Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc w wyborze pierwszego motoru Kupno motoru 125

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w przyszłym sezonie mam zamiar kupić motor będzie to mój pierwszy motor mam 19 lat ważę 62 kg mój wzrost to 173 cm chce kupić ścigacza o pojemności 125 chce się na nim dobrze nauczyć jeździć dla tego nie chce żeby motor był ciężki i nie palił jak smok, prosił bym o odpowiedzi ludzi którzy mają motory i się na tym znają z góry dziękuje :).

634534203295449218.png
Opublikowano

Jeśli chodzi o 125 to nie wybieraj starej apki rs, to dopiero potrafi połknąć. Wszystko zależy od tego ile masz kasy.

Jeśli masz jakoś do 5tys. to gorąco polecam Hondę NSR 125, mało pali, lekka, łatwo się prowadzi (moje pierwsze moto), tylko szukaj w dobrym stanie.

Może być też Honda CBR 125, podobno silniki są wytrzymałe i też dużo nie spali.

Ja sprzedałem swoją NSR w tamtym roku przed wakacjami. Na wakacje kupiłem Suzuki sv650s 2001r. I jak dla mnie jest to naprawdę świetne moto. Idealnie się prowadzi, mocy nie brakuje, na 6 biegu jadąc 60km/h fajnie bruczy :) a jeśli chodzi o spalanie sv-ki to przy średniej jeździe ok. 120km/h pali mi około 4,5/5l/100km więc jest bardzo dobrze :)

ZBIERAM PLUSY +

Opublikowano

Honda CBR 125, gorąco polecam :) dobry egzemplarz kupisz od 3 do 4 tysięcy. Moja łapie 120 max :) jest to idealny motor dla początkujących.

­Keelah se'lai

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...