Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie Gra z kumplem.

Nuts.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Postanowiłem pograć razem z kumplem w minecrafta. Tylko nie mam zielonego pojęcia, jak założyć serwer, dostosować łącze itp. Serwer ma być na max 2-3 osoby. Nie mamy oryginalnych wersji, jak to to uczynić? Będą lajki!

jeśli chcesz żebym znów odpowiedział, zacytuj mnie.

1374609758-U346826.png
Opublikowano

Zapros mnie na Skype. Wszystkie potrzebne pliki Ci prześle. Mój Skype iMaster90

TigeR PoweR

Daj LIKE dla tygrysiaka :3

Opublikowano

kolega powiedział, że pomoże i go nie ma. ktoś inny?

1374609758-U346826.png
Opublikowano

Założenie serwera nie jest darmowe (Chyba, że hamachi). Możesz wykupić na hostingu serwer (zazwyczaj minimum 10 slotów) za ok 30 zł sms (Tak, wiem, bardzo drogo) lub 15 przelewem/paypalem/psc. Na hostingu masz o tyle ułatwione, że wszystko jest automatyczne. Jeśli masz serwer vps/dedyk na linuxie debianie 7 polecam Ci mój tutorial: http://www.mpcforum.pl/topic/1092243-stawianie-serwera-na-linux-debian-7-vps/#entry10262672 Stary, ale nic się nie zmieniło, sam przed chwilą na jego podstawie stawiałem serwer :P

Opublikowano

problem leży w tym, że chce właśnie serwer hamachi, bez żadnych opłat, bo po prostu w naszym wypadku byłoby to nieopłacalne ;d

1374609758-U346826.png
Opublikowano

Proszę. Tutorial stworzyła (chyba) grupa MPC Media Team.

Opublikowano

jaki wy macie problem w sciagnieciu hamachi i gotowego serwera z minecraft.net ...

jakim debilem trzeba byc zeby nie potrafic wlaczyc 1 jebanego pliku 

i zmienic online mode na false ...

Opublikowano

A nie lepiej w wbudowany serwer ? Jeżeli gracie na tej samej sieci to to zadziała (chodzi mi o router) w singl'u jest opcja cbbyba od 1.6.2 mienia serwera i jak wystartujesz to twój kolega musi iść do zakładki multiplayer i poczekać aż wyszuka z lan'u , wchodzi i możecie grać . Chyba że jest gdzieś dalej to przez hamachi lub na freeser.pl możesz mieć serwer za jakieś 9zł na zawsze tylko pare - : sam się wyłącza gdy nikogo nie ma , wywala za napisanie 4 wiad. Pod rząd nie ważne z jakim odstępem czasowym . Zbugowany silnik mcpc i aby nie lagowało musisz mieć co naj mniej 1 gb na 10slotów .

Opublikowano

poradziłem sobie, trzeba było zmienić z true na false, do zamknięcia.

1374609758-U346826.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...