Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

vWJmPJA.png

image.png

Jest to serwer tworzony według fabuły sagi "Pieśń Lodu i Ognia" autorstwa amerykańskiego pisarza George'a R. R. Martina.
Wszystkie informacje dotyczące serwera możecie zaleście na stronie naszego serwera  

http://www.mc-got.net/

Mapa została wygenerowana na wzór Westeros i śmiem twierdzić że jest to jedna z najlepiej odwzorowanych map jaką widziałem .
Serwer jest tworzony z pasji w oparciu o wymogi graczy wcześniejszych odsłon tego serwera.
Wy jako nasi przyszli gracze możecie podawać nam propozycje dotyczące serwera w komentarzach pod tym postem.

OPIS SERWERA

Na serwerze znajdziecie wszystko czego potrzebuje porządny RPG'owicz od wykonywania questów i zdobywania ekwipunku po walki rodów i wspólne polowania.
Pluginy wykorzystane na serwerze mają za zadanie oddać pełnię klimatu RPG.
Znajdziecie tutaj również lokacje stworzone specjalnie po to aby ułatwić wam Expienie, jednakże na ich terenie jak i na terenie całej mapy, poza rodami i głównymi miastami będzie włączone PVP.
Do 20 lvl zapewnioną macie ochronę przed PVP co jest ułatwieniem dla graczy zaczynających przygodę w późniejszych fazach naszego serwera.

GŁÓWNE INFORMACJE:

IP : RPG.Mc-GoT.NeT lub 185.38.248.103:5336
TeamSpeak3 : TS.Mc-GoT.NeT
Sloty : 120
PVP : Tak (od 20 poziomu)
Ilość klas podstawowych : 3
ilość klas promotowanych : 25
Ilość Questów : 130+
Maksymalny poziom : 500
DMG/HP/MP : Per/lvl
Potwory : Tak
Zwierzęta : Tak
W.L : Nie
Wersja : 1.7.2 - 1.7.4
Nether : Nie
End : Nie
Typ : RPG

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Musze potwierdzić opinię kolegi, który pozwolił sobie napisać. Serwer ogłasza się "najlepszym RPG w Polsce" a już po kilku minutach spędzonych na nim można stwierdzić, że jest zrobiony bardzo nieudolnie. Budowle są niechlujne i zupełnie nie pasują do "Gry o Tron" z którą ten serwer nie ma nic wspólnego poza nazwą, mającą zapewne przyciągnąć naiwnych graczy. Pluginy są fatalnie dobrane. Heroes czy MCMMO to przeżytek i nie nadają się już do poważnych serwerów RPG. Citizens... no proszę Was. Paru ludków udających strażników i prosty plugin na questy nie upoważnia serwera do nazwania go serwerem RPG. Nie ma tu nic, absolutnie nic wyróżniającego i potrafiącego sprawić, że chciałbym zagrać.

SERWER ODRADZAM

AVERNUS MINECRAFT RPG - SZUKAJ NAS W GOOGLE

28kht7s.png

Opublikowano

Wszedłem, popatrzyłem, załamałem się...

Budowle stoją na poziomie archaicznym, ogólny styl - praktycznie nie da się go wykryć.

W jednym miejscu ogromne bryły z bricków, a w drugim kącie bryły ze stone'a, a ścieżki z... gravelu.

Koło spawnu (1 kratek, tak dokładnie) znajduję się podłoga z redstone'a, na której jest tablica z wełny, która przedstawia... informacje?

Jeszcze kilka ozdóbek, fontanna, ogólnie - obrzydliwość.

Architekci servera chyba kompletnie nie mają wyczucia stylu ani organizacji. Tu modern, tu średniowiecze, tu nether brick....

Dziękuje bardzo.

Pluginy jak na RolePlay są fatalnie dobrane, praktycznie - godne kiepskiego surivalu lub freebuilda.

Wszedłem na serwer i nie widzę nic ciekawego,jeżeli chodzi o stan pluginów nazwał bym to zwykła łapanką pluginów z bukkitDev. Nie macie nic ciekawego do zaoferowania a mapa pozostawia dużo do życzenia, niżej podaje dwa linki do zdjęć z waszego serwera które jeszcze bardziej utwierdzają w tym że wasza mapa to dno. Podsumowując stan graczy jest adekwatny do stanu włożonej pracy w serwer czyli (0)

Musze potwierdzić opinię kolegi, który pozwolił sobie napisać. Serwer ogłasza się "najlepszym RPG w Polsce" a już po kilku minutach spędzonych na nim można stwierdzić, że jest zrobiony bardzo nieudolnie. Budowle są niechlujne i zupełnie nie pasują do "Gry o Tron" z którą ten serwer nie ma nic wspólnego poza nazwą, mającą zapewne przyciągnąć naiwnych graczy. Pluginy są fatalnie dobrane. Heroes czy MCMMO to przeżytek i nie nadają się już do poważnych serwerów RPG. Citizens... no proszę Was. Paru ludków udających strażników i prosty plugin na questy nie upoważnia serwera do nazwania go serwerem RPG. Nie ma tu nic, absolutnie nic wyróżniającego i potrafiącego sprawić, że chciałbym zagrać.

Musze przyznać że jeszcze nigdy nie widziałem gorszego serwera który nazwał by się mianem "RPG". Jeżeli chodzi o pluginy to totalna beznadzieja tak jak napisałeś w opisie serwera zwykła łapanka pluginów z bukkitDev.

Styl budowli i mapy którą posiadacie można uznać za randomowy seed w generatorze światów minecrafta. Podsumowując nazwał bym to raczej serwerem survival i to dosyć słabym.

Ps.Zanim zaczniesz krytykować prace innych najpierw pokaż coś fajnego,bo teraz to tak trochę reprezentujesz biedę :(

Opublikowano

Serwer niestety nie spełnia podstawowych wymogów stawianych obecnie serwerom RPG. Nie są to bowiem już czasy, kiedy wystarczy wgrać zwykłą łapankę pluginów z bukkitDev oraz stosować styl budowli i mapy mogący być uznany za randomowy seed wgeneratorze światów minecrafta. 

AVERNUS MINECRAFT RPG - SZUKAJ NAS W GOOGLE

28kht7s.png

Opublikowano

A ja się nie zgodzę. Pograłem na serwerze pogadałem z ludźmi którzy przebywają już trochę na serwerze i uważam że serwer jest dobry.

Po pierwsze chociażby to że mapa nie jest ściągnięta z jakichś map udostępnionych przez kogoś lub z innych serwerów tylko zrobiona od podstaw.
Po drugie Siedziby rodów i Królewska Przystań nie mogłyby przypominać tych z seriali bo nie spełniały by swoich funkcji. Nie można tu zrobić kilkudziesięciu dzielnic reprezentujących różny stan zamożności bo sama Królewska Przystań zajęła by całą mapę. Spełnia swoją role jako spawn. To samo tyczy się Siedzib rodów ich główna funkcja to obronność przed atakami wrogich rodów podczas wojen i do tego są przystosowane. Nie mieszka tu wiele setek ludzi tylko kilkudziesięciu graczy więc miasta są odpowiedniej wielkości.
Po trzecie moim zdaniem siedziby rodów wyglądają lepiej niż spawn więc ocenianie całej architektury serwera po kilku pierwszych minutach jest co najmniej słabym pomysłem
Po czwarte odbiegając od architektury to same podstawy rozgrywki czyli działanie rodów i bitwy toczone między nimi mają solidne i dopracowane zasady. Zamki są sprawdzane pod względem tego czy można je zdobyć i czy pułapki można obejść. Głowa rodu ma możliwość rozdzielania między członkami rodu dostępu do konkretnych części siedzib i kilka innych dobrych pomysłów.

Po piąte NPC dają questy, można z nimi handlować a strażnicy biegają lub stoją sobie tu i ówdzie. Nie specjalnie rozumiem czemu jest to wada a nie zaleta serwera? Czego chcieć więcej? Żeby NPC toczyły walki z jakimiś bossami albo same zarządzały serwerem jako królowie Westeros? Nawet jeśli plugin by pozwalał na coś takiego to po co? NPC spełniają swoje role i  czynią rozgrywkę w moim skromnym zdaniem ciekawszą.
Po szóste Klasy wyraźnie się od siebie różnią i ilość klas promowanych których jest sporo sprawia że cały serwer nie jest podzielony na 2-3 klasy tylko na wiele jeżeli bierzemy pod uwagę również to że nie wszyscy mają obraną przez siebie ścieżkę rozwoju skończoną.
Po siódme na Polskiej scenie serwerów brakuję oryginalnych i ambitnych projektów i nie jest to tylko moja opinia. A gdy w końcu jakiś się pojawia to ludzie narzekają i to nie z powodu głównej części serwera jaką jest rozgrywka tyko z powodu wyglądu spawnu. Oczywiście on ma zachęcić ale nie on jest rdzeniem rozgrywki. Więc jeżeli chcecie żeby takich serwerów było więcej to pokażcie że ludzie chcą takich serwerów i jest na nie dużo chętnych. Pomagając rozwijać ten serwer zamiast iść na kolejny serwer survival/factions.

Jedyne moim zdaniem czego teraz może brakować na serwerze to większa liczba graczy. Mimo że i tak przewyższą bardzo dużą część tego typu serwerów (o ile aktualnie działają bo nawet nie wiem) to jest względnie mała. A im więcej graczy tym więcej rodów i tym więcej zabawy.
Tyle jeśli chodzi o moje zdanie. Więc krótko i na temat. Wbijać na serwer dołączać do jednego z rodów i pomóc w rozwijaniu tego świetnego pomysłu :)

Opublikowano

Serwer niestety nie spełnia podstawowych wymogów stawianych obecnie serwerom RPG. Nie są to bowiem już czasy, kiedy wystarczy wgrać zwykłą łapankę pluginów z bukkitDev oraz stosować styl budowli i mapy mogący być uznany za randomowy seed wgeneratorze światów minecrafta. 

Kolejne osoby z avernusa(trolle i hejterzy) wiec sie nie przejmuj tymi wypowiedziami

A ja się nie zgodzę. Pograłem na serwerze pogadałem z ludźmi którzy przebywają już trochę na serwerze i uważam że serwer jest dobry.

Po pierwsze chociażby to że mapa nie jest ściągnięta z jakichś map udostępnionych przez kogoś lub z innych serwerów tylko zrobiona od podstaw.

Po drugie Siedziby rodów i Królewska Przystań nie mogłyby przypominać tych z seriali bo nie spełniały by swoich funkcji. Nie można tu zrobić kilkudziesięciu dzielnic reprezentujących różny stan zamożności bo sama Królewska Przystań zajęła by całą mapę. Spełnia swoją role jako spawn. To samo tyczy się Siedzib rodów ich główna funkcja to obronność przed atakami wrogich rodów podczas wojen i do tego są przystosowane. Nie mieszka tu wiele setek ludzi tylko kilkudziesięciu graczy więc miasta są odpowiedniej wielkości.

Po trzecie moim zdaniem siedziby rodów wyglądają lepiej niż spawn więc ocenianie całej architektury serwera po kilku pierwszych minutach jest co najmniej słabym pomysłem

Po czwarte odbiegając od architektury to same podstawy rozgrywki czyli działanie rodów i bitwy toczone między nimi mają solidne i dopracowane zasady. Zamki są sprawdzane pod względem tego czy można je zdobyć i czy pułapki można obejść. Głowa rodu ma możliwość rozdzielania między członkami rodu dostępu do konkretnych części siedzib i kilka innych dobrych pomysłów.

Po piąte NPC dają questy, można z nimi handlować a strażnicy biegają lub stoją sobie tu i ówdzie. Nie specjalnie rozumiem czemu jest to wada a nie zaleta serwera? Czego chcieć więcej? Żeby NPC toczyły walki z jakimiś bossami albo same zarządzały serwerem jako królowie Westeros? Nawet jeśli plugin by pozwalał na coś takiego to po co? NPC spełniają swoje role i  czynią rozgrywkę w moim skromnym zdaniem ciekawszą.

Po szóste Klasy wyraźnie się od siebie różnią i ilość klas promowanych których jest sporo sprawia że cały serwer nie jest podzielony na 2-3 klasy tylko na wiele jeżeli bierzemy pod uwagę również to że nie wszyscy mają obraną przez siebie ścieżkę rozwoju skończoną.

Po siódme na Polskiej scenie serwerów brakuję oryginalnych i ambitnych projektów i nie jest to tylko moja opinia. A gdy w końcu jakiś się pojawia to ludzie narzekają i to nie z powodu głównej części serwera jaką jest rozgrywka tyko z powodu wyglądu spawnu. Oczywiście on ma zachęcić ale nie on jest rdzeniem rozgrywki. Więc jeżeli chcecie żeby takich serwerów było więcej to pokażcie że ludzie chcą takich serwerów i jest na nie dużo chętnych. Pomagając rozwijać ten serwer zamiast iść na kolejny serwer survival/factions.

Jedyne moim zdaniem czego teraz może brakować na serwerze to większa liczba graczy. Mimo że i tak przewyższą bardzo dużą część tego typu serwerów (o ile aktualnie działają bo nawet nie wiem) to jest względnie mała. A im więcej graczy tym więcej rodów i tym więcej zabawy.

Tyle jeśli chodzi o moje zdanie. Więc krótko i na temat. Wbijać na serwer dołączać do jednego z rodów i pomóc w rozwijaniu tego świetnego pomysłu :)

Po co marnujesz czas na odpisywanie hejterom

Opublikowano

Po co marnujesz czas na odpisywanie hejterom

Wygłaszam swoja opinie na temat serwera. Żeby ktoś kto tu wejdzie wiedział ze na serwerze nie siedzą gracze którzy ślepo bronią tego ze jest dobry nawet jeśli taki nie jest tylko potrafią podać argumenty na potwierdzenie tego ze na serwerze warto grac i na potwierdzenie tego ze tych dwóch gości nie miało racji a ich opinia jest bezpodstawna czyli własnie to ze są hejterami :)

Opublikowano

Serwer godny polecenia... gram juz 10 minut i sie wkrecilem czysty rpg..:xD zalozyciele naprawde sie napracowali .. zasluzyli na 10/10

an-pOmOgLeMF20dajF20F2bF20LIKEF20-0000ffffffffxxxxxx36023-1-1-10-blue003.gif

Opublikowano

Po śmierci wypadnie ze mnie eq? 

Posty :3 ..::50::..::100::..::150::..::200::..::250::..::300::..                                        W grach Marrix_PL z wyjątkiem minkraftów ;3

Opublikowano

Serwer godny uwagi. Śmieszni i fajni admini. Podoba mi się. - A co do kolegi wyżej. Po śmierci wypada eq.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...