Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakich crux'ów używać na Berserku?

Handloc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tak jak w temacie. Jakich cruxów mam używać na Beserkerze, chodzi mi tutaj głównie o instancję taką jak WHNM. Ktoś uderzył za crita za 1,5kk dmg w Jacka na Steadfascie +9. Sam mam Steadfastową broń,buty, klata +9, rękawiczki +7. Mój największy krytyk to około 400k. Używam niebieskich cruxów na Bossy, a czerwonych z crit damage. Co mogę z tym zrobić lub zmienić?

Opublikowano

zerkpvecr_enrqres.png

Powyżej masz pokazane jakich crux'ów / zyrk'ów powinien używać Berserker na WHNM / HM ;)

Jeśli chodzi o Jack'a na WH, to za zbijanie piłek, cały RAID otrzymuje buff do power'a.

Porządnie wykoxany Berserker na WHHM jest w stanie przypizgać mu w plecy koło 5kk :D

Mam nadzieję, że ogarniesz po SS' co to za crux'y, i co który daje.

Warto również używać Scroll of Savagery (ten najlepszy), zwiększa on również DMG  critical'i w plecy ;)

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano

Mam dwa pytanka: 

1) O co chodzi z tymi glyphami? Ostatnio kupiłem jakiś na Cyklon u jakiegoś handlarza w Kaiatorze.

2) Jakich skilli używać na Berserkerze? Ja ogólnie biję tylko z: Cyclone, Thunder Strike, Flatten. Chodzi mi głównie o zadanie jak największego dmg. 

Z góry dzięki za odpowiedź. :)

Opublikowano

1) O co chodzi z tymi glyphami? Ostatnio kupiłem jakiś na Cyklon u jakiegoś handlarza w Kaiatorze.

Glyph'y są to powiedzmy... ulepszenia skill'i ;) dostępne pod klawiszem "K" (ostatnia zakładka).

Gdy już przejdziemy do tego okienka, pojawi nam się lista skill'i, do których mamy kupione jakieś glyph'y.

Po najechaniu na jakiś, pokazuje się jaśniejsze okienko, opisujące nasz glyph, którego używamy. 

Ciemniejsze okienko pokazuje nam, czy jest dostępny w grze glyph, o takim samym działaniu, lecz zabierający mniej lub więcej punktów.

Glyph'y zabierające mniej punktów są cenniejsze. Trudniej je zdobyć ;)

Najciekawsze Glyph'y można dostać za Gold Talenty za SjG w Allemanthei. Całkiem dobre są również w Kaiator'ze za badge za ToT'a.

Takie najzwyklejsze możemy kupić u merchant'ów w stolicach ;)

glyphpng_enxrnpx.png

Mój przykładowy glyph u Sorcerer'a: Skraca czas cast'owania Fire-Blast'a o 17% - używa 4 Glyph Point'ów.

Jak widać na SS' ma on zieloną otoczkę, czyli jest lepszą wersją, zabierającą mniej punktów. Poza tym widać w ciemniejszym okienku, że inny glyph o tym działaniu zabiera 5 punktów, czyli więcej i jest gorszy.

_________________________________________________________________________________________________________

2) Jakich skilli używać na Berserkerze? Ja ogólnie biję tylko z: Cyclone, Thunder Strike, Flatten. Chodzi mi głównie o zadanie jak największego dmg. 

Osobiście nie wymiatam Berserker'em, bo mój stoi na 39 poziomie i więcej nie mam czasu go na razie lvl'ować ;)

Powiem Ci krótko - im więcej skill'i używasz i płynnie Ci to wychodzi, tym lepiej grasz.

Warto poczytać jak każdy skill działa, jak można go podrasować glyph'ami i wtedy opracować sobie pro combo :D

Nie polegałbym w tej kwestii na tutorialach itp. bo  znacznie lepiej będzie, jak sam ułożysz sobie dobre combo, pasujące do Twojego stylu gry ;)

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano

Nie chcę zakładać nowego tematu, a mam pytanie. Otóż czy to prawda, że jest większa szansa wbicia itemu na masterworka gdy stoi się przy NPC u którego można dostać panterę?

Opublikowano

Nie chcę zakładać nowego tematu, a mam pytanie. Otóż czy to prawda, że jest większa szansa wbicia itemu na masterworka gdy stoi się przy NPC u którego można dostać panterę?

To tylko legenda xD

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...