Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

E-Papierosy - Dyskusja.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem z 3 i wszystkie po paru tygodniach mi się znudziły.

Hajsu się wydaje, jak na zwykłe szlugi (grzałka+olejki).

Elektryki (według mnie) są dla puszczania kółek z pary, albo dla lansu, jak gimby w autobusach palą.

Jedyny plus - nie jebie.

Jedno jest pewne, tym nie rzuci się palenia szlugów.

Pale e- papierosa prawie od półtora roku, wcześniej paliłem papierosy nałogowo paczkę około 3 lat.

Hajsu się wydaje jak na zwykłe szlugi? Bzdura totalna.

Wydatki miesięczne moje na e-papierosa

-4 grzałki po 9zł szt = 36zł (grzałka do mojego e starcza na 2 tyg. ale ja chcąc mieć zawsze mocny buch zmieniam co tydzień)

-50ml liquidu 25mg - 25 zł

Aktualnie posiadam baterie firmy E-king i clearomizer firmy Volimizer (Volish), choć jestem pewny ze to wszystko firma - CHIŃSKA.

Suma = 61zł

Papierosy, paczka przecięta ~11zł

11zł*30dni= 330zł

Oszczędność do E : 269zł (przypadek? nie sądzę)

Papierosy bez akcyzy tzw. ruskie ~7zł

7zł*30dni= 210zł

Oszczędność do E : 149zł

Przyjmując,że paliłem paczkę dziennie, bo czasem półtora.

Licząc ze kupie akumulator firmy e-king 1100, który kosztuje 40zł raz na 2-3 miesiące i tak oszczędzam.

Elektryki są dla lansu, ale tylko być może dla gimnazjum.Dużo ludzi starszych dzięki e nie pali analogów.

Choć elektryki nie są zdrowsze, ale jak już umrzeć na raka to chociaż w tańszych stosunkach.

I elektryk tak samo uzależnia jak zwykłe papierosy.Wiem po sobie, ostatnio zjebała się bateria, ja o 23 jechałem do sklepu 10km ode mnie po baterie bo nie wyobrażałem sobie, że w pracy nie zajaram. W dodatku wróciłem o 23:40 do domu, nie zwracałem uwagi ,że muszę wstać o 4:40 rano do pracy, ale szczęśliwy, że mam co palić.

Tyle na temat ode mnie.

Opublikowano

Moim zdaniem lepsze od zwykłych bo nie szkodzą otoczeniu. Sam nie posiadam, ale znam pare osób mających je i są bardzo zadowoleni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...