Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł na serwer survival fun

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam pomysł na stworzenie nowego serwera. Będzie on odbywać się na zwykłym survival ale także na paru unowocześnieniach. Nie, to nie będzie żaden survival+frakcje za dużo tego. Mam zamiar stworzyć nowy serwer taki którego jeszcze nikt nie widział. Będą komendy typu /sethome,tpa jak i spawn. Na początku gry będzie guzik teleportujący w losowe miejsce. Na początek zamierzałbym zrobić 40 slotów. Teraz tak napiszę co będzie na serwerze:

- Herobrine skonfiguruję go tak aby pojawiał się rzadko i można było go zabić.
- Jeżeli graliście w grę portal to tutaj można zobaczyć coś podobnego np. Gdy wejdziemy na blok lapis'a to podskoczymy wysoko w góre, jeżeli będziemy chodzić po czerwonej wełnie będziemy przyśpieszać itd. ;)

- Aby za bardzo się nie nudziło dodam na serwer tetris jak i parę escape właśnie z tymi blokami lapisu itd..

- Dodam plugin na prawdziwe opadanie drzew po ścięciu.

- Mógłbym dodać takie coś że blok dirtu lub stone opada ale nie wiem czy to ma sens.

- Nowe dzwięki

- Parę nowych mobów

- Niektóre zwierzęta mogą wybuchać.

- Komendy /spawn,/tpa,/sethome.

- Vipa na początek nie będzie. Ale gdy go dodam to i tak nie dostanie czegoś takiego aby był lepszy od innych graczy. Vip będzie taki sam ale dostanie kolorowe napisy,Komenda typu home,tpa i spawn bez czasu (Gracz musi czekać 3 sekundy)

Czyli będzie to zwykły survival ale bardziej unowocześniony i mało spotykany

Jeżeli uda się skonfigurować to po świecie byłyby różnorodne potwory np. Latający creeper/zombie, gdy nas uderza to przez chwile grawitacja podnosi nas w góre.

Dodałbym plugin na pupile. np. Można jeździć na zombie i innych potworach ;) (Ale trzeba pierw oswoić)

Gdy zabijemy krowę lub gracza to otrzymujemy jego/jej głowę.

Dodałbym plugin na otwieranie bramy z płotów.

A także co drugi poziom więcej serduszek czyli po jednym serduszku co drugi poziom. Gdy uderzymy kurczaka zacznie nas bić ;)

Oczywiście nie wszystkie kurczaki mogą nas bić dlatego zawsze będzie się czego bać i ryzykowanie przy 1/2 sercach. Tak jak pisałem wyżej niektóre zwierzęta będą mogły wybuchać dlatego będzie trzeba być ostrożnym

Teraz zabijanie potworów będzie trudniejsze będą one posiadać na sobie zbroje, różne tak jakby umiejętności dzięki którym będą one mocniejsze.  Będzie można spotkać potwora z lawy i wiele innych ciekawych postaci.

Będą one spawnić się po świecie naturalnie dlatego gra będzie jeszcze zabawniejsza.

Lub serwer Mini-Game Murder !

Na serwerze Murder chodzi o to że jest losowy gracz który może być mordercą i jeden policjant. Reszta to Innocent's- Czyli zwykli ludzie. I teraz tak chodzi o to że morderca musi zabić wszystkich graczy ale może być trudno bo jeden z tych graczy to Policjant. Policjant także musi się bać ponieważ jeden z graczy to morderca. Gracze także muszą się bać Nawet Policjanta ponieważ taki policjant może pomyśleć że owy gracz jest mordercą. A teraz wyjaśniam bardziej gdy Policjant zabiję nie tego gracza co trzeba zginie. To co wyleci z policjanta przejmuje inny gracz i ma za zadanie zabić mordercę. Morderca ma za zadanie zabić wszystkich graczy aby wygrać. Policjant musi zabić Murdera aby wygrać.

A więc który tryb wybieracie survival fun czy Mini-game Murder ?

Co do Fun survival tutaj lista dodanych nowości :

Herobrine

Guzik który teleportuje w losowe miejsce na mapie

home,tpa i spawn (trzeba czekać 3 sekundy) Vipy mają teleport bez czekania

Tetris (Będą 3 areny)

Będzie parę mini-mapek escape (Dzięki pluginowi można będzie przyśpieszyć  na czerwonej wełnie,na lapisu skacze się w góre, diamentowy blok odbija

To co wyżej możecie pokombinować z tymi blokami na przyśpieszanie skakanie itd..

Pochodnie oświetlają jaskinie gdy trzyma się je w ręce ale trzeba wpisać komendę /torch

Opadające drzewa po ścięciu

Nowe potwory które będą spawnić się po świecie typu lava monster itd..

Potwory będą mieć zbroje itd..

Gdy nas uderzą potwory to np. lecimy w gorę, One latają itd.. ale jeszcze nie wiem jak skonfigurować z tym InfernalMobs

Niektóre zwierzęta mogą wybuchać

Owca terrorystka

Nowe dzwięki

Wkurzone kurczaki. Czyli czasem kurczak może się wkurzyć i zacznie nas atakować

Hat dla vipa, i kolorowe pisanie jak i teleport bez czekania

Np. Gdy wyleci ruda żelaza to będzie ona od razu w ekwipunku nie trzeba czekać aż się ją zbierze (Czyli kopiemy żelazo i gdy się wykopie to będzie od razu w ekwipunku)

Slenderman

Głowy z graczy i zwierząt.

Specjalne Eventy

I wiele więcej...

Pluginy dobieram tak aby pasowały do siebie i stwarzały ciekawą atmosferę. Czyli od teraz będzie trzeba ryzykować

Możliwe że dodam coś takie np. spadniemy z 4 klatek to dostaniemy slow motion, uderzy nas szkielet to dostajemy ślepotę itd..

Nowe światy

Wiem za dużo to dziać się tam nie będzie ale jakieś ciekawostki są ;)

Jeżeli mi się uda to kto wie może dodam różne specjalne świątynie itd.. Aby za bardzo się nie nudziło.

Ten survival fun chcę zrobić tak aby się wam nie nudziło gdy na nim zagracie.

Serwer zostanie zakupiony na fiberhost na początek 20 slotów Oferta Ice ;)

Teraz będzie można spotkać Naturalnie Gianty ;)

Opublikowano

Bardzo ciekawe ale raczej nie zagrałbym na serwerze na którym krowa może mnie zabić eksplodując. Jazda na mobach ok, głowy ok,nowe moby i herobrine ok. Pomysł drugi jest bardzo bardzo oryginalny i moim zdaniem to już nie minecraft

Opublikowano

Tak, wiem z tym drugim pomyslem to juz nie minecraft. Ale to mini-game. A co do tego survival fun to oczywiscie taka krowa nie bedzie wybuchac ciagle. Wszystko mozna skonfigurowac. Beda dosyc rzadko wybuchac. A z tymi kurczakami co atakuja nas gdy je uderzamy to nie zawsze.

Opublikowano

Jakieś opinie ?

@Edit Pomyślałem nad dodaniem pochodni: Gdy wpiszemy /pochodnia to wtedy ta pochodnia którą trzymamy w ręce zacznie świecić (Musimy ową pochodnie trzymać w ręce)

Do tego Dodam gadające moby ! Gdy ich zaczniemy bić lub jeżeli będą w pobliżu na czacie zacznie owy mob coś pisać.

Oczywiście będę próbować spolszczyć jak najwięcej pluginów i komend ;)

Opublikowano

1 Pomysł przypadł mi do gustu . Tylko nie rób grawitacji bloków bo to może lagować serwer . I zawali wszystkie piękne góry i jaskinie .

Co do 2 pomysłu to bardziej była by kolejna minigra na taki serwer . Ludzie tak w ogóle zapomnieli do czego są mini gry - pierwotnie miały urozmaicać grę survival (pierwszą taką grą którą znam jest mob arena) lecz teraz przeszło to w nie pamięć i jest nowy typ serwera zamiast survival+gry jest mini games . Więc to co ty napisałeś w tym 2 bym dał do ulepszenia 1 niż osobno . Bo osobno 1 bandyta i 1 glina na serwerze to trochę za mało . Nie sądzisz ?

Pozdrawiam ja i moja ekipa :-)

Opublikowano

Mi sie podoba pomysł, tylko musisz znaleźć typa który zna się na javie ;)

Opublikowano

1 Pomysł przypadł mi do gustu . Tylko nie rób grawitacji bloków bo to może lagować serwer . I zawali wszystkie piękne góry i jaskinie .

Co do 2 pomysłu to bardziej była by kolejna minigra na taki serwer . Ludzie tak w ogóle zapomnieli do czego są mini gry - pierwotnie miały urozmaicać grę survival (pierwszą taką grą którą znam jest mob arena) lecz teraz przeszło to w nie pamięć i jest nowy typ serwera zamiast survival+gry jest mini games . Więc to co ty napisałeś w tym 2 bym dał do ulepszenia 1 niż osobno . Bo osobno 1 bandyta i 1 glina na serwerze to trochę za mało . Nie sądzisz ?

Pozdrawiam ja i moja ekipa :-)

Trochę nie zrozumiałem co napisałeś. W tej mini-grze chodzi o to że jest 1 policjant i 1 bandyta reszta to innocent's

Pluginy już mam właśnie je spolszczam czekam na dalsze wypowiedzi być może jutro  wykupię serwer i zacznę wgrywać.

Mi sie podoba pomysł, tylko musisz znaleźć typa który zna się na javie ;)

Napisz mi który to pomysł 1 czy 2 ? ;)

Opublikowano

Tak, Można w configu oczywiście pozmieniać liczbę ale do max. 2 graczy policjantów najlepiej i 3 bandytów. Ponieważ gdy będzie inaczej to będzie zamieszanie a z tymi 3 bandytami to też nie wiem czy ma sens zabije bandyta bandytę i co dalej..

Opublikowano

Trochę nie zrozumiałem co napisałeś. W tej mini-grze chodzi o to że jest 1 policjant i 1 bandyta reszta to innocent's

Pluginy już mam właśnie je spolszczam czekam na dalsze wypowiedzi być może jutro wykupię serwer i zacznę wgrywać.

Napisz mi który to pomysł 1 czy 2 ? ;)

Obie pomysły są OKEJ

Opublikowano

Niestety, tylko jeden z nich moze byc zrealizowany. Ale zrobmy tak zrobie serwer 5 slotow na test i mozecie przetestowac wkrotce ten pierwszy pomysl

@Edit Prosiłbym o pisanie opinii na ten temat ;)

Opublikowano

I /kit vip (3diaxy) raz na rok :>

Nie wiem o co ci chodzi.

Wytłumacz mi.

Uwaga temat do zamknięcia wybrałem mini-game Murder

Opublikowano

Dla mnie słaby pomysł... Survival to survival ale to już zaczna robić się śmieszne... Robienie z czegoś coś innego na siłę. Teraz powinno wracać się do właśnie tych starych jakże wspaniałych klimatów panujących w dawnych, klasycznych trybach ale to tylko moja opinia. Pozdrawiam :)

tlompc.png

Opublikowano

Desi popieram twoją opinię . Jak stworzę mój obecny projekt RP mam nadzieje stworzyć podstawowy survival taki jak pamiętam za moich starych czasów .

Pozdrawiam ja .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...