Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego tak się stało?

pingwin1324

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym opisać bardzo dziwnego buga łamiącego kod gry. Piszę, ponieważ chcę się dowiedzieć dlaczego coś takiego miało miejsce. Z kolegami graliśmy we 3 na serwerze, wcześniej sam rozwaliłem The Twins. Postanowiliśmy rozwalić Destroyera, za drugim podejściem się nam udało. W euforii postanowiliśmy rozwalić również Skeleton Prime. Wszystko było dobrze... do czasu...

Gdy Skeleton Prime miał ok. połowę życia (jego głowa była ok. 15 kratek ode mnie) nagle jego głowa teleportowała się do mnie i do innych podczas szarży zadając 900 dmg. Oczywiście śmierć na miejscu, ale w momencie tego szybkiego teleportu głowy i śmierci w tym samym czasie pojawiły się dwa komunikaty w tej kolejności: 

A solar eclipse is happening!

Pirates are approaching from the West!

Przez ok. 20 sekund atakowały nas przeciwnicy z solar eclipse, lecz zaraz pojawiła się informacja, że fala piratów się pojawiła. Od tej pory pojawiały się sami piraci. Słońce w tle było zaćmione. Nagle po ok. 3/4 walki z piratami pojawił się komunikat informujący, że zaraz pojawi się Skeleton Prime  8S . Właśnie zachodziło zaćmione słońce i pojawił się boss. Gdy boss się pojawił jednego z kolegów wykopało. Daliśmy się zabić ponieważ byliśmy osłabieni i nie mieliśmy amunicji. Po pokonaniu fali piratów księzyc był na środku nieba. A była to pełnia. Wszędzie zaczeły biegać wilkołaki. Pojawił się dzień, niestety padał deszcz. A kolejnej nocy pojawił się... tak! Znowu komunikat o Skeleton Prime, zeszliśmy do podziemi żeby się nie pojawił, coś nam wytłukło 3 NPC w tym Arms Dealera więc nawet nie mogliśmy kupić kul.

Z tego co czytałem solar eclipse to ostatnia inwazja, i może się pojawić po pokonaniu Plantery i gdy inne inwazje już były, ale nie jestem pewien. Ale jestem pewnien, ponieważ tak jest napisane na oficjanej wiki, że piraci nie mogą się pojawić podczas innej inwazji, a się pojawiły. Było to nasze pierwsze zetknięcie się z nimi.

Dlaczego stał się ten szereg dziwnych zdarzeń? Czy rozkalibrował się system eventów? 

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

To się nazywa mieć szczęście. Bossy z hardmoda będą się respić randomowo aż się je nie pokona, a taki zbieg okoliczności to tylko pech 

461151420292002410470.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...