlepszym programem do nagrywania jest Action.

Opublikowano

Z Vegasem i Camtasią miałem styczność jednak o wiele więcej razy jest rozbudowany Vegas i nie wiem czy patrzeć na jakość czy na szybkość. Bo jak mam czekać dajmy na to w CS8 2H na rendering to w Vegasie będę musiał czekać jakieś 3-3.5H

Opublikowano

Polecam też sony vegasa. Trochę zaawansowany program, ale jest mnóstwo poradników dzięki którym łatwo jest go opanować ;).

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Ogólnie to masz dość słaby sprzęt, najpierw radzę w to zainwestować. Jeśli chcesz się parać obróbką, to najlepiej kupić Sony Vegas Pro (najnowszą wersję). Co do czasu nagrywania - niewiele na to poradzisz.

Do nagrywania najlepiej kupić program action!, jeśli chodzi o Frapsa, to szkoda zachodu, w porównaniu z ww. programem jest bardzo słaby.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Vegas Pro, Adobe After Effects. Nie wiem jak jest z Actionem, ale filmiki z Frapsa zajmują w cholere miejsca na dysku.

Mirilis Action! to zdecydowanie dobry wybór, jest dość tani i konkurencja wymięka przy cenie Action!

Polecam zdecydowanie SONY Vegas Pro 11, jest tańszy niż kupno Adobe Premiere Pro + Adobe Aftereffects. Opcjami zaspokoi każdego montującego filmy, tymbardziej zawodowo ;)

Sony Veagas lub łatwa w obsłudze Camtasia Studio.

Zdecydowanie najlepszym programem do nagrywania jest Action.

Camtasia Studio Polecam tylko do Nagrywania pulpitu, Ale Action! również ma taką opcję ;)

Przypominam że piracenie jest nieopłacalne. Jest większe prawdopodobieństwo że ściągniesz wirusa niż program i jak nawet ściągniesz to problem w postaci reinstalacji co 30 dni i czyszczenie rejestru...

76561198125051086.png

Moja konfiguracja: MSI 970A-G46 | AMD Athlon II 240 3.43GHz | WDC WD5000AADS | WDC WD20ERZX | MSI GTX750 + BenQ G920HDA + SONY SDM HS-73 |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...